Přejít k hlavnímu obsahu

SC2 Domination: DIMAGA vítězí

7. 5. 2010 | 21:39 StarCraft 2
O třetí místo Nazgul<
Výchozí obrázek

O třetí místo

Protoss {#Nizozemsko} Nazgul<
Strelok {#Ukrajina} Terran
Protoss {#Nizozemsko} Nazgul>Strelok {#Ukrajina} Terran
Protoss {#Nizozemsko} Nazgul<Strelok {#Ukrajina} Terran
Protoss {#Nizozemsko} Nazgul>
Strelok {#Ukrajina} Terran
Protoss {#Nizozemsko} Nazgul>Strelok {#Ukrajina} Terran

přímý přenos

V zápase o bronz a odměnu €50 sledujeme ukrajinského reprezentanta Streloka, který v semifinále nestačil na svého krajana DIMAGU, proti legendě prvního dílu StarCraftu - Holanďanovi Nazgulovi, jenž si během několika týdnů od vydání betaverze získal přezdívku „master of force fields”.

Aktuálně běží čtvrtá hra, v níž se hráči na mapě Metalopolis zatím přetahují o jakýkoliv drobný náskok a diváci mohou sledovat nádherné použití sentry na jedné a ghoustova EMP na druhé straně.

UPDATE 21:51 A je vyrovnáno! Nazgul se dokázal ubránit nejprve nepříjemnému pushi protihráče, poté i otravným výsadkům na expanze a do základny a v závěrečné bitvě Strelokovy EMP pořádně nezasáhly high templáře a Terranova armáda byla doslova odstraněna z mapy množstvím perfektně hozených stormů. Nechme se překvapit, co oba hráči předvedou v rozhodující bitvě na mapě Kulas Ravine.

UPDATE 22:03 I v poslední hře se Ukrajinec pokoušel svého soupeře udolat již na začátku maraudery s upgradem zpomalovacích střel z předsunutého barracksu, ale Nazgul skvělým mikrem se stalkery a probami hrozbu odrazil a protihráče zatlačil do jeho základny. Strelok byl nucen postavit dva bunkry ve svém vchodu, aby zabránil soupeři proniknout do své báze, ten se o to však ani nepokoušel a místo toho začal s upgradem blinku, což je podle slov komentátora „nejlepší kouzlo ve hře”. Rozbitím kamenů v jednom z vchodů na vyvýšenou expanzi dostal po dokončení zmíněného upgradu možnost přenést se do soupeřovy základny a skvělým mikrem proti několika marauderům a scv dokráčet za vítězstvím v této hře i celém zápase.

Finále

Terran {#Velká británie} DeMusliM>
DIMAGA {#Ukrajina} Zerg
Terran {#Velká británie} DeMusliM<DIMAGA {#Ukrajina} Zerg
Terran {#Velká británie} DeMusliM<
DIMAGA {#Ukrajina} Zerg
Terran {#Velká británie} DeMusliM>DIMAGA {#Ukrajina} Zerg
Terran {#Velká británie} DeMusliM<
DIMAGA {#Ukrajina} Zerg

Zápas o první místo začne již za dvacet minut, pokud máte čas, určitě sledujte živě.

UPDATE 22:49 V první hře na mapě Steps of War od samého počátku dominoval britský hráč, když soupeřův pomalý spawning pool kontroval rychlým barracksem a zabil prvního scoutujícího overlorda. Zerg posléze expandoval, totéž však provedl velmi bezpečně hrající DeMusliM. DIMAGA si nepohlídal push helionů s mariňáky a maraudery a nestihl včas postavit dostatek roachů a o druhou hatchery přišel. Ukrajinec se ještě pokoušel dostat zpět do zápasu s upgradem zakopávání u roachů, DeMusliM však jeho záměr odhalil a díky dvěma scanům a pro jistotu i turretě u své expanze neměl problém se svým skvělým mikrem dokráčet k vedení ve finále Razer StarCraft II Beta Domination.

UPDATE 23:01 Druhý finálový zápas byl bohužel poznamenán lagem, který nepolevil ani odchodem většiny observerů. DIMAGA se na mapě Metalopolis tentokrát rozhodl pro rychlou expanzi, což se DeMusliM snažil potrestat marine pushem ze čtyř barracksů podpořeným snad všemi scv. Reprezentant Ukrajiny však situaci výborně odhadl a společnými silami zerglingů a dron útok odrazil. Britský hráč opusil hru se slovy „To je hloupé.” Za vyrovnaného stavu byla založena třetí hra na mapě Blistering Sands za konstantního spamování DeMusliMa jedním z lagujících streamerů. Upřímně - na co je třeba několik streamů, proč nestačí jeden kvalitní?

UPDATE 23:23 Ve třetí hře jsme byli svědky úžasného začátku od obou hráčů. Na jedné straně helioni s banshee, kteří se snažili zničit rychlou expanzi Zerga, na druhé skvělé mikro s několika queenami a jejich schopností léčit vlastní jednotky. Přestože byl DIMAGA po ubránění úvodního tlaku oproti soupeři v mírné nevýhodě, časem dokázal díky zabrání zlatých minerálů vyprodukovat velkou armádu hydralisků, roachů a zerglingů podporovaných infestory a přemoci na první pohled strašidelnou armádu DeMusliMa.

UPDATE 23:30 Čtvrtá hra skončila velmi rychle, když britský reprezentant zopakoval all-in marine rush z druhé hry s celou těžbou, tentokrát však mnohem úspěšněji a ani dvě queeny nepomohly DIMAGOVY tento sebevražedný pokus soupeře ubránit. Stejně jako v souboji o třetí místo se dočkáme rozhodující páté hry - v tomto případě na mapě Scrap Station.

UPDATE 23:40 Rozhodující hra bohužel pro diváky byla u konce rovněž velmi brzo. DeMusliM se pokusil zneškodnit soupeřova scoutujícího overlorda, ten však jeho záměr rychle odhalil. Další pokud Brita o ohrožení soupeře přišel s náznakem bunker pushe u rychlé expanze - i ten však ukrajinský hráč bez úhony zažehnal - Terran však mezitím postavil svou vlastní vedlejšku. To se nakonec ukázalo osudným. DIMAGA se rozhodl pro mass rychlých zerglingů ze dvou hatchery a tomu nemohl pořádně neroztěžený protihráč dlouho vzdorovat.

Konečné pořadí

  1. Zerg {#Ukrajina} DIMAGA - €250
  2. Terran {#Velká británie} DeMusliM - €100
  3. Protoss {#Nizozemsko} Nazgul - €50
  4. Terran {#Ukrajina} Strelok