Přejít k hlavnímu obsahu

Pokrovač postupuje na Winter EU Championship!

14. 2. 2016 | 11:53 Hearthstone
Tento víkend se po celé Evropě uskuteční první velký turnaj z letošního okruhu kvalifikace na BlizzCon, Winter Preliminaries.UPDATE #5: Seznam postupujících na zimní šampionát je následující: DrHippi, pokrovac, Nicslay, Diggen, Tars, Cereza, Bunnyhoppor, Naiman. Český hráč se v této konkurenci utká v turnaji o 100 tisíc dolarů za měsíc o víkendu 18. až 20. března.
Výchozí obrázek

Tento víkend se po celé Evropě uskuteční první velký turnaj z letošního okruhu kvalifikace na BlizzCon, Winter Preliminaries.

UPDATE #5: Seznam postupujících na zimní šampionát je následující: DrHippi, pokrovac, Nicslay, Diggen, Tars, Cereza, Bunnyhoppor, Naiman. Český hráč se v této konkurenci utká v turnaji o 100 tisíc dolarů za měsíc o víkendu 18. až 20. března.

UPDATE #4: JE TO TAM! Mikuláš "pokrovac" Dio prošel turnajem bez ztráty kytičky, český hráč se podívá na Winter Championship. Kdo Mikuláše doplní? To se teprve uvidí, jelikož se stal teprve druhým postupujícím. Co je však jasné, že jeho šance na šampionátu nebudou vůbec malé, v horním pavouku už nezůstalo jediné jméno světového formátu.

UPDATE #3: Nedělní závěrečná fáze opět započne v 14:00, již dnes se dozvíme osmičku hráčů, kteří postoupí na Hearthstone European Winter Championship 2016. Bohužel nám nezbývá než jen doplnit informaci, že čeští zástupci jsou venku z turnaje, tedy až na jedinou výjimku. Mikuláš "pokrovac" Dio z eSuby, který si včera na své konto připsal 4 vítězství a stále je v horním pavouku, momentálně je tak teoreticky pouhé jedinou bo5 od postupu na šampionát!

UPDATE #2: Nejlépe má v průběhu sobotní fáze v turnaji nakročeno Mikuláš "pokrovac" Dio. Ten se jako jediný z Čechů dokázal udržet v horním pavouku a po třech vítězstvích ho nyní čeká hráč Crane333. Jakub "JJPasak" Šperk již v turnaji po prohrách s Erseem a Wylriem skončil, Jaromíra "Jarla" Vyskočila momentálně čeká zápas ve 3. kole dolního pavouka.

UPDATE #1: Turnaj startuje v sobotu ve 14:00, o průběhu turnaje a výsledcích českých zástupců vás průběžně budeme informovat. Turnaj pro 128 hráčů určí 8 postupujících na zimní šampionát, kde se bude hrát o 100 tisíc amerických dolarů. Na víkendové Winter Preliminaries míří čeští hráči do Katowic a Berlína, ale hrát se bude v celkem 20 evropských metropolích.


Pro sezónu 2016 se rozhodl Blizzard kompletně překopat systém kvalifikace na samotný BlizzCon, jednotlivé HWC body mohou hráči sbírat po celý rok na menších i větších online i offline turnajích. Jednou za roční období se součet bodů zhodnotí a 128 nejlepších z každého regionu se kvalifikuje na tzv. Preliminaries, odkud 8 nejlepších postoupí na sezónní šampionát, kde se následně rozdá největší počet HWC bodů do celkové klasifikace. Více informací o celém systému kvalifikace na BlizzCon si můžete přečíst na Battle.netu.

2016 Hearthstone Championship Tour

Pro detaily celého systému si obrázek v plném rozlišení rozklikněte.

První turnaj z této série s názvem Winter Preliminaries se uskuteční již tento víkend 13. až 14. února. Turnaj se hraje formátem Double Elimination a o postup mezi nejlepší osmičku se v něm popere více než 128 hráčů, jelikož v momentálním pořadím evropského bodování je na děleném 128. místě vícero hráčů s 6 HWC body.

Právě o víkendu se v kvalifikaci na Winter Championship představí také čtveřice českých hráčů, kteří své boje odehrají v Berlíně či Katowicích - turnaj se odehraje v regionu jediný, ovšem hráči mohou hrát z vícero měst po celé Evropě. Fandit tak můžete hráčům jako je Mikuláš "pokrovac" Dio z eSuby, Jakub "JJPasak" Šperk z Majestic Lions, Jaromír "Jarla" Vyskočil z Inside Games. Účastnit se bude take čtvrtý český hráč, jehož identita není dosud známá.

Je nám ctí vám také oznámit, že jsme se rozhodil za tento turnaj udělit také body do MČR klasifikace za reprezentaci České republiky v zahraničí. Využito bude bodování nejvyšší úrovně za zahraniční turnaje z toho důvodu, že jde o jeden z velkých turnajů oficiální 2016 Hearthstone Championship Tour. Obodováni budou čeští hráči v případě, pokud se jim podaří kvalifikovat na Winter Championship, tedy pokud se jim o víkendu podaří probojovat mezi TOP8. Počet MČR bodů se udělí dle následující stupnice - 700/600/500/350 (TOP 1/2/4/8).

Celý turnaj budeme díky vícerému zastoupení domácích hráčů sledovat, na PLAYzone.cz se tak můžete těšit na detailní coverage s výsledky všech českých zástupců na Winter Preliminaries.

Štítky: BlizzCon
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.