Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone aréna zavítala na PragoFFest

2. 2. 2016 | 00:43 Všechny hry
Modrá škola v Praze na Hájích ve dnech 28. až 31. ledna hostila festival PragoFFest, jenž se letos konal již popáté. Na tuto akci zavítala také další zastávka PLAYzone arény, díky které si návštěvníci mohli vyzkoušet špičkové technologie či si užít velkou porci zábavy.
Výchozí obrázek

Modrá škola v Praze na Hájích ve dnech 28. až 31. ledna hostila festival PragoFFest, jenž se letos konal již popáté. Na tuto akci zavítala také další zastávka PLAYzone arény, díky které si návštěvníci mohli vyzkoušet špičkové technologie či si užít velkou porci zábavy.

PragoFFest

Praha, ČR - 2. února 2016 - Festival popkultury PragoFFest měl již tradičně opravdu různorodý program. Na své si přišli na své nejen milovníci anime, cosplayů či domácí YouTube scény, v PLAYzone aréně si návštěvníci mohli vyzkoušet nejmodernější technologie, zahrát si na počítači nebo konzolích, nebo sledovat zápasy profesionálního League of Legends turnaje.

V rámci programu v PLAYzone aréně se uskutečnil turnaj v populární hře League of Legends, jenž byl prvním offline turnajem letošní sezóny Mistrovství ČR v počítačových hrách, který je právě společností PLAYzone pořádán. Zápasy se odehrávaly v průběhu pátku a soboty, ty nejzajímavější byly za podpory partnera MSI s živým komentářem promítány na pódiu i online na platformě Twitchi. Ve dvoudenním turnaji s dotací 22 000 Kč si pro titul suverénním stylem přišel tým eXtatus, jenž porazil ve finále Fraternitas 3:0, hráči tohoto týmu si z Modré školy odvezli zlaté medaile, 10 tisíc korun a velkou porci bodů do letošní klasifikace Mistrovství ČR.

PragoFFest

Vítězný tým LoL turnaje - eXtatus (Foto: Radek Vebr - PLAYzone)

Na místě byla taky připravena herní aréna vybavená 25 certifikovanými sestavami MČR HAL3000 Pro 6. generace poháněných Intel procesory Skylake, skvělý požitek z hraní pak posílily herní monitory společnosti AOC. Nehrálo se pouze na počítačích, u stánku Xbox One se tančilo na Kinectu o sto šest, v EPSONu si hráči zahráli na špičkovém projektoru FIFU 16 nebo Mortal Kombat, koutek Monster Energy kromě doplnění energie nabídnul také hraní Call of Duty o krásné ceny. Svůj stánek měl na místě i Alienware, kde si návštěvníci mohli zahrát na špičkových herních noteboocích. Zajímavé technologie byly k vyzkoušení také u stánku Samsungu, k dispozici byly výkonné mobilní telefon, tablety, nebo také perličky v podobě chytrých hodinkek Gear S2 nebo virtuální reality Gear VR.

Zábavu v PLAYzone aréně na PragoFFestu zabezpečili partneři MSI, Samsung, Dell, Alienware, HAL3000, AOC, Monster Energy, EPSON a Xbox One.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.