Přejít k hlavnímu obsahu

Přípravy týmů na LanCraft vrcholí!

21. 7. 2015 | 20:07 Counter-Strike 2
LanCraft 2015 v Ostravě už doslova bouchá na dveře a určitě nejsledovanější hrou bude Counter-Strike Global Offensive, kde se proti sobě utkají ty nejkvalitnější týmy scény. Připravili jsme si při této příležitosti proto pro vás menší speciál, ve kterém jsme oslovili největší aspiranty na umístění a zjišťovali, jak se jednotlivé celky na LanCraft připravují.
Výchozí obrázek

LanCraft 2015 v Ostravě už doslova bouchá na dveře a určitě nejsledovanější hrou bude Counter-Strike Global Offensive, kde se proti sobě utkají ty nejkvalitnější týmy scény. Připravili jsme si při této příležitosti proto pro vás menší speciál, ve kterém jsme oslovili největší aspiranty na umístění a zjišťovali, jak se jednotlivé celky na LanCraft připravují.

Dopředu přiznáváme, že jsme chtěli vyjádření sehnat pokud možno od co nejvíce celků účastnících se LanCraftu. Bohužel se ale opět potvrdilo, že tiskové PR mají nejlépe ošetřené větší organizace a nemají problém ihned vydat tiskovou zprávu, zanechat komentář. Komentáře jsme uzavírali ve 20:00 úterního dne. Z těch větších organizací se nám pak nepodařilo sehnat pouze vyjádření týmu Necroraisers, jehož zástupce jsme nikde nezastihli. Na poslední chvíli se nám ovšem podařilo sehnat i vyjádření týmu MONADS, takže TOP scény máme kompletní. 

#Edit č.1 - nakonec se nám podařilo zkontaktovat i se zástupci Necroraisers. Jelikož chceme mít v předlancraftových rozhovorech zařazeny opravdu všechny silné celky, tak jsme si dovolili udělat ještě jeden finální edit, kdy jsme právě doplnili ohlas ze strany NR. 

Určitě nejtěžší úlohu budou mít nEophyte, kteří budou obhajovat svojí pozici jedničky, což potvrzuje i samotný kapitán sekce. "Na LanCraft se team nEophyte začal intenzivněji připravovat dva týdny před začátkem akce. Po skončení Asus ROG jsme si jen tak hráli a snažili se dostat do naší formy a teď ten poslední týden jsme se připravovali více takticky. Máme těžkou úlohu, máme uhájit číslo jedničky na CZ/SK scéně, kterým bezesporu jsme. Jediným naším protivníkem bude nálada v týmu, která nám dost ubíra na výkonech a soustředěnosti," prozradil Tomáš "Oskar" Šťastný za nEophyte.FSP.

Naopak největší konkurent nEophytů eSuba se potýká s menším časovým presem na trénink a absencí klíčového hráče. "Na LanCraft sa tento týždeň pripravujeme už len prevažne individuálne nakoľko má fredi nočné smeny v práci. Takisto sa snažím pripraviť nášho hosťa po taktickej stránke. Je veľká škoda, že sa rdO nemôže zúčastniť lanky, ale budeme sa s touto stratou musieť nejak vysporiadať. Príprava neprebieha podľa našich predstáv, ale som si istý, že keď sa zomkneme a budeme hrať ako tím, tak dokážeme uspieť aj bez intenzívneho trénovania pár dní pred lankou ako to momentálne robí väčšina tímov, ktoré sa turnaja zúčastnia," potvrdil Tomáš "Benq1" Masaryk. Leader mužské sestavy eSuba.INTEL.

Trochu odhlečehčeně se k přípravě postavili i hráči Zero Damage, kde působí řada hvězd z předešlého dílu, Counter-Strike 1.6. "Jelikož se Lancraft blíží rychlostí SorfeNova běhu na záchod po kýblu mexických fazolí. Tak i my, coby team z bottom-seed poolu, začínáme pomalu, ale jistě dotahovat naše defaultní strategie k dokonalosti. Ti lepší z nás, kteří oplývají bez mála 1000 hodinami herního času za kariéru, jsou připraveni podat stodvacetiprocentní výkon, zbylí čtyři se na této vlně povezou. Očekáváme 1. až 2. umístnění," netajil se ambicemi Jan "JOHAN" Juráň, který patří k největším osobnostem Zero Damage.

