Přejít k hlavnímu obsahu

Přinesl majoritní update se změnami i úspěch?

12. 3. 2018 | 11:17 Battalion 1944
8. března spatřil světlo světa první majoritní patch, kterého se hráči Battalionu 1944 nemohli dočkat. Čísla hranosti klesala každým dnem a bylo potřeba zakročit. Dostavil se úspěch?
Výchozí obrázek

8. března spatřil světlo světa první majoritní patch, kterého se hráči Battalionu 1944 nemohli dočkat. Čísla hranosti klesala každým dnem a bylo potřeba zakročit. Dostavil se úspěch?

První LAN akce v Birminighamu a Budapešti jsou na spadnutí, avšak popularita samotné hry je nevalná. Hráči si stěžují čím dál více a čím méně je hráčů, tím méně je i zpětné vázby a celý domino efekt postupně hru zabíjí. V den spuštění si Battalion 1944 zahrálo více než 16 tisíc hráčů, žádný další den už tohle číslo překonáno nebylo, ba naopak. V polovině února klesla hranost pod 3 tisíce hráčů za den, s blížícím se update se od začátku března číslo nepřehoupnulo málem ani přes tisícovku. Jedno velké bohužel – ani Major Update #1 nepomohl. 8. března vylezl graf z 800 na 1200 hráčů, prostě žádný boom, Early Access je neúspěšný a čert ví, co pomůže.

Pokud o novém patchi nevíte a chtěli byste nové FPS střílečce na motivy starších dílů Call of Duty dát šanci, tak si společně shrneme novinky, které patch přinesl, protože jich je opravdu hodně.

Dočasné změny v herním módu Wartide

Wartide je speciální herní mód používaný v kompetitivním prostředí Battalionu, kdy máte na výběr 6 různých tříd a každá má omezený počet karet, tzn. životů. Pokud umřete, spadne z vás karta a záleží jen na tom, který z týmů ji sebere. Problémem Wartide byl fakt, že pokud jeden tým nevyužíval například sniperky a soupeři všechny karty sebral, tak už se k ní druhý tým nedostal. Totéž se dělo, pokud jeden tým prohrával vyšším rozdílem, tak neměl kromě defaultní classy příliš na výběr. Tohle je od nového patche odbouráno, kdy bylo zrušeno veškeré omezení na všechny třídy kromě Pathfindera a Marksmana, tedy dvou nejsilnějších class užívajících SMG a Sniper Rifles. Těmto třídám byly navíc sebrány možnosti používat granáty! Tyto změny jsou dočasným fixem na budoucí upravy a v dalším patchi mohou být pozměněny.

  • Rifleman – 1x smoke, 0x grenade – neomezené
  • Pathfinder – 0x smoke, 0x grenade – 3 karty na tým
  • Heavy – 0x smoke, 1x grenade – neomezené
  • Marksman – 0x smoke, 0x grenade – 3 karty na tým
  • Operator – 1x smoke, 0x grenade – neomezené
  • Utility (Default) – 1x smoke, 1x grenade – neomezené

Nová mapa: Invasion

Při častém hraní se mapy ve hře omrzely a my se můžeme těšit novému přírůstku, který se odehrává na pláži z Bitvy o Normandii, proto "Invaze". Mapa přínáší defenzivní bunkry, dlouhé cesty pro odstřelovačské bitvy i boje v close quarters. Jelikož jde o Early Access a mapa je ve hře prvním patchem, na základě zpětně vazby se vývojáři nebojí větších i menších úprav. Kromě příchodu Invasionu se změn dočkal i radar a mapy Liberation, Manorhouse v2 a Battery.

Změny v gameplay

Paradoxně nejmenší změny zaznamenaly zbraně, konkrétně silná SMGčka Thompson a MP40, kterým byla snížena účinnost při střelbe na větší vzdálenost. V praxi to znamená, že zabití na dva hity už nebude možné na střední vzdálenost, naopak na tu nejdelší bude potřeba až 10 nábojů.

Komunita volala po velkých změnách v rámci udělování XP za jednotlivé herní módy, což bylo těžce nevybalancované a například u Arcade jste za prohru často dostali úplné minimum. Tomu je nyní konec, nové hodnoty za výhry, remízy a prohry ve všech režimech vypadají takto:

  • Competitive: 1500/900/500 XP
  • Unranked: 1200/700/450 XP
  • Domination: 600/350/200 XP
  • Capture the Flag: 600/350/200 XP
  • Team Deathmatch: 600/350/200 XP

Další změny se týkají úprav v rámci samotných serverů (mimo Evropu) či netcode, který často neseděl a na kompenzaci lagů si hráči často stěžují. Spolu s tím byl upraven i spectate mode, nejen pro lepší požitek ze sledování turnajů. Vysoce vítanou změnou je zrušení skrytého ela v režimech Unranked a Arcade. Už žádné dlouhé hledání zápasu, které casual hráče od B44 odrazovalo.

Co na tohle vše říkáte? Major Update #1 nabídl spoustu zajímavých změn, kompletní Patch Notes se vším všudy i něčím navíc, jako jsou plány vývojářů do budoucna, naleznete přímo na Steamu.

Štítky: patch notes
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.