Přejít k hlavnímu obsahu

Reportáž z pražských HCT Playoffs

12. 5. 2018 | 19:00 Hearthstone
Minulý víkend se konaly evropské HCT Payoffs a jedna z pěti lokací odkud se hrálo byla v centrále ESGA v holešovické kavárně Maják. Připravili jsme si pro vás z této události krátkou reportáž.
Výchozí obrázek

Minulý víkend se konaly evropské HCT Payoffs a jedna z pěti lokací odkud se hrálo byla v centrále ESGA v holešovické kavárně Maják. Připravili jsme si pro vás z této události krátkou reportáž.

Již vloni se podařilo organizačnímu týmu ESGA zajistit spot pro oficiální lokaci v rámci playoffs (dříve preliminaries) a díky pozitivnímu ohlasu veřejnosti slot organizaci zůstal, ikdyž byl celkový počet míst v Evropě redukován na pouhých pět. Poprvé tak bylo třeba počítat i s účastí zahraničních hráčů a kvůli kapacitě tak bylo nutné akci uzavřít pro veřejnost. Jak to tedy na místě vypadalo a celé probíhalo?

Čeští hráči v akci

Hráči se do Prahy sjeli už v pátek a navečer proběhlo kratší setkání v jednom podniku, kde servírovali pivo s tematickým názvem Velen. Tomu nemohl žádný příznivec Priesta odolat. Spát se šlo brzy a zodpovědně, protože v sobotu ráno už všichni museli být na místě nejdéle v 9 hodin. Do Majáku dorazilo celkem 19 kvalifikovaných hráčů, z toho 7 z domácí scény, 8 z Německa, 2 z Polska a po jednom z Ruska a Dánska. Ze známých tváří zahraniční scény to byli hlavně hráči z týmů Complexity a Genji. Za Blizzard přijel samotný Gnimsh. Pro hráče byly přichystány dvě herní místnosti v patře, zatímco dole v kavárně na ně čekalo občerstvení po celý den, výborné dortíky a chill out zóna, kde mohli v přestávkách sledovat stream a fandit kolegům.

Foto by Maxim Krušina (ESGA)

První kolo trvalo klasicky dost dlouho, ale nakonec se nepotvrdily obavy o nekonečných duelech Warriorů a turnaj se ubíral ještě přijatelným tempem. Mohl za to také fakt, že Warrior byla zaručeně nejhorší classa a její průměrný winrate byl pouhých 39%, takže řada hráčů s Warriorem postupně odstupila z turnaje. Ani hráčům s plně agresivním lineupem se moc nedařilo, a tak o úspěchu rozhodovalo hlavně to, jestli se hráči dokázali popasovat s vlastním Mind Blast Priestem. Hodně lidí si na něj stěžovalo, ale zároveň i dost hráčům se s balíčkem dařilo. Rozhodujícím faktorem pak bylo, jaký build a také ban zvolili.

Z tuzemských hráčů se nejvíc dařilo martimovi, který začal turnaj se skórem 9:0 na hry a Faelimu. Ten nakonec ve swiss fázi nenašel přemožitele a druhý den vyřadil martima z postupové pozice. Martim tedy skončil na smolném devátém místě. Faeli pak statečně bojoval o postup do LA, ale osudným se mu stal jeho rival Ital Turna, který ho už po třetí v kariéře porazil v klíčovém zápase. Dalšími postupujícími se stali A83650, Bunnyhopor a Viper, který porazil Faeliho v druhém zápase o postup. Z Čechů dosáhl na body ještě Jarla, který se umístil 16. Zbytek našich hráčů si odnesl alespoň zajímavý zážitek a 1000$.

Dvojice postupujících hráčů z Prahy

Už dnes můžete sledovat americké playoffs. Uspějí nové strategie anebo zvítězí hráči, kteří se inspirovali od svých evropských kolegů? Klání můžete sledovat na oficiálním HS twitch kanálu.   

Štítky: HCT, HCT 2018