Přejít k hlavnímu obsahu

První B44 LAN akce oznámena – Insomnia 62

21. 2. 2018 | 07:59 Battalion 1944
Stále si říkáte, že nárůst popularity Battalionu 1944 je příliš pomalý na to, aby se hra uchytila v srdci elektronického sportu? O budoucnosti tohoto titulu se dost možná rozhodne o Velikonocích.
Výchozí obrázek

Stále si říkáte, že nárůst popularity Battalionu 1944 je příliš pomalý na to, aby se hra uchytila v srdci elektronického sportu? O budoucnosti tohoto titulu se dost možná rozhodne o Velikonocích.

Organizátoři prvních online turnajů, The Plays, se krátce po rozběhnutí turnajového koloběhu rozhodli ve spolupráci s vývojáři B44 oznámit první LAN akci v této hře. Termínem konání je velikonoční víkend 30. března až 1. dubna a vše se odehraje na výstavišti NEC v Birminghamu, kde je na programu již 62. vydání Insomnia Gaming Festivalu a v rámci UK Masters je Battalion 1944 jednou z hlavních her. Shodou okolností, vyšší prize pool na této anglické akci představí pouze mistrovství světa ve Football Manageru 2018 ve spolupráci s reálnými fotbalovými kluby.

Blitzkrieg Open Championship, jak zní celý název turnaje, proběhne v BYOC části celého výstaviště, na finále se může díky přesunu na hlavní stage těšit i obecenstvo na místě. Sloty na akci by neměly být omezeny, takže se do boje o 10 000 liber může přihlásit naprosto každý. Již od úvodních týdnů registrujeme celou řadu vznikajících českých týmů, a tak doufáme, že na historicky prvním LAN eventu v Battalionu 1944 alespoň jednu českou vlajku v akci uvidíme! Nejžhavějším kandidátem byli The Ocelots, kteří od počátku tenhle výlet do Anglie plánovali, v posledních dnech je však trápí trable se soupiskou, takže se necháme překvapit.

Prize pool:

1. místo: £ 5000
2. místo: £ 2500
3. místo: £ 1750
4. místo: £ 750

Velkou zajímavostí je kromě samotných finančních odměn také bonus přímo od vývojářů, kteří udělí vítěznému týmu birminghamského turnaje speciální zlaté skiny na vybrané zbraně jako unikátní památku na úspěch. Chybět by na každém jedinečném kusu neměla ani přezdívka hráče.

Štítky: Insomnia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.