Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: Blue Apple - Agresiwni Hawran

24. 7. 2007 | 19:44 Counter Strike: Source
Ahoj hawrane, mohl by ses nejdřív představit všem čtenářům?Čau, jmenuju se Pavel Kocka (ne Č!, kocka jako socka?), je mi 18 let a pocházím z Příbrami ve středních Čechách. CSku a CS:Sku se věnuju už asi 2 a půl až 3 roky. Jinak volný čas taky rád trávím spaním :D nebo běháním někde venku. Co se klanu týče, hraju za Blue Apple.
Výchozí obrázek


Ahoj hawrane, mohl by ses nejdřív představit všem čtenářům?
Čau, jmenuju se Pavel Kocka (ne Č!, kocka jako socka?), je mi 18 let a pocházím z Příbrami ve středních Čechách. CSku a CS:Sku se věnuju už asi 2 a půl až 3 roky. Jinak volný čas taky rád trávím spaním :D nebo běháním někde venku. Co se klanu týče, hraju za cze Blue Apple.

Mohl bys nyní krátce představit svůj tým a jejich role a úkoly? Kdo vytváří taktiky atp.
Začnu systematicky podle pořadí, koho znám jak dlouho (: :

cze Scalper: skvělej sniper a strašně super člověk v RL. Hrajem spolu už skoro rok a za tu dobu jsem si ho velmi oblíbil. Nesnáší, když někdo komolí jeho nick a říká mu Scalpel (má na to fakt smůlu, stává se mu to furt)

cze d*: s darkym hraju stejnou dobu jako se Scalpem, taky jsem si ho dost oblíbil. Podle mě má všechno, co dobrý hráč potřebuje.

cze hÁŠ3k: taky fajn kámoš, ve hře se spoléhá hlavně na svůj brutální aim, když s náma začínal pár lidí ho podezřívalo z cheatingu a možná že ještě podezřívaj :)

cze Bříza: tohoto človíčka hodně lidí nemá moc v oblibě, možná proto, že je zvyklej říkat lidem upřímně co si myslí... málo kdo snáší kritiku v pohodě... je to člověk se silným smyslem pro disciplínu a to příjde vždy vhod... Ve hře má svůj osobitý styl, který podle mě nejde napodobit, ale dá se s ním dobře sehrát...

cze johny english: johny s náma hraje dost krátce a mezitím stačil odjet na dovolenou a zranit se, takže jsme ho zatím nestihli dost dobře poznat... každopádně přemýšlení pří hře a týmový duch mu nechybí a to je hlavní...

darky píše o hawranovi:
cze hawránek, nas TL a diktátor :D obě funkce zvládá skvěle :D ve hře výbornej aimer (ikdyž pořad tvrdí, jak se nemůže trefit :D ) jeho osobitej shadow styl už každej zná :D co je do zad to se počíta :D má výbornej přehled o hře... Myslím si, ze mluvím za všechny, když řeknu, že je to nepostradatelnej článek v teamu..jinak strašně fajn člověk, jak ve hře tak v RL - furt vysmátej a pohodář... :)

Taktiky se snažíme vytvářet společně na serveru. Při tom se i rozhoduje, kdo jakou bude hrát roli.

Donedávna jako doG soldiers, jste byli známí jako věční ne-finalisté mezihernových turnajů a vlastně i všeho ostatního (nechci se tě nějak dotknout, jestli tomu tak není, oprav mě prosím). Podáváte ale stabilní výkony a vždy dokážete soupeře potrápit. Myslíš si, že nyní v Blue Apple máte na vyšší příčky?
Rozhodně přestup do Blue Apple nebyl jen tak pro nic za nic. Znamená to teď pro tým velkou motivaci a stoupá tak i kvalita hry. Momentálně se stále snažíme vše zlepšovat, zkoušíme různé treningové metody. Snad se poštěstí na příštích mezihernových turnajích nějaké to pěkné umístění. Samozřejmě se také těšíme na INVEX...

V současné době je v ČR poměrně velká a kvalitní konkurence. Popiš prosím současné top5 (podle tvého názoru top5) týmů, jací jsou, jak hrají a čeho se u nich obáváte?

Tak začátek je jednoduchej... na první místo bych určitě zařadil DEFEATERS, nejen kvůli dřívějším bohatým zkušenostem. Věřím, že i na letošní INVEX pojedou v maximální formě a budou chtít obhájit titul. Na druhé místo bych zařadil tým nEophyte, který po změně v sestavě neotálí v treningu. Dost se mi líbí jejich útočné postupy, proti kterým jsem měl zatím šanci se bránit. U třetího místa dost váhám, ale zařadím tam tým NecroRaisers, který je teď vcelku dobře rozjetý. Na čtvrté místo zařadím nový squad týmu Defiance, i když jsem je zatím neviděl pořádně hrát. Páté místo ponechám otevřené, protože poslední dobou se na naší scéně pohybuje dost týmů, které dokážou překvapit a mohli by se klidně vyhoupnout i na vyšší příčku.

Invex je sice ještě daleko, ale jistě se na něj už připravujete. Jak tedy vypadá taková "modrojablečná" příprava s krákajícím tyranem? :-)
:D ... mno zlepšujeme co se dá, ale přípravou na INVEX bych to zatím nenazval... prostě klasickej tréning. Hra jako taková lidi u nás v týmu baví, a proto trénujeme pravidelně i teď o prázdninách... samozřejmě, že když někdo má dovolenou nebo prostě někam jede, tak v tom není problém... nejsem takovej diktátor, abych lidi přivazoval k PC :) (kromě darkyho, ten prostě musí :D )

Jaké umístění na letošním Invexu je vaším cílem, resp. Jak vidíte invex vy?
upřímně řeknu, že čím výš, tím líp :)))... Jsem si jistý, že jako tým dokážeme hrát pěkné zápasy proti silným soupeřům. Podle mě bude dost záležet na rozlosování...

Konkrétní místo doopravdy to neodhadnu... myslím si, že každý tým co jede na INVEX tak by chtěl "být na bedně" a odnést si nějakou tu medaili... Jak už jsi říkal, INVEX je ještě dost daleko a může se toho za tu dobu hodně změnit.

Když se podíváme ještě dál, do roku 2008 - kde vidíš sebe a svůj tým?
Mno především si přeju, aby naše sestava zůstala kompletní a neměnila se... Jak většina dobře ví, po INVEXu se to všechno vždy pěkně rozpadá =) ... Náš tým však spojuje dlouhodobé přátelství a naši hráči, jak jsem měl zatím tu čest je poznat, se nikdy nehnali za slávou. Na naší scéně už bylo velké množství týmů s vidinou all star snu, ve kterých individuálně hráči byli na dobré úrovni ale díky nesehranosti se hned po měsíci zase rozpadli. To nás právě může posouvat před ostatní týmy...

Teď trochu o tobě - jak individuálně trénuješ a co utváří tvůj (jak řekl darky) shadow styl?
Poslední dobou je můj individuální tréning minimální. Předtím než jdem s týmem trénovat se většinou snažím zajít na DM a projedu zbraně co používám. Shadow styl je především pojmenován podle prvku překvapení. Většinou následujou věty typu : Jak se tam sakra dostal? nebo Hej Záádáá!!! Při hře se spoléhám hlavně na svůj mozek. Snažím se přemýšlet co udělá soupeř a taky jak se zachovají mí spoluhráči. Občas se do soupeře dokážu tak silně vžít, že přesně vím, co udělá. To mi dává značnou výhodu. Velmi se vyžívám v situacích 1 v X protivníků.

Už se blížíme ke konci, jaké je tvoje herní nastavení a jaké periferie ovlivňující tvou hru používáš?
Senzitivita myši : 2.0 // default windows mouse driver na 4. dílku z leva
Akcelerace myši : Off (upřímně nenávídim akceleraci myši :o) )
Rozlišení : 800*600
Barevná hloubka : 32 bitů
Držení zbraně : pravá
Velikost zaměřovače : small
Barva zaměřovače : RED (občas pomocí bindu switchuju na GREEN)
Procesor : AMD 64 3000+
Paměť RAM : 2x Corsair 512MB DDR PC400
Grafika : GF 5900XT 128 MB RAM
Zvukovka : integrovaná na MB
HDD : 120 GB ATA už nevím co to je za značku :)
Základní deska : MicroStar K8T Neo2 V2.0
Monitor : CRT 17" AOC
OS : Win XP Pro
Myš : Ergo525
Mouse Skatez : N/A
Podložka : N/A
Klávesnice : Chicony (stará asi 7 let ((nemá ráda, když jí říkám, že je stará :D )))

To bude asi už všechno, díky za tvůj čas. Máš ještě na konec něco co by jsi chtěl říct?
Chtěl bych hlavně popřát johnymu, aby se v pohodě uzdravil... Nezapomínejte, že to je jen hra ;) GL a HF všem ať už v RL nebo v CS:S ;)