Přejít k hlavnímu obsahu

SK Gaming vyhrává DreamHack Summer

19. 6. 2017 | 20:25 Counter-Strike 2
Největší letní esport festival se vrací v plné parádě. Město Jönköping hostí další z řady CS:GO turnajů, tentokrát se hraje o rovných sto tisíc dolarů.
Výchozí obrázek

Největší letní esport festival se vrací v plné parádě. Město Jönköping hostí další z řady CS:GO turnajů, tentokrát se hraje o rovných sto tisíc dolarů.

Jedna z nejprestižnějších herních akcí bohužel doplatila na neočekávaný PGL Major, který se koná koncem příštího měsíce. Kromě toho, že se už po tři týdny koná kvalifikační fáze na nejprestižnější letní turnaje, tak se tento víkend odehraje i turnaj Adrenaline Cyber League, kde se objeví týmy HellRaisers, Virtus.pro, FlipSid3 a Natus Vincere. DreamHack je tak asi největším smolařem letošního léta, nicméně kam Evropané nemohli, "Američané" přijeli.

Finální osmička pozvaných a kvalifikovaných týmů bude krásným soubojem evropského a amerického kontinentu. Brazilští Immortals a SK Gaming se společně s Cloud9 a CLG pokusí zvrátit nadvládu našeho regionu, která se váže na všechny turnaje od loňského Summer turnaje (pokud nebudeme počítat DH Montreal, kam nepřijel žádný špičkový tým). Naproti tomu v akci uvidíme švédské Fnatic, Gambit i s jejich ikonickým kapitánem Zeusem, vítěze Copenhagen Games, Dány ze Singularity a evropský mix mousesports s českou stár Tomášem "oskar" Šťastným.

Turnaj jako takový se bude hrát formátem GSL skupin BO1 (BO3 v rozhodujících zápasech), načež dva nejlepší týmy postoupí do pondělního semifinále. Finále se pak odehraje ve stejný den, později odpoledne. Organizátoři turnaje dali do placu sto tisíc dolarů, kdy si vítěz připíše na své konto polovinu z této částky.

Jak daleko se podaří dojít mouz?

Skupina A

Ve skupině A uvidíme v akci oba brazilské týmy. Jak Immortals, tedy loňské vítěze turnaje, tak i aktuální světovou jedničku SK Gaming. Skupinu pak doplní mousesports a Singularity. Zatímco mouz mají za sebou třetí místo z Tours, tak oba brazilské celky mají na svém kontě stříbro z Dreamhack Masters, respektive z Dreamhack Austin.

Nás nejvíce bude zajímat tým mousesports, kteří po příchodu estonské stár ropze ožili. Není to ale jen jeho zásluha, sestavu drží nad vodou i španělský hráč loWel, jenž po boku oskara předvádí neskutečné výkony. Jejich největším konkurentem za postupem do play off pak budou Immortals, které jsme mohli vidět v americké PGL kvalifikaci. Tam předvedli skvělý výkon, díky kterému postoupili až do finále, kde ale brazilští hráči nestačili na Cloud9.

Singularity jsou týmem, který pak může jen překvapit. Pokud se jim vydaří první zápas proti SK Gaming, mohlo by se jednat o jedinečnou šanci dostat se do TOP20 světových týmů. Naopak Brazilci jsou jediným tier1 týmem na akci, jejich povinností je vyhrát.

SK GamingSestavaImmortalsSestava
{#Brazílie} Fallen
{#Brazílie} TACO
{#Brazílie} coldzera
{#Brazílie} fer
{#Brazílie} felps
{#Brazílie} boltz
{#Brazílie} lucas
{#Brazílie} kNg
{#Brazílie} hen1
{#Brazílie} steel
mousesportsSestavaSingularitySestava
{#Česká Republika} oskar
{#Španělsko} loWel
{#Estonsko} ropz
{#Nizozemsko} chrisJ
{#Německo} denis
{#Dánsko} ryxxo
{#Dánsko} refrezh
{#Dánsko} Console
{#Dánsko} Inzta
{#Dánsko} Lukki

 

DreamHack Summer - Skupina A
        
 
{#Brazílie} SK16 {#Brazílie} SK10 

  
A1 | bo1 A3 | bo1 {#Brazílie} SK2 {#Brazílie} Immortals
{#Dánsko} Singularity9 {#Brazílie} Immortals16 

