Přejít k hlavnímu obsahu

Prvním hráčem v Síni slávy je Dev1

9. 11. 2016 | 15:47 Všechny hry
Zbrusu nový projekt, který jsme fanouškům a hráčům ukázali před finále CS:GO turnaje, Síň Slávy českého a slovenského esportu, se dočkal prvního nominovaného. Není jím nikdo jiný než sám Ivan "Dev1" Lazarov.
Výchozí obrázek

Zbrusu nový projekt, který jsme fanouškům a hráčům ukázali před finále CS:GO turnaje, Síň Slávy českého a slovenského esportu, se dočkal prvního nominovaného. Není jím nikdo jiný než sám Ivan "Dev1" Lazarov.

Překvapení, které si pro sebe nechávalo asi jen pět lidí z celé česko-slovenské komunity, vyplulo na povrch v sobotu před grandiózním finále CS:GO. Česká a slovenská scéna již několik let stojí na tom, jak moc se daří tuzemským herním portálům. My, portál PLAYzone.cz, organizátor mnoha turnajů a především pak Mistrovství ČR v počítačových hrách, víme, že ale turnaje nejsou jen o adminech a organizátorech. Příběhy tvoří hlavně hráči, kteří musí za úspěchy přetrpět dlouhé cesty, víkendy bez rodin či nekomfortní podmínky pro hraní. Z popela ale vždy vyrostly ikony a legendy, které můžeme obdivovat dodnes.

Michael "Giacomo" Hladík, první profesionální český hráč vůbec a vítěz DreamHack Winter 2005, Ladislav "GuardiaN" Kovács, profesionální CS:GO hráč, který hájí barvy Natus Vincere, Aleš "Freeze" Kněžínek, česká League of Legends ikona a aktuálně jediný hráč, který kdy hrál v LCS nebo třeba Marek ".PhP" Kádek, kapitán Reason Gaming, jednoho z nejlepších světových CS:Source týmů světa. Hledat bychom mohli opravdu všude, vybírat bychom mohli kde koho, ale jen minimum z původních hráčů ještě nějak figuruje v komunitě tak jako Ivan.


Přeskočte na čas 2:35

Trojnásobný mistr ČR, vítěz maďarského BECUP turnaje, kam se pravidelně sjížděla smetánka střední Evropy, už v šestnácti letech dominoval na tuzemské scéně. Dvojnásobný nejlepší hráč Slovenska a kapitán mnoha výběrů sám řekl, že nebýt jeho spoluhráčů, nikdy by to nedotáhl takto daleko. Úspěchy FU.SK ale viděli všichni i v zahraničí, na Samsung Euro Championship dosáhli na dělené páté místo a na WCG v Seattlu, jako jediný slovenský tým, prošli až do TOP16.

Dev1 ale vždy byl oceňován nejen pro svůj herní um, kdy s AWP totálně ničil každého kolem sebe, ale také svým přístupem ke hře a svým chováním, které bylo více než příkladné a hodné profesionála. V průběhu let se pak dokázal prosadit i s vlastní značkou DEV1S, když začal prodávat profesionální herní brýle. K těm pak přidal i vlastní podložky, které vyrábí se znalostmi profi hráčů.

Dovolte nám, abychom tímto oznámili, že prvním hráčem, který byl uveden do Síně Slávy českého a slovenského esportu se tak stává Ivan "Dev1" Lazarov. Záznam z celého ceremoniálu můžete sledovat v tomto videu.