Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: ACT | Existenz

10. 11. 2006 | 22:15
Tento klan sa radí k špičke na CZ counter-strike scéne. Pred pár dňami sa zúčastnil Medzi herňového turnaja kde skončil 3. V Gigabyte lige hrá tento klan 1. ligu a umiestnil sa na prvom mieste s šiestimi výhrami a jednou remízou. Stále neviete o kom je reč? Hovorím o českom úspešnom klane AMD Cyber team. Vyspovedal som manažéra tohto klanu - Existenz-a. V rozhovore sa dočítate niečo zo súkromného života tohto manažéra a množstvo informácii o cyber teame ako napríklad kedy tento klan vznikol, koľko hodín denne trénujú a aké majú ciele. Pohodlne sa usaďte zapnite si príjemnú hudbu a pustite sa do čítania.
Výchozí obrázek



Tento klan sa radí k špičke na CZ counter-strike scéne. Pred pár dňami sa zúčastnil Medzi herňového turnaja kde skončil 3. V Gigabyte lige hrá tento klan 1. ligu a umiestnil sa na prvom mieste s šiestimi výhrami a jednou remízou. Stále neviete o kom je reč? Hovorím o českom úspešnom klane AMD Cyber team. Vyspovedal som manažéra tohto klanu - Existenz-a. V rozhovore sa dočítate niečo zo súkromného života tohto manažéra a množstvo informácii o cyber teame ako napríklad kedy tento klan vznikol, koľko hodín denne trénujú a aké majú ciele. Pohodlne sa usaďte zapnite si príjemnú hudbu a pustite sa do čítania.

 

 Názov klanu: AMD Cyber Team
Web: http://cyberteam.cz
Aktuálna zostava:
Petr "existenz" Šrámek
Leopold "damien" Meinhold
Michal "toky" Štokman
Martin "marthyy" Soukup
Ondřej "meda" Holisz
Petr "kacor" Olma

Osobnosť

H1tachi: Začneme tradične pokús sa nám v krátkosti predstaviť, ako sa voláš, koľko máš rokov, odkiaľ si, študuješ alebo pracuješ?
Existenz:
Ahoj jmenuji se Petr Šrámek, je mi 18 let a jsem z Ostravy. Momentálně pobývám u týmu ACT a občas navštěvuji EL. Průmyslovku.

H1tachi: Koľko hodín tráviš priemerne denne na internete? Je pre teba internet vec bez ktorej nemôžeš byť?
Existenz: Tak net je pro mě určitě věc, bez které bych se neobešel. Vždyt je to nejlepší věc, jakou lidi vymysleli. Ale na druhou stranu, si od něho dám rád oraz a věnuji se jiným věcem.

H1tachi: Ako vnímajú tvoji rodičia tvoje vysedávanie pred počítačom?
Existenz: Mí rodiče jsou v tomto fantastičtí, vždycky mě plně podporovali, omlouvali ze školy a pomáhali jak jen to bylo/je možné a za to jsem jim velmi vděčný.

H1tachi: Kedy si sa dostal prvý krát k PC? Začínal si asi ako každý z nás na hrách, aké boli tvoje prvé hry?
Existenz: Jéé tak to už je hodně, dávno ani si nepamatuju kdy a kde jsem se poprvé s PC setkal. Ale své první PC jsem dostal s nástupem do školy. Začínal jsem samozřejmě hrami a vlastně do dnes nepřestal jsem určitě velký herní fanda, který si rád zahraje všechno co má po ruce.


Existenz

H1tachi:
Neskôr si sa venoval Counter-Striku, prečo si sa dal na túto hru? Čím ťa oslovila?
Existenz:
Na CS jsem přišel díky svému kamarádovi ještě ze ZŠ, byl to Čínan, který se sem přestěhoval aniž by věděl, jak to tu chodí vapadá atd. Jediné slovo, kterému rozuměl, bylo playstation (smích). Později až jsme se poznali a on se malinko popral s češtinou, přišla řada na CS a tak zároven vznikl legendární klan BS, složený z mých bývalých spolužáků. CS mě od začátku chytlo, díky své hratelnosti, zábavě a vůbec lidem, kteří ho hrají a to přetrvává dodnes.

