Přejít k hlavnímu obsahu

Pokerový vizionář chce přiblížit poker k e-sportům

22. 10. 2015 | 08:54 Poker
Alexander Dreyfus je mužem velkých nápadů a plánů. Majitel společnosti Global Poker Index je známý pro svou dlouhodobou snahu o „sportifikaci“ pokeru. Dreyfus chce své oblíbené hře sebrat pověst hazardu a přiblížit ji klasickým sportům a e-sportům. Pomoct mu v tom mají také jeho dva nové projekty. Ten první se jmenuje Globální Pokerová Liga a měl by odstartovat už příští rok.
Výchozí obrázek

Alexander Dreyfus je mužem velkých nápadů a plánů. Majitel společnosti Global Poker Index je známý pro svou dlouhodobou snahu o „sportifikaci“ pokeru. Dreyfus chce své oblíbené hře sebrat pověst hazardu a přiblížit ji klasickým sportům a e-sportům. Pomoct mu v tom mají také jeho dva nové projekty. Ten první se jmenuje Globální Pokerová Liga a měl by odstartovat už příští rok. Ti nejlepší pokeroví hráči by v něm měli zápasit ve dvanácti týmech ve dvou konferencích – americké a euroasijské v online i živých pokerových pokerových utkáních. Revoluční má být způsob financování tohoto projektu. Hráči nebudou platit buy-in jako u klasických turnajů a odměňováni budou s peněz od sponzorů a ze vstupného.

Diváky má přilákat také nové futuristické jeviště jménem „Kostka“ (The Cube). Hráči budou v Kostce sedět za poloprůhledným sklem, díky kterému nebudou vůbec vnímat své okolí, zatímco diváci na vlastní oči uvidí a také uslyší vše, co se na pokerovém stole děje a o doplňující informace a statistiky se postarají velkoplošné obrazovky nad Kostkou. Celé jeviště bude jednoduše rozebratelné a půjde převézt ve standardním kontejneru v podstatě kamkoliv na světě.  

 O strmě rostoucí popularitě e-sportů mluví také raketově rostoucí množství peněz, které se na ně celosvětově prosází a jejich úspěch neušel ani Alexandru Dreyfusovi, který dokonce prohlásil hru Hearthstone za největší hrozbu online pokeru. Dreyfus tvrdí, že je na čase změnit podobu současného internetového pokeru a přiblížit ho generaci narozené okolo roku 2000 a zároveň přichází se svým nápadem, jak propojit svět online pokeru a e-sportů. Jeho nová hra HoldemX má být hybridem mezi pokerem a e-sportem a přilákat by měla hráče z obou odvětví. I když zatím nejsou známé žádné detaily ohledně toho, jak bude nová hra vypadat, její duchovní otec má jasno v tom, že bude stejně jako její větší sestra Globální Pokerová Liga vrcholit na vyprodaných stadionech pod dohledem televizních kamer.

Nejen online poker musí vymýšlet nové způsoby, jak přilákat a udržet nové hráče. Podobný problém musí řešit také casina na jihokorejském ostrově Jeju, i když těm jde o trochu jiné klienty než Alexovi Dreyfusovi. Aby do svých prostor nalákala lukrativní čínské byznysmeny, začala od určitého obnosu zakoupených žetonů poskytovat svým klientům i masérské a další služby nadaných   „modelek“. Čínské úřady už protestují a obviňují casina v sousední zemi z organizování prostituce. Nejspíše jim ale spíše než o mravní neposkvrněnost svých občanů záleží na tom, aby jim speciální bonusový program neodlákal příliš zákazníků z hazardního ráje v čínském Macau. 

Zdroj: Poker-Arena
Štítky: poker, Poker-arena.cz