Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední ohlédnutí za MČR v Hearthstone

17. 11. 2017 | 15:30 Hearthstone
Brněnské finále Vodafone Mistrovství České republiky 2017 máme už pěkných pár dní za sebou, vzpomínky zúčastněných pomalu blednou a vstupenky nejspíš leží někde na dně odpadkového koše, pojďme si však ještě jednou a naposledy připomenout, kdo pozvedl nad hlavu pohár mistra republiky v Hearthstonu, jak vůbec soutěž probíhala, a které byly ty nejnapjatější momenty. 
Výchozí obrázek

Brněnské finále Vodafone Mistrovství České republiky 2017 máme už pěkných pár dní za sebou, vzpomínky zúčastněných pomalu blednou a vstupenky nejspíš leží někde na dně odpadkového koše, pojďme si však ještě jednou a naposledy připomenout, kdo pozvedl nad hlavu pohár mistra republiky v Hearthstonu, jak vůbec soutěž probíhala, a které byly ty nejnapjatější momenty. 

Scruffy bere zlato!
Scruffy bere zlato!

Skutečnost, že zlatou příčku žebříčku obsadil Pavel "Scruffy" Janík z týmu eSuba, rezonovala v mnohých herních skupinách a na fórech už o sobotním odpoledni. A není se čemu divit, už podle předturnajových predikcí CzechClouda byl jasným favoritem své skupiny. K překvapení všech v sále se však stříbro nepodařilo ukořistit nikomu jinému než Davidovi "Gumicuk" Borunskému (eEriness), který se sice během her dopustil několika základních chyb, měl však poměrně originální line-up, což moderátoři vnímali jako největší zbraň. 

Totožný názor zastával koneckonců i CzechCloud, favority skupinových zápasů určil jednoznačně.

Koho považuješ za favorita pro postup ze skupin?

Toto se neříká úplně lehce, ale kdybych to měl brát podle zkušeností, tak ze skupiny A určitě vidím jako největšího favorita Powera z Inside Games. V Béčku zase tipuji eSubáka Scruffyho, v poslední době má opravdu skvělou formu. Skupina C už je opravdu vyrovnaná, ale myslím, že opravdu rozhodnou zkušenosti, favorit je pro mě tedy další hráč eSuby, Faeli, pro kterého to je již třetí MČR. Nejvyrovnaněji ale vypadá Déčko, hned tři strašně silní hráči a Gumicuk, který má proti svým konkurentům skvělý line-up. Myslím si ale, že postoupí Matty s Hekim.

Takže skupina D je podle tebe nejtěžší? 

Jak jsem již říkal, nechtěl bych být v Déčku, jsou tam hned tři opravdu silní hráči, dokonce i Gumicuk by, kvůli originalitě svého line-upu, mohl překvapit. Kdybych se dostal do této groupy, rád bych určitě nebyl, ani ostatní ale nebudou procházka růžovým sadem.

Ze skupiny smrti, Déčka, se po prvním prohraném matchi s Václavem "Findan" Prosserem z Inside Games suverénně prokousal až do finále, na což byly reakce mírně řečeno různorodé. Ty správné drama queens byly nadšením bez sebe, diváci, jejichž jasní adepti na výhru vypadli během play-off, nevěřili vlastním očím. Poslední zápas tak přitahoval pozornost všech bez výjimky a Gumicukův postup se zděšením a posléze mírnou hysterií ve tváři sledoval i nejeden ze soupeřů. Podcenili protihráče a příliš sázeli na jeho pramalé zkušenosti s velkou stage? Možná. Velké šance si ale nepřipisoval ani finalista sám a druhé místo je tak překvapením snad pro všechny.

Gumicuk se postaral o pořádné drama
Gumicuk se během turnaje postaral o pořádné drama.

Obhájce titulu z minulého roku, Matyáš "Matty" Kalužný z Inside Games, se do semifinálových bojů nedostal, vypadl při zápasu se svým týmovým kolegou Danielem "PoweR" Strmiskou už ve čtvrtfinále a podobný osud potkal i eSubáckého Oldřicha "Faeli" Mahdala, Martin "martim" Masrna (Eclot Gaming) nad ním zvítězil bez ztráty jediného bodu. Play-off se hrálo formátem odlišným od skupinového turnaje (GSL), top osmičku totiž eliminoval systém Last Hero Standing, což bylo vítanou změnou, která si ale svou daň rozhodně nezapomněla vybrat. 

Kdokoliv, kdo neměl možnost účastnit se víkendové akce na brněnském výstavišti v pavilonu B, přišel o mnohé. Stream sice běžel skoro nonstop, coverage se updatovaly online a přímo z místa dění, atmosféru plnou napětí, vzrušení a dojemných emocí ale vystihnout dostatečně nedokázalo ani jedno. Za tímhle jedinečným zážitkem zkrátka musíte příští rok vyrazit po své vlastní ose až do hlediště pod velkou stage. Nebo snad dokonce na ní?  

Konečné pořadí Vodafone MČR v Hearthstone:

 1. místo: eSuba.Scruffy – 25 000 Kč, mobilní telefon Vodafone V8 a tarif #jetovtobě na rok zdarma
 2. místo: eEriness.Gumicuk – 10 000 Kč, powerbanka a tarif #jetovtobě na rok zdarma
 3. - 4. místo: iG.PoweR – 5 000 Kč a tarif #jetovtobě na rok zdarma
 3. - 4. místo: ECLOT.martim – 5 000 Kč a tarif #jetovtobě na rok zdarma

Štítky: hearthstone, MČR