H1tachi: Aký máš názor na Steam vs nonsteam? Je v tom podľa teba nejaký veľký rozdiel alebo je rozdiel iba vo VAC a serveroch?
Existenz: Ze začátku jsem NON sám hrál, ale zároven ho od počátku odsuzoval, ačkoli jsem to tak nedával najevo. Sám si na mě určitě pamatuješ ještě z BS a víš, že jsme často řešili nějaké problémy a nakonec ligu i opustili.

H1tachi: Hrával si aj aktívne aké klany si vystriedal? Máš ešte čas hrávať CS popri manažovaní AMD cyber teamu?
Existenz: Mým jediným týmem byli BS, kterému jsem byl věrný až do přestupu k FAB a záhy vytvořeného Teamu PGCC, který pak přešel pod ACT...je v tom zmatek co? :) Čas na hraní se samozřejmě najde.

H1tachi: Čo si myslíš o CS source? Nahradí podľa teba „klasickú“ 1.6 alebo to bude dlho sľubovaný Promod?
Existenz: SOURCE je podle mě neuvěřitelně zpackaná hra, která nemá šanci nahradit CS 1.6 a jestli to dokáže dlouho slibovaný pro mod, je ve hvězdách

 

Čo znamená slovo "manažér"?

H1tachi: Teraz prejdime k AMD Cyber Teamu (ACT). Kedy si sa stal manažérom ACT? Prečo si to chcel robiť? Čo ti prináša táto „kariéra“?
Existenz: K ACT jsem přestoupil v polovině července letošního roku, takže tak. Nevnímám to nějak, je jedno jestli jsem manažér nebo hráč, dohromady tvoříme tým, ve kterém se to všechno spojuje. Dává mi to určitě dostatek sebeuspokojení a vidinu toho, že s klukama můžeme něčeho dosáhnout. Zbytek si nechám pro sebe :) (smích)

H1tachi: V čom spočíva tvoja funkcia? Priblíž čitateľom tvoj deň ako vyzerá, čo presne robíš?
Existenz: Má funkce spočívá jednoduše v organizaci klanu a všeho, co se kolem něj točí. Můj den je docela běžný, ráno škola a po ní následuje osobní život a od šesti máme hraní, takže tak. :)

H1tachi: Chodíš s klanom aj na lan súťaže?
Existenz: Ano s klanem samozřejmě chodím na všechny soutěže, doposud jsem vynechal jen jednu a tou bylo první koli WCG kvalifikace.


Meziherňák 10/06

H1tachi: Koľko hodín tráviš manažovaním?
Existenz:
Tak to ti opravdu nedokážu říct, nikdy jsem si to nepočítal, pracuji když je to zkrátka potřeba, takže jsem rdy 24 hodin denně :) Ale pevný čas kdy jsem s týmem je v dobách tréninku.

H1tachi: Aký je tvoj najväčší úspech v kariére manažéra?
Existenz: Žádný, nesnažím se uspět jako manažér, ale snažíme se uspět jako tým a až nějak uspějem, určitě dáme vědět.

H1tachi: Aké máš plány do budúcnosti čo sa týka klanu ACT?
Existenz: Hrát, hrát, hrát určitě se chceme s klukama podívat na nějakou tu zahraniční akci, jinak nás čeká spousta hraní tady u nás, takže v nejbližší době bychom rádi vyhráli co nejvíce online lig.

H1tachi: A to už bola posledná otázka ohľadom tvojej kariéry manažera a prejdime k samotnému klanu, ktorému pomáhaš.

AMD Cyber Team - ACT

H1tachi: Začneme s predstavením klanu AMD cyber team. Kedy tento klan vznikol? Aké boli začiatky? Kto je vlastne zakladateľom a vlastníkom klanu?
Existenz: Tak AMD Cyber Team je zřejmě nejslavnější klan v ČR s bohatou historií, byl založen v roce 2004. Zpočátku disponoval jen CS sekcí, o něco později se přidal i best hráč Giacomo za W3 a v nedávné době i Dark_Caleb ve hře bw. V klanu jsem od začátku nebyl, takže sám nemůžu říct jaké začátky byly, co se týče majitele tak tím je Daniel Mikšovský.

H1tachi: Aká bola úplne prvá zostava ACT? Kto z pôvodnej zostavy hrá dodnes?
Existenz: Původní sestava act byla: eraser, obluda, efron, dave, tasso. Někteří z nich jsou aktivní ještě dnes, ale už zdaleka ne všichni.


