Přejít k hlavnímu obsahu

Pokrovač končí třetí na EU Winter Championship

20. 3. 2016 | 17:38 Hearthstone
Již tento víkend se v americkém Los Angeles ve dnech 18. až 20. března uskuteční EU Winter Championship, kam se přes kvalifikační turnaj probojoval i Mikuláš "Pokrovac" Dio.
Výchozí obrázek

Již tento víkend se v americkém Los Angeles ve dnech 18. až 20. března uskuteční EU Winter Championship, kam se přes kvalifikační turnaj probojoval i Mikuláš "Pokrovac" Dio.

UPDATE #3: Evropským šampionem a druhým postupujícím na BlizzCon 2016 se stává kazachstánský hráč Naiman, pro kterého jde o první úspěch po návratu na scénu. V semifinálových i finálových duelech těsně zvítězil 3:2 a DrHippi se musí spokojit se stříbrem. Naiman si mimo titulu a postupu na BlizzCon připsal také 25 tisíc dolarů na své konto.

UPDATE #2: Bohužel pro českého hráče bylo semifinále konečnou. V předzápasovém rozhovoru Pokrovač řekl, že Hippiho se ze všech nejvíc obával. A bohužel se obavy naplnily. Český hráč neurval pro sebe jedinou hru a po prohře 0:3 končí na děleném třetím místě. Domů si Mikuláš "Pokrovac" Dio odváží kapesné 10 tisíc dolarů, 15 HWC bodů a také 500 MČR bodů.

UPDATE #1: Poslední a nejdelší den evropského zimního šampionátu je před námi a my jsme rádi, že v akci uvidíme i českého hráče. Pokrovač dokázal vyhrát celou svoji skupinu, aktuálně čeká na vítěze duelu DrHippi x Nicslay. Papírově největším konkurentem by pro něj měl být Kazachstánec Naiman, ten však k jeho štěstí ve skupině A neztratil jedinou hru.


Tento český hráč nepocestuje do zahraničí poprvé, už loni jsme ho mohli vidět na španělském GameGune. Ačkoliv se klání uskuteční v Los Angeles, tak jde o evropský zimní šampionát, na Pokrovače v turnaji čeká sedm konkurentů ze starého kontinentu. Český zástupce půjde do turnaje jistě s hlavou vztyčenou a pomůže mu jistě i fakt, že se nemusí bát velkých jmen, žádné se totiž z Winter Preliminaries do LA překvapivě neprobojovalo.

V úvodní skupině se český zástupce utká proti trojici: Němec BunnyHoppor, Francouz Tars z týmu Melty eSport Club a Diggen z Norska. Na složení obou skupin se můžete podívat sami.

HCT EU Winter Championship - Skupina A
        
 
{#Ukrajina} DrHippi3 {#Ukrajina} DrHippi1 

  1. postupující
A1 | bo5 A3 | bo5 {#Ukrajina} DrHippi3 {#Kazachstán} Naiman
{#Portugalsko} Cereza2{#Kazachstán} Naiman3


 
 A5 | bo5  
{#Německo} Nicslay2 {#Portugalsko} Cereza0 
   2. postupující
A2 | bo5 A4 | bo5 {#Německo} Nicslay2 {#Ukrajina} DrHippi
{#Kazachstán} Naiman3 {#Německo} Nicslay3 
   
 
  
 
   
HCT EU Winter Championship - Skupina B
        
 
{#Norsko} Diggen3 {#Norsko} Diggen1 

  1. postupující
B1 | bo5 B3 | bo5 {#Norsko} Diggen0 {#Česká Republika} Pokrovac
{#Francie} Tars2 {#Česká Republika} Pokrovac3 

  


 
 B5 | bo5  
{#Česká Republika} Pokrovac3 {#Francie} Tars2 
   2. postupující
B2 | bo5 B4 | bo5 {#Německo} BunnyHoppor3 {#Německo} BunnyHoppor
{#Německo} BunnyHoppor1 {#Německo} BunnyHoppor3 
   
 
  
 
   

Již minulý víkend se v LA uskutečnil americký šampionát, který opanoval teprve patnáctiletý hráč Amnesiac z Teamu Archon. Připomenu jen fakt, že Pokrovač je pouze o rok starší, proč by tedy nemohl tohoto amerického hráče napodobit? Celý turnaj poběží na oficiálním Twitch kanále PlayHearthstone, těšit se můžete na známé tváře i hlasy za mikrofonem. Doplnit zbývá už jen fakt, že se v Kalifornii hraje o hodně - vítěz postoupí rovnou na samotný BlizzCon!

Štítky: BlizzCon, eSuba, pokrovac
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.