  


 
 A5 | bo3 Postupující
{#Evropská unie} mousesports6 {#Dánsko} Singularity0 
   
A2 | bo1 A4 | bo3 {#Evropská unie} mousesports0 {#Brazílie} SK
{#Brazílie} Immortals16 {#Evropská unie} mousesports2 
   
 
  
 
   


Cloud9 budou chtít navázat na výkony z PGL kvalifikace. FOTO: HLTV.org

Skupina B

Ve druhé části turnaje pak uvidíme domácí Fnatic, kteří se po znovushledání stále nedostali do formy jako v roce 2015. V Austinu začali skvěle, bohužel po skončení druhého dne si fanoušci mohli opět zafacepalmovat. Fnatic skončili opět v základní skupině a jejich bídné výkony i nadále pokračují.

S nimi se ve skupině se zástavou CIS regiónu objeví Gambit, vítězové turnaje v Austinu a DreamHack Winter. Kromě toho si zlaté umístění tým Danyla "Zeus" Teslenka užil i na turnaji cs_summit. To, jak tým ale na turnaji zahraje, je závislé od jejich největšího ostrostřelce AdreN-a, kterého ale skvěle doplňuje mladík HObbit. 

K výše zmíněné dvojici se přidávají účastníci amerického PGL Minoru, vítězové Cloud9 a Counter Logic Gaming. Prvně zmíněný tým opět měnil pozici IGL, ta se opět vrátila do rukou hráče Stewie2K. V Austinu ale C9 porazili G2, načež ale ve finále horní části pavouka prohráli s Immortals. V rozhodujícím zápase v BO3 zápase předvedli lepší formu G2 a tým kolem n0thinga se musel s turnajem rozloučit už po první části.

CLG se naopak radují už jen za to, že se prodrali skrz DreamHack kvalifikaci. Dvakrát se snažili na turnaj dostat (Austin a Las Vegas), pokaždé se jim ale zavřeli dveře těsně před nosem. Ve finále Summer kvalifikace porazili CLG australskou sestavu Renegades.

Cloud9SestavaFnaticSestava
{#Spojené státy americké} n0thing
{#Kanada} Shroud
{#Spojené státy americké} autimatic
{#Spojené státy americké} Stewie2K
{#Spojené státy americké} Skadoodle
{#Švédsko} olofmeister
{#Švédsko} JW
{#Švédsko} KRIMZ
{#Švédsko} flusha
{#Švédsko} dennis
GambitSestavaCLGSestava
{#Ukrajina} Zeus
{#Kazachstán} AdreN
{#Kazachstán} mou
{#Kazachstán} HObbit
{#Ruská federace} Dosia
{#Spojené státy americké} nahtE
{#Austrálie} Rickeh
{#Spojené státy americké} reltuC
{#Spojené státy americké} koosta
{#Kanada} FNS

 

DreamHack Summer - Skupina B
        
 
{#Kazachstán} Gambit16 {#Spojené státy americké} CLG31 

  
A1 | bo1 A3 | bo1 {#Švédsko} fnatic2 {#Spojené státy americké} CLG
{#Spojené státy americké} CLG19 {#Švédsko} fnatic28 

  


 
 A5 | bo3 Postupující
{#Švédsko} fnatic16 {#Kazachstán} Gambit2 
   
A2 | bo1 A4 | bo3 {#Kazachstán} Gambit0 {#Švédsko} fnatic
{#Spojené státy americké} Cloud912 {#Spojené státy americké} Cloud90 
   
 
  
 
   

 

DreamHack Summer 2017 - playoff

SemifináleFináleVítěz
BO3BO3 
 
{#Spojené státy americké} CLG1   
  {#Brazílie} SK Gaming2 
{#Brazílie} SK2   
    {#Brazílie} SK Gaming
{#Brazílie} Immortals1  Vítěz
  {#Švédsko} fnatic1 
{#Švédsko} fnatic2   
 

Prizemoney:

1. místo - $50,000
2. místo - $20,000
3. - 4. místo - $10,000
5. - 6. místo - $3,000
7. - 8. místo - $2,000

Štítky: dreamhack, SK Gaming