Marthyy

H1tachi:
Začínali ste na nonsteame alebo ste boli od začiatku steam klan?
Existenz: Only steam :P

H1tachi: Pokús sa nám jednou vetou predstaviť každého súčasného hráča ACT.
Existenz:

Meda - robot
Damien - robot
T0ky - robot
Marthyy - robot
Kacor - absolutně nespolehlivý člověk

Stačí ? :)


vrch z leva izmy, toky, shejen, meda

dole zleva Existenz, damien

H1tachi: Zúčastňujete sa online a lan, turnajov a líg. Čo má pre vás vačšiu cenu, lan alebo online? Ako prežívate Lan súťaže, zakončujete hranie pitím?
Existenz:
Větší cenu samozřejmě vždy měli a vždy mít budou lan soutěže. Pít se musí, ne? :)

H1tachi: Aké ligy momentálne hráte? Ktorá z líg, ktoré hráte sa vám najviac páči a prečo?
Existenz: V této době hrajeme pět online lig a to UG, AMD, CSL, HUML a ESL v nejbližší době se chystáme do clanbase. Nejvíce se nám jistě libí UG, když to chcete slyšet :)

Gigabyte liga

H1tachi: Prejdime k vášmu účinkovaniu v Gigabyte lige. Hráte prvú ligu a po prvom kole ste sa umiestnili na prvom mieste z 20 bodami z 21. Podarilo sa vám poraziť klany ako Skyriders, Neophyte a remizovať s Nr Fu. Dosť ľudí ste prekvapili týmito výsledkami, čo preto robíte? Trénujete špeciálne na túto ligu? Alebo vás motivuje hlavná cena Gigabyte ligy?
Existenz: Popravdě ani jedno, ani druhé a navíc jsme ani nijak zvlášt netrénovali, výhrou jsme si akorát dokázali to co, už jsme dávno věděli a nechápu proč bychom někoho měli překvapovat.

H1tachi: Jasné chápem myslíš si teda, že ACT patrí do top5 CZ/SVK klanov? Pokús sa vytvoriť rebŕiček top5 klanov na SVK a CZ scéne.
Existenz: Do top 5 na 100%. Žebříček by vypadal takto NR.fu, Sky, neph, act, cz klan, nebráno podle pořadí.

H1tachi: Čo si myslíš o hernom systéme v Gigabyte lige? Už v pondelok začína ďalšie kolo a posledný štyria z prvej ligy zostupujú, takže vás čakajú nové klany. Ako hodnotíš túto rotáciu klanov?
Existenz: Dost nezvyklé, ale alespoň přijdem o silnější soupeře. Ne, je to určitě zajimavý nápad, zkrátka něco nového a lidem se to prozatím jak vidno líbí a to je hlavní.


Meda, Damien

H1tachi:
Ktorý zápas bol pre vás najťažší a ktorý naopak najľahší? Máte pred klanami ako Nr Fu, Sky, alebo Neophyte rešpekt?
Existenz: Většinu těch zápasů jsme odehráli dřív, než jsme si to stihli uvědomit. Všechno to uteklo tak nějak rychle. Ale nejlehčí asi určitě byli nEph a pak Sky, které jsme dokázali porazit s pingem 130, ani nevím jak se to podařilo. S NR.fu to už bylo o něčem jiném, na toto cw jsme se i malinko připravovali a ukazovali si pár věcí. Co se týče respektu, tak ten určitě chováme ke Sky a NR.fu, ale k nEph určitě žádný respekt nemáme.

H1tachi: Keby si mohol niečo na gigabyte lige zmeniť, čo by si zmenil?
Existenz: Nevím, co bych měnil, zatím jsem se vším spokojený, je to fajn liga a fajn portál.

H1tachi: Okej som len rád. Ďakujem ti za vyčerpávajúci rozhovor, ak chceš niekomu niečo odkázať máš možnosť.
Existenz: Taky děkuji za rozhovor. Závěrem bych chtěl pozdravit všechny naše fanoušky v čele s terranem a wasilem, kteří pravidleně koukaj na zápasy a nahrávaj dema, dále našemu vedení, a tak dále a tak dále držte nám palce.

by H1tachi