Oslovili jsme i Cyber Gaming, kteří svoji odpověď zestručnili. "Momentálně je tým Cyber Gaming v Liberci, kde se účastní bootcampu. Tam hráči zdokonalují veškeré své taktiky, dovednosti a zvyšují týmovou spolupráci. Na LanCraft se chystá sekce již od turnaje Q-DAY," dal vědět za sekci Jakub "maniak" Zázvorka, trenér týmu Cyber Gaming

Nezapomenuli jsme ale ani na nový tým na scéně a sice Dark Tigers, kde účinkují členové našeho portálu admini Satish a Striker. "Příprava na největší akci letošního roku pro nás nebyla vůbec jednoduchá. Především kvůli směnám Nuba s Lukem, ale také kvůli Strikerovi, který cestoval s HLTV.org. Nicméně všechen čas, který nám zbyl, jsme vložili do poctivého tréninku a to jak týmového, tak individuálního. Věříme, že ve spojení se stabilní sestavou bude naše píle mít výsledky," nechal se za tým slyšet majitel organizace Dark Tigers, Michal "Hurvajs" Hrdlička. 

Na LanCraftu se také objeví velice dobře známé složení dívčí herní sekce eSuby a proto si myslíme, že zmínka o přípravě slečen z eSuby zde nemůže chybět. "Na Lancraft jsme se s týmem připravovaly jak nám to jen pracovní a rodinné povinnosti dovolily. Kromě trénování nových pozic jsme se pokusily jako tým lépe sehrát a vylepšit týmovou komunikaci. Týden před akcí se věnujeme individuální přípravě. Na Lancraft se všechny moc těšíme a pokusíme se zahrát co nejlepší výsledek," okomentovala přípravu na LanCraft členka týmu eSuba Ladies Madlenka "germia" Moozová.

Po menším komunikačním šumu se podařilo navázat spojení i s Necroraisers, kteří pečlivě také trénují na blížící se LAN roku. Ve svém komentáři zmiňuje i neustálé problémy scény a sice nestabilitu herních sekcí. "Jelikož z naší původní sestavy NR odešli dva hráči týden před LanCraftem, tak momentálně máme uplně novou sestavu a za těch pár dnů jsme toho stihli natrénovat a nafetovat opravdu málo. Rozpad původní sestavy bude mít samozřejmě vliv na výkony na LanCraftu v nové sestavě. Ale rozhodně to nebude žádný propadák, budeme se to snažit rozbombit jak nejlépe to půjde," dodatečně doplnil Vašek "fem" Novák, leader sekce Necroraisers

Kapitolu elity československé herní scény pak uzavírá příprava Authority Gaming, kteří se pravidelně účastní všech turnajů zde na PZ a jiných velkých offline akcí. "Blížící se LanCraft je jedním z opravdových vrcholů sezóny, na který se těší snad každý celek. Naši borci se v posledních týdnech usilovně připravovali a i přes generálku v podobě QD, která neproběhla úplně dle představ se pokusí potrápit i ty nejsilnější celky. Kluci od nás mají plnou důvěru a podporu. Přejeme hodně štěstí i našim soupeřům a hlavně přátelsky nabitý turnaj a kopec srandy všem," předzakončil zpovídání leaderů a kapitánů organizací Tomáš "Sirka" Syrovátka, z vedení organizace Authority Gaming

Na poslední chvíli se nám podařilo také sehnat členy týmu MONADS, kteří budou uzavírat na LanCraftu osmičku nejsilnějších celků. "Na největší akci v ČR jsme se snad připravili dostatečně. Budeme se snažit urvat co nejlepší výsledek, což vlastně znamená ustálit naší pozici Top 3 a dostat se na bednu a tím i získat potřebné MČR body. Cesta bude opravdu těžká, jelikož momentálně je na scéně hodně kvalitních týmů," uzavřel předlancraftové ohlasy kapitán MONADS David "zerdic" Žeravík. 

A v neposlední řadě jsme si pro vás připravili i menší ubezpečení od samotných organizátorů a dá se říct, od krále LANů československé herní scény. "Už 2 dny jsme v Ostravě a makáme na tom, aby vše bylo co nejlepší. Přiznám se, je to pro nás úplně něco nového. Máme za sebou 29 lanek, ale tohle něco, co jsme ještě nezažili. Challenge, adrenalin... Jedeme na jedné veliké vlně a těšíme se, až se k nám ve čtvrtek přidají i samotní hráči," popsal pro Playzone své pocity samotný Lukáš "Jump" Vobecký, hlavní organizátor největší LAN akce LanCraft v tuzemsku.  

A co vy? Už se také připravujete na LanCraft Ostrava 2015? Jak se připravujete můžete zmínit v komentářich. 

Štítky: Lancraft