Přejít k hlavnímu obsahu

RpK si už nezahraje, na ELEAGUE Majoru končí

15. 1. 2018 | 17:18 Counter-Strike 2
Manažer francouzského týmu EnVyUs na svém Twitteru oznámil, že Cédric "RpK" Guipouy na ELEAGUE Majoru v Bostonu končí. Ze zdravotních důvodů jej nahrazuje coach týmu, Damien "maLeK" Marcel.
Výchozí obrázek

Manažer francouzského týmu EnVyUs na svém Twitteru oznámil, že Cédric "RpK" Guipouy na ELEAGUE Majoru v Bostonu končí. Ze zdravotních důvodů jej nahrazuje coach týmu, Damien "maLeK" Marcel.

I když RpK je zatím bez pochyby nejlepším hráčem svého týmu na ELEAGUE Majoru, musí se s turnajem rozloučit. Důvodem jsou vysoké horečky, které momentálně tohoto Francouze trápí a znemožňují mu hrát. Už při nedělním zápase proti Flash nevypadal RpK vůbec dobře, což potvrdil v rozhovoru pro HLTV také jeho spoluhráč ScreaM, který se vyjádřil, že RpK není skoro schopný chodit.

RpK nebyl fit už při zápase proti Flash (foto: HLTV.org)

V turnaji jej tak nahradí coach týmu EnVyUs, Damien "maLeK" Marcel, který však nikdy nehrál CS:GO na profesionální úrovni a jeho jedinou zkušeností je moment, kdy zastoupil jednoho ze svých svěřenců při online části ESL Pro League proti FaZe. Pro EnVyUs bude ztráta jejich nejlepšího hráče těžká a bude tak zajímavé sledovat, jak si Francouzi s touto překážkou poradí.

Ať už EnVyUs dnes postoupí do Legends části nebo ne, maLeK bude muset s EnVyUs turnaj dohrát. Pravidla ELEAGUE Majoru totiž dovolují za celou dobu trvání Majoru vyměnit pouze jediného hráče, který už se poté do sestavy vrátit nemůže. Takže i kdyby se RpK uzdravil, do bojů na Majoru už nenahlédne.

EnVyUs tak odehrají zbytek Majoru v této sestavě:

{#Francie} Vincent "Happy" Schopenhauer
{#Francie} Christophe "SIXER" Xia
{#Francie} Alexandre "xms" Forté
{#Belgie} Adil "ScreaM" Benrlitom
{#Francie} Damien "maLeK" Marcel

Zdroj: HLTV
Štítky: ELEAGUE, EnVyUs
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.