Přejít k hlavnímu obsahu

Predikce pro Blizzcon 2017

3. 11. 2017 | 13:40 Všechny hry
Do největšího svátku fanoušků her Blizzardu nezbývá už ani 12 hodin. Přesně v 19:00 našeho času začne opening cermony Blizzconu a my zjistíme, co bude v následujícím roce hlavními tématy titulů Hearthstone, WoW, Starcraft, HotS a Overwatch. Pojďme se podívat na předpovědi u jednotlivých her shrnuté do jednoho úhledného balíčku.
Výchozí obrázek

Do největšího svátku fanoušků her Blizzardu nezbývá už ani 12 hodin. Přesně v 19:00 našeho času začne opening cermony Blizzconu a my zjistíme, co bude v následujícím roce hlavními tématy titulů Hearthstone, WoW, Starcraft, HotS a Overwatch. Pojďme se podívat na předpovědi u jednotlivých her shrnuté do jednoho úhledného balíčku.

Blizcon

World of Warcraft

První hrou na seznamu je World of Warcraft. Tento nestárnoucí obr má za sebou šest rozšíření a na letošním Blizzconu dostane naděleno dalšího bratříčka. Prozatím můžeme jen spekulovat, ale příběh by se měl točit kolem Jainy a starých bohů. Jaina se zároveň objevuje i na plakátech Blizzconu, což může znamenat jen jedno. „Jaina Dreadlord confirmed“

Na konci Legion bude naše planeta doslova probodnuta jedním z hlavních záporáků a začne krvácet. To by podle dialogů postav vytažených z PTR mohlo přilákat nežádoucí síly a to rozhodně nevěstí nic dobrého. Zároveň někteří bossové naznačují postupné ovlivňování vůdců obou frakcí a tyto praktiky využívali v historii hlavně staří bohové.

Nutno podotknout, že WoW se po posledním rozšíření oživil a hráči mají opravdu velká očekávání. Ve hře jsou podle spekulací nové „sub-races“ pro jednotlivé rasy, guild housing, velké lodní bitvy nebo překopání celého světa (podobně jako v Cataclysm).

Všechno to zní opravdu hezky, ale co si Blizzard připravil, je prozatím ve hvězdách. My můžeme jen doufat ve kvalitní rozšíření místo splácaniny typu Warlords of Draenor.

Jaina

Hearthstone

Hearthstone má potvrzené třetí rozšíření letošního roku. Opět máme bohužel jen pár náznaků, co by vlastně mělo být hlavním tématem. Po Knights of the Frozen Throne bude nejspíše na řadě trochu odlehčenější rozšíření podobné Goblins vs Gnomes.

Jednou z nápověd mohl být opět uniklý tweet jednoho z dabérů karet, který podle obrázku daboval Kobolda. Tyhle potvůrky jsou známé hlavně pro jejich lásku k drahým věcem a ve WoW je můžete potkat především v dolech.

Druhou nápovědou je karta, jež získáte za virtual ticket. Prozatím byl totiž tajemně zveřejněn pouze obrázek a název karty (Martin The Fox) bez statů, který obsahuje opravdu hodně velkou kopu zlata. Martin se bohužel nevyskytuje ve WoW a nemůžeme odvodit hlubší význam tohoto odhalení.

Nejspíše tedy budeme topit naše hrdiny v hromadách zlata, dolovat s Koboldy nebo obchodovat s proradnými gobliny.

Diablo

Diablo je velkou neznámou Blizzconu. Prvotním předpokladem bylo odhalení nového hrdiny (Shapeshiftera), ale tento odhad Blizzard vyrátil společně s možností Diabla 4. Nejspíše tak budou oznámeny jen malé novinky a v nejlepším případě revamp podobný HotS 2.0.

Diablo 3

Heroes of the Storms

Tady to bude jako přes kopírák s Overwatch. Nové skiny, hrdinové a mapy. To budou hlavní taháky pro nadšence Blizzardí moba hry na tento rok. Blizzard si možná trochu vystřílel náboje zmiňovaným HotS 2.0, jenž vyšlo před pár měsíci, ale není vyloučené překvápko například v podobě speciální podpory esportu podobné Overwatch league.

Overwatch

Stejně jako u HotS můžeme očekávat nové hrdiny, mapy a skiny. Tady bohužel nemáme žádné nápovědy pro širší spekulace a musíme se nechat překvapit. Skalní fanoušky však vývojáři určitě nezklamou a při nejhorším si budou moci fanoušci alespoň užít parádní turnaj v této akční střílečce.

Starcraft

Starcraft před pár měsíci prodělal velký hype kvůli releasu remasteru prvního dílu. Ten se ihned vyšvihl mezi nejsledovanější hry a potěšil každého hráče této klasické real-time strategie. Druhý díl je svým příběhem už u konce a Blizzard pro něj další datadisky připravené nemá. Bude zajímavé sledovat, do jaké pozice bude chtít Blizzard Starcraft postavit a jestli z něj budou chtít oprášit zašlou slávu oznámení například Starcraftu 3, či postupně pochovat tohoto velikána.

Další novinky

Mimo klasické zajeté tituly Blizzardu se s velkou pravděpodobností můžeme těšit na nejedno „překvápko“. Je už jisté, že Blizzard pracuje na nové mobilní hře. Ta by měla konkurovat Clash Royal, které je momentálně králem mobilních her.

Dále je na dohled také remaster Warcraft 3 a hned za ním potencionální Warcraft 4, který by mohl vytvořit podklad pro pokračování World of Warcraft příběhu. Oznámením alespoň jedné z těchto variant by nejspíše vypukly oslavy srovnatelné s příchodem nového roku po celém světě.

Štítky: Blizzard