Přejít k hlavnímu obsahu

PragoFFest odstartoval MČR sezónu 2015

2. 2. 2015 | 08:40 Všechny hry
Potřetí za sebou zavítalo MČR Tour na festival PragoFFest, kde tak již tradičně zahájil nový ročník Mistrovství ČR v počítačových hrách. S nadcházející sezónou přišla i řada novinek.
Výchozí obrázek

Potřetí za sebou zavítalo MČR Tour na festival PragoFFest, kde tak již tradičně zahájil nový ročník Mistrovství ČR v počítačových hrách. S nadcházející sezónou přišla i řada novinek.

O uplynulém víkendu 29. ledna až 1. února hostila Modrá škola v pražských Hájích další ročník festivalu fantastiky a her s názvem PragoFFestem, na kterém se už potřetí za sebou konalo také zahájení nové sezóny oficiálního Mistrovství ČR v počítačových hrách díky přítomnosti zastávky MČR Tour. Ta kromě klasické arény přivezla spoustu novinek, na něž se můžeme těšit po celý rok 2015.

 

První z nich se stala soutěž HAL3000 PragoFFest MČR Challenge, ve které se o 10 000 Kč v hotovosti ve hře League of Legends střetly celky eXtatus (coby úřadující mistr ČR), nEophyte a Inside Games jako postupující z online kvalifikací na www.PLAYzone.cz. V prvním duelu proti sobě nastoupili zástupci nEph a IG a v lepší formě se ukázal prvně zmíněný tým, který suverénně vyhrál 3:0 na zápasy. Jenže hned druhý den tvrdě narazil, když stejným poměrem nestačil na nejlepší sestavu tuzemské scény a musel se tak spokojit s druhým místem, zatímco výhra putovala k eXtatus. Celý turnaj byl živě komentovaný a streamovaný skrze PLAYzone TV.

Na své si ale přišli také ti, co si chtěli přímo zasoutěžit. Pro ně si společnosti DELL, Comgad a Playman připravily 1v1 a 3v3 turnaje v League of Legends například o hry MXGP, Dead Island: Riptide, Sniper Elite 3, Guild Wars 2, Age of Wonders 3 či South Park: The Stick of Truth. Spousta těchto her byla také volně k vyzkoušení v PLAYzone aréně mistrů, kde je navíc doplnily tradiční tituly z MČR nebo aktuální novinky v podání Assassin's Creed: Unity, Far Cry 4 nebo Alien Isolation.

 

To vše a ještě více se dalo zažít ve zmíněné PLAYzone aréně mistrů, která nabídla 20 sestav HAL3000 MČR Pro už s aktualizovanou konfigurací 5. generace, jež šla v uplynulých dnech do prodeje. Na tomto MČR Tour si tedy hráči vůbec poprvé mohli vyzkoušet nejnovější verzi certifikovaných sestav, která zahrnuje i hardware od MSI, nového generálního partnera projektu MČR.

Dále 10 notebooků DELL Inspiron, 4 notebooky Alienware, periferie Logitech a také 27“ herní LED monitory Philips 272G5DYEB, které byly teprve počátkem minulého týdne představeny jako oficiální monitory Mistrovství ČR pro rok 2015, u nichž si bylo možné posedět v pohodlných ergonomických židlích od DXRACER. A kdo se v aréně zastavil, mohl se zdarma nechat osvěžit a nabudit energetickým nápojem od Red Bullu.

O další zábavu se postaral bohatý program LegendConu, jehož je MČR Tour součástí, když se zde díky němu představily i takové celebrity, jako je Herdyn, Mozzilla, Xnapy, Micák, Bronko nebo ArmyOfOne společně s perfektními cosplayerkami League of Legends.