Přejít k hlavnímu obsahu

QuakeCon 2007

26. 7. 2007 | 15:16
Největší akce zaměřená na hru Quake a produkty společnosti id Software se uskuteční od 2. do 5. srpna v Texasu. Poprvé v historii QuakeConu bude mít česká republika své vyslance přímo na této akci v podobě Hawr1xe a Napalma, kteří vám přinesou informace přímo z Dallasu.
Výchozí obrázek


Největší akce zaměřená na hru Quake a produkty společnosti id Software se uskuteční od 2. do 5. srpna v Texasu. Poprvé v historii QuakeConu bude mít česká republika své vyslance přímo na této akci v podobě cze Hawr1xe a cze Napalma, kteří vám přinesou informace přímo z Dallasu.

Id Software na této akci představí svojí technologickou novinku s názvem id Tech 5, která je novou generací herních enginů a která hrubě překračuje současné technologické možnosti jak v objemu zpracovávaných dat, tak v rychlosti vývoje herního prostředí.

Představen bude nový díl série o legendárním agentovi se jménem Wolfenstein.

Nebyl by to QuakeCon, aby se na něm nehráli turnaje. V letošním ročníku se budou hrát dva stěžejní a hlavní turnaje.

Prvním z nich je Quad Damage, který je naprostou novinkou, neboť se v něm budou používat všechny čtyři díly hry Quake.

Systém turnaje je takový, že každý z hráčů si vybere svojí oblíbenou hru a mapu ve které se odehraje zápas, následovat bude hra třetí, která bude náhodně vybrána ze zbylých dvou titulů. Finále se bude hrát chronologicky. Od QuakeWorldu se hráči přes Quake 2 a Quake 3 dopracují až ke 4ce, poslednímu dílu této série, která oslovila tisíce hráčů po celém světě.

Druhým turnajem bude Enemy Territory: Quake Wars. Bude se jednat o vůbec první LAN turnaj v této hře, kterou id Software vyvíjí společně s teamem Splash Damage. Turnaj se bude hrát systémem AB-BA v teamech o 6-ti hráčích.

Oba turnaje jsou dotovány společností nVidia, která do nich věnovala souhrnnou částku $100,000.

Podrobné informace, galerie a videa z QuakeConu budou k dispozici na stránkách Czech Quake.