Přejít k hlavnímu obsahu

Report z MH v TmN

24. 7. 2007 | 20:58 Report z MH v TmN
V neděli 22.7. proběhl v hernách PG historicky 1. mezihernový turnaj v TmN. Jak vše probíhalo a jaké byly jeho výsledky, si pojďme shrnout v této novince.
Výchozí obrázek

V neděli 22.7. proběhl v hernách PG historicky 1. mezihernový turnaj v TmN. Jak vše probíhalo a jaké byly jeho výsledky, si pojďme shrnout v této novince.

Hráči, kterých se nakonec přihlásilo bohužel pouze 13, se začali v hernách scházet již v 9:30. Největší úroda hráčů se sešla v pražské herně Village Cinemas Anděl, kde o výhru bojovalo plných 6 jezdců. Na poslední chvíli sem také dorazil bezpochyby největší favorit turnaje, hráč týmu fr aAa (All Against Authority), cze Toni. Mimo něj zde byli přihlášeni i další favorité jako hráči cze hN, cze Abu a cze Matrik, nebo hráč cze snp, cze BruceMclaren. Dalšími favority byli také sQs cze Gelu hrající v Budějovicích a cze Včelda hrající z Plzně. Do 10 hodin měli všichni zapojeni své klávesnice, gamepady, a v případě Toniho také velmi netradiční joystick, a byli připraveni k jízdě.

Poté však přišly na řadu první zmatky v organizaci turnaje. Obsluha heren, ale ani samotný admin turnaje cze Artur, nebyl schopen zajistit server a odstartovat turnaj. Nakonec však byla krize díky pomoci cze Soptika zažehnána a dva zaheslovené servery se správnými tratěmi spuštěny. Hráči byli nalosováni do dvou skupin po 6, respektive 7 lidech, z kterých měli do finále postoupit 4 nejlepší z každé skupiny. Jelo se modem rounds do 50 bodů, v semifinále na 4 vybraných tratích. Samotné semifinále bylo v obou skupinách poměrně pohodové, hráči na Andělu se stihli dokonce místo soustředění na jízdu bavit, a tak nebyla nouze o všemožné karamboly. Někteří hráči snad hráli TmN poprvé, nedokázali trať ani jednou dojet, a tak pro alespoň trochu zkušené hráče nebyl problém se do finále kvalifikovat.

O jediné větší vzrušení se postaral hráč cze LutherJosef, který nastoupil se skinem Dodge Viper, což některým hráčům dělalo problém. Jediný mírný souboj o postup se pak odehrál o 4. místo ve skupině B, která byla přeci jen o malinko nášláplejší. V tomto souboji se utkali dva hráči jednoho klanu, a to IST, a Praum v něm nakonec dokázal porazit Kofolu. Nikoho pak nepřekvapilo, že ve skupině A se po řadě kvalifikovali cze Matrik, cze BruceMclaren, cze Včelda a LutherJosef a ve skupině B zvítězil s náskokem cze Toni před cze Gel(u)em, cze Abuem a cze Praumem.

Na finále se čekalo necelou hodinku, při níž se hráči stihli posilnit v nedalekém McDonaldu. Finále se jelo asi nejspravedlivějším, nicméně mírně zdlouhavým systémem, všechny mapy v rounds modu, znovu do 50 bodů. Pohodová jízda z semifinále byla ta tam. Hned na první mapě, STC-Rax-A se vyprofilovali 3 největší naděje na celkovou výhru. Matrika, kterému se podařilo vytvořit asi 15 bodový náskok, stíhal Toni a Abu. Na druhé mapě,na které triumfoval Abu, se pořadí první trojice zamotalo a všichni 3 jezdci se vyrovnali na circa stejném počtu bodů. Třetí mapa, Rax-B pravděpodobně celý turnaj rozhodla. Toni v ní kraloval, Matrik jej pronásledoval, a Abu ( bohužel:-D ) úplně vyhořel. Toni se tak usadil na čele s malinkatým náskokem na Matrika. V dalších mapách se však Matrikovi trošku přestalo dařit a začal za Tonim i Abuem mírně zaostávat. Na dalších mapách se také konečně začali prosazovat i další hráči jako Mclaren na mapě Kanye-C nebo Gelu na trati Gwixt-A. Ta byla také poslední tratí celého závodu. Pořadí před ní se zdálo být jasné a žádný zvrat se neočekával. I když nikdo již neměl přehled o přesných číslech. Toni měl na prvním místě solidní náskok na Abua, ten na Matrika, na kterého se ještě snažil zaútočit na 4. místě jedoucí Gelu. V poslední trati však Abu zabojoval, vyhrál ji s poměrně velkým náskokem a na malinkou chviličku se zdálo, že by i mohl vyhrát. Došlo tedy na manuální sčítání výsledků s kalkulačkou. V něm se ukázalo, že ani vzepětí v poslední trati na Toniho nestačilo a Toni se tak stal vítězem o pouhé 4 body před Abuem. Matrik s přehledem uhájil třetí místo. Po oficiální propočtu PG byly výsledky ještě malinko upraveny, na pořadí se však již nezměnilo nic. Toni se tak může radovat z další výhry, tentokráte ze 1200 Kč a 24 volných hodin v síti PGCC. Vítězem doprovodného turnaje pro vypadnuvší hráče se stal kofola.

Hráči z Andělu MZH turnaj zakončili ve Sport Baru sledováním opravdové Formule 1, popíjením piva a miniturnajem v kulečníku. Musím podotknout, že zde už se hráčům hN nedařilo zdaleka tak dobře jako na stadionu v TmN.

Akce celkově byla alespoň na Andělu i přes nevalnou účast a mírné zmatky v organizaci povedenou a můžu za sebe i ostatní hráče říct, že jsme se výborně pobavili i zajezdili. Doufejme, že do příště se z chyb poučí jak PG, tak i my hráči tím, že dorazíme v hojnějším počtu – pokud nebudou prázdniny či jiné akce. TmN to může jen a jen pomoci. A hlavně tedy doufejme, že nějaké příště budeJ

Výsledky finále:

Pořadí

Hráč

Body

1.

cze Toni [Anděl]

280:0

2.

cze hnAbu [Anděl]

272:0

3.

cze hN MaTrik [Anděl]

206:0

4.

cze g3lu [České Budějovice]

166:0

5.

cze Včelda [Plzeň]

0:0

6.

cze snp Bruce McLaren [Anděl]

0:0

7.

cze FGP.Praum [Anděl]

0:0

8.

cze LutherFilip [Babylon]

0:0

Zdroj: www.pgcc.cz