Přejít k hlavnímu obsahu

Sheriff v boji o nováčka jarního splitu

13. 3. 2018 | 15:09 League of Legends
O titul nováčka splitu se letos na jaře ucházelo hned devět hráčů. Nyní se split chýlí ke konci a ve hře o tuto prestižní cenu je i český marksman Patrik "Sheriff" Jírů. Dokáže ADC H2k-Gaming zvítězit v anketě komentátorů, trenérů a kapitánů?
Výchozí obrázek

O titul nováčka splitu se letos na jaře ucházelo hned devět hráčů. Nyní se split chýlí ke konci a ve hře o tuto prestižní cenu je i český marksman Patrik "Sheriff" Jírů. Dokáže ADC H2k-Gaming zvítězit v anketě komentátorů, trenérů a kapitánů?

Na začátku splitu bylo nováčků celkem devět: Jiizuké, Minitroupax, Jactroll (Vitality), Norskeren (ROCCAT), Ruin, Targamas (Giants), Upset (Schalke 04) Sheriff a Caedrel (H2K). S tím, že už zbývá jen týden do konce splitu, si nyní probereme pět největších adeptů na tuto cenu. Caedrel vypadává z boje automaticky, jelikož byl po prvních týdnech nahrazen Selfiem/Shookem. Supporti Targamas a Jactroll sice nejsou nějak podprůměrnými hráči, ale jejich spoluhráči je zastiňují. To koneckonců platí i pro marksmana Vitality, Minitroupaxe. 

Kim "Ruin" Hyeong-min (Giants Gaming)

Korejský toplaner Ruin si do LCS musel šlapat svou cestu pořádně dlouho. Když už se tam ale dostal, první týdny na sebe upozornil výbornými výkony. Jeho skvělé playe vynikly také díky tomu, že podobně jako celé Giants byl považován i on za jednoho z nejhorších toplanerů Evropy. To, že se vyrovná hráčům jako Vizicsacsi, Wunder, sOAZ či Odoamne, z něj dělá horkého kandidáta na cenu pro nejlepšího nováčka.

Daniele "Jiizuke" di Mauro (Team Vitality)

Asi nejžhavějším kandidátem na nováčka splitu je zřejmě italský midlaner Jiizuke. Podobně jako Ruin měl i on nejlepší formu na začátku splitu, kdy světu předvedl své úžasné mechaniky a playmaking potenciál. Skvěle se mu dařilo spolupracovat s junglerem Gilliusem a i nyní je tím hlavním carry hráčem svého týmu. Jiizuke byl jednu dobu považován i za kandidáta na celkové MVP. To je sice nepravděpodobné, ale cenu nováčka splitu by získat pravděpodobně mohl.

Tore "Norskeren" Hoel Eilertsen (Team ROCCAT)

Dalším dobře vypadajícím nováčkem je support Roccat, Norskeren. Tento hráč se předvedl zejména svými playi s Braumem, který se stal jeho nejhranějším šampionem, jenž je proti němu ve velkém banován. Podobně jako ostatní nováčci se i on vyznačuje skvělým playmakingem. Díky němu se na mapě neustále něco děje a jeho tým z toho dokáže benefitovat.

Elias "Upset" Lipp (FC Schalke 04)

I přesto, že Upset první týden chyběl kvůli nemoci, se rychle dostal do své komfortní zóny a stal se jedním z hlavních osob Schalke 04. Marksman Schalke 04 ukazuje velký potenciál, který ale ne vždy využije. Nejlépe se mu daří, když tým hraje okolo něj, což dokázal o víkendu s Tristanou (6/1/5) a Caitlyn (10/2/5). Někdy je ale ve hře nevýrazný a souhra s týmem výrazně pokulhává.

Patrik "Sheriff" Jírů (H2k-Gaming)

Do boje o nováčka splitu jde bez pochyby i český marksman Sheriff. Ten, podobně jako celé H2K, ukazuje čím dál lepší výkony. Z počátku splitu se mu sice moc nedařilo prodat svůj um, ale nyní se stává důležitou postavou ve hrách H2K. V posledních týdnech i statisticky převyšuje některé zkušenější marksmany. V posledním týdnu předčil Hjarnana a v tom předtím zase Hans Samu. V hlavě nám však uvízne jistě jeho play za Xayah proti Giants Gaming.

Štítky: EU LCS, Sheriff