Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor: Neophyte | Selby

18. 10. 2006 | 00:20
Kontroverzní hráč, hrající za úspěšný český klan nEophyte.Intel. Někým zatracován, jinými uznáván. Čerstvý držitel druhého místa na InvexCupu 2006. Naše posila do redakce, Phyrre, se zeptal Selbyho na pár otázek, jak z osobnícho života, tak z nedávného Invexu. Phyrre: Ahoj, na začátek bych tě poprosil aby jsi se našim čtenářům představil. Selby: Ahoj Phyrre. Jmenuju se David Hloch,bydlím poblíž Olomouce, je mi 17 let, studuji gymnázium, a momentálně hraju pod vlajkou klubu nEophyte.
Výchozí obrázek

selby.gif

Kontroverzní hráč, hrající za úspěšný český klan nEophyte.Intel. Někým zatracován, jinými uznáván. Čerstvý držitel druhého místa na InvexCupu 2006. Naše posila do redakce, Phyrre, se zeptal Selbyho na pár otázek, jak z osobnícho života, tak z nedávného Invexu.

Phyrre: Ahoj, na začátek bych tě poprosil aby jsi se našim čtenářům představil.
Selby: Ahoj Phyrre. Jmenuju se David Hloch,bydlím poblíž Olomouce, je mi 17 let, studuji gymnázium, a momentálně hraju pod vlajkou klubu nEophyte.

Phyrre: Jak dlouho se již CSku věnuješ? Jaké byly tvoje začátky a vzpomeneš si na nějaké lidi, které znáš ze začátků svého působení na herní scéně a kteří na této scéně působí ještě dnes?
Selby: Poprvé jsem se s counter-strike-em setkal, když se začínala hrát 1.3, nevzpomínám si teď co to bylo za rok. Hrávali jsme ji s klukama tady v internetové kavárně na opravdu špatných počítačích, kdy jsme byli rádi za každý snímek navíc :) .Ale až do 1.5 jsem se s hraním CS na internetu vůbec nesetkal, a online jsem začal hrávat až od poloviny působení 1.5 na scéně. Následně jsem přešel na 1.6, ikdyž s menšímy námitkami. Můj vůbec první, nevím jestli se to tak dá říct, team byl LoCS (lords of counter strike) Postuptem času to byly teamy - specialists, vzpomínám, že jsem se tady setkal s tebou, Branikem, který dodnes hraje za Red Dwarf a dál už si moc nevzpomínám.Po nějaké době me nadraftovali Red Dwarf, kam přešel i zmiňovaný Branik a tady to začalo. Asi po roce a nějakém tom měsíci, jsem poznal johna (skyriders), který mě vzal do xenoGens spolu s dartem,shejenem,Acheronem,Crowem. Z xG jak určitě někteří pamatují se stali 3i. Odehráli jsme sezónu AMD ligy, skončili na 4. místě. Pak jsem si trošku zavařil život tou cheaterskou aférou, ale postupně jsem se z toho dostával. BlackTrains mi dali šanci se vrátit mezi českou špičku. Mé díky patří sinnerovi,Montymu,Huvimu a spoustu dalším, kteří mě vytáhli. No a z BlackTrains jsem postupem času přestoupil k nEophyte, kde působím dodnes, ikdyž podoba teamu je zcela jiná, než na začátku. Z původní sestavy jsem zůstal jenom já :) .

Phyrre: Tak o tvých začátcích si nám toho napsal až dost, tak trošku přeskočím. Jak se ti líbil letošní INVEX?
Selby: Hmm, jelikož to byl můj první Invex, kde jsem byl jako hráč, tak jsem si ho celkem užil, ale zklamala mě slabá atmosféra, protože dva herní dny byly za šílené peníze pro veřejnost. Takže lidí bylo nesrovnatelně míň, jak na předešlých ročnících. A co se týče cen? Raději to nebudeme rozebírat.

