Přejít k hlavnímu obsahu

SkyRiders: Musil nahrazuje odchozího Kučeru

10. 10. 2007 | 00:00 Counter Strike 1.6
foto: Jiří GajdošPoměrně povedený debut v konfrontaci s domácí elitou zaznamenal český klub SkyRiders na nedávném turnaji AMD United Games v Litoměřicích. Zkušený tým, jehož soupisku tvoří známé tváře tuzemské scény, se jen kráce před startem soutěže ocitl ve složité situaci. Z osobních důvodů se akce nezúčastnil Milan Kučera alias Hitman (na snímku vpravo), jehož místo zaujal brněnský rodák Milan "pepik" Musil. Přesto SkyRiders dokázali v tvrdé konkurenci bodovat na slušné čtvrté příčce, což jedna z tváří týmu - Petr Olma - považuje za rozporuplný výsledek. "Je to spíše zklamaní. Čtvrté místo je určitě krásné, ale spíše nás mrzí, že nemohl dorazit náš - nyní už bývalý - hráč Hitman. Ale díky dobrémů posílení na poslední chvily to dopadlo jestě relativně dobře." prozradil nám v rozhovoru ekluzivní informaci o odchodu v minulosti kontroverzního Milana Kučery, bