Přejít k hlavnímu obsahu

Přestupy pokračují, Allu střídá Foxe ve FaZe!

17. 8. 2016 | 11:15 Counter-Strike 2
Po přestupu S1mple do Na'Vi a velkých změn mezi Fnatic a GODSENT je na světě další přestup na evropské scéně. Tentokrát míří z ENCE do FaZe sniper Aleksi "allu" Jalli, který nahradí Richarda "fox" Pacheca na pozici AWP.
Výchozí obrázek

Po přestupu S1mple do Na'Vi a velkých změn mezi Fnatic a GODSENT je na světě další přestup na evropské scéně. Tentokrát míří z ENCE do FaZe sniper Aleksi "allu" Jalli, který nahradí Richarda "fox" Pacheca na pozici AWP.

Evropský mix FaZe Clan dlouhou dobu tápal a nedokázal podávat vyrovnané výkony, což nakonec vyvrcholilo odchodem zakladatele týmu Mikaila "Maikelele" Billa po MLG Columbus, kterého v týmu doplnil Francouz Fabian "KioShiMa" Fiey. I když se výkony FaZe zlepšily, tým nenavázal na starší výsledky a výpadek ze skupiny na turnajích jako DreamHack Masters a ESL One Cologne vedl k další změně sestavy.

allu se po neúspěchu s ENCE vrátí na velká pódia (foto: HLTV)

Z týmu se tak musel poroučet další zakládající hráč, Portugalec Richardo "fox" Pacheco, který byl dlouho kritizován kvůli svým nevyrovnaným výkonům. Toho nahrazuje bývalý hráč NiP Aleksi "allu" Jalli, který se chopí v týmu pozici hlavního AWP. Tento Fin má mnoho zkušeností na světové scéně právě díky hraní se švédský týmem NiP. S tím absolvoval 3 major turnaje, v jednom z nich dokonce získal 2. místo. Po Fragbite Masters na konci roku se rozhodl z týmu odejít a zkusit pozvednout finskou scénu v týmu ENCE. ENCE se rychle stalo stálicí na evropské lower tier scéně, ale žádný větší úspěch tým nezískal.

Jalli tak zkusí restartovat svou kariéru v týmu FaZe a dosáhnout opět na vrchol. FaZe Clan se v nové sestavě poprvé představí už dnes, poprvé s dvojzápase v ESL Pro League S4 s Team X a hned poté se se stejným týmem utká v čtvrtfinále EU kvalifikace SL i-League.

FaZe Clan se tak představí v této sestavě:

{#Norsko} Håvard "rain" Nygaard
{#Norsko} Joakim "jkaem" Myrbostat
{#Dánsko} Philip "aizy" Aistrup
{#Francie} Fabian "kioShiMa" Fiey
{#Finsko} Aleksi "allu" Jalli

{#Švédsko} Robert "RobbaN" Dahlström (coach)

Co si myslíte o této změně? Bude to poslední změna sestavy na evropské scéně před začátkem sezóny, nebo nás čeká ještě nějaké překvapení?

Štítky: allu, FaZe
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.