Phyrre: Dobře :). Jak dlouho jste se s nEophyte na INVEX připravovali ?
Selby: Hrávali jsme dá se říct denně pár hodin, jenže naše online tréninky za příliš nestojí, navíc došlo k vyloučení kac0ra a příchodu hitmana, což nás dostalo do složitější situace, které jsme si ale byli vědomi. Odehráli jsme pár bootcampů, zúčastnili se několika turnajů (WarmUp cup,MH), kde jsme ale absolutně selhali. Víkend před Invexem jsme chtěli trénovat,ale nakonec se to zvrhlo v totální zevlink a nic nedělání :) .Takže s tímhle jsme my jeli na MČR.

Phyrre: Abych příliš nepředbíhal, co jsi říkal na diskvalifikaci defeaters?
Selby: Bylo to pro mne obrovským překvapením. Nejdřív jsem to slyšel jen tak z povídání mezi hráči. Pak to ale vyšlo veřejně a byl to boom. Byla to konkurence, a tímhle nejen nám zvýšili ambice na umístění, ale na druhou stranu mi jich bylo trošku líto. Někdy je hodně věcí nespravedlivých, stane se hodně omylů, ale takovej je život, a ten jde dál.

Phyrre: To máš pravdu. Jak jsi už říkal, moc jste toho na INVEX nenatrénovali. Ale nakonec jste obsadili skvělé 2.místo, kdyby ti někdo před turnajem řekl, že skončíte druzí, co by jsi mu na to odpověděl ? :)
Selby: Odpověděl bych: "Jsi blázen? Jedem vyhrát!" :)) Ale ne, vědeli jsme, že konkurence je víc než velká a bude to těžký boj, dělali jsme pro vítězství často i nemožné :) na NR.fu to však ale nestačilo, protože ti do toho šli se stejným, možná ještě větším zápalem.

Phyrre: Ale nakonec jste byli s druhým místem určitě velmi spokojení že? I když jste si určitě říkali, že když jste došli tak daleko, tak nic jiného než první místo neberete.
Selby: Ano něco podobného tam znělo, začali jsme si věřit po výhře nad sky, kterým se turnaj příliš nevyvedl a když jsme se druhý den probojovali do finále, tak ta chuť po vítězství vystoupala na nejvyšší stupeň.

Phyrre: Co jsi říkal na výsledky Sky, kteří u nás vyhráli téměř všechny mezihernáky a na INVEXU, dá se říci, vyhořeli.
Selby: Já nevím jak se k tomuhle vyjádřit. Smůla se jim lepila na paty a týmy, s kterýmy prohráli zase měly dostatečnou dávku štěstí, a když se tohle spojí, nemohlo dojít k ničemu jinýmu, než uplnému selhání.

Phyrre: Jak jsi byl spokojený s adminováním CS na INVEXU?
Selby: Vzhledem k tomu, že vše probíhalo hladce, tak jsem úplně spokojený. Jim a další admini CS si s tím poradili.

Phyrre: Necháme INVEX INVEXEM a chci se tě zeptat, co si myslíš o nově vzniklém portálu united-games.cz?
Selby: Hmm, myslím, že je jen dobře, když se takhle "rozvíjí" progaming na CZ/SK scéně. Ale o portálu jsem se dozvěděl teprve před pár dny :) .

Phyrre: Jo dobře to je určitě, takže myslíš že portál je málo propagovaný a dost hráču o něm ani netuší?
Selby: Asi jsem málo všímavý, ale možná by to chtělo víc reklam na tuhle ligu. Každopádně doufám, že se rozjede tak jako všechny ostatní. Bylo by to jen a jen dobře.

Phyrre: Snad ano. Jak vidíš šance SkyRiders na WCG v Monze?
Selby: Abych řekl pravdu, nijak růžově, ale překvapit určitě mohou. Mají opravdu těžkou skupinu. Držme jim palce, ať představí ČR v tom nejlepším světle.

Phyrre: Snad budou reprezentovat ČR v dobrém světle. Teď už jenom pár krátkých otázek. Panna / Orel?
Selby: Panna

Phyrre: SkyRiders / Necroraisers?
Selby: SkyRiders

Phyrre: Sennheiser / Platronics?
Selby: plantronics

Phyrre: CSko / sex?
Selby: sex

Phyrre: Tak díky za rozhovor a ať se daří tobě a celým nEophyte. Měj se, GL čoveče.
Selby: Taky děkuju. A přeju ti jako redaktorovi hodně úspěchů! cya

selby1.jpg selby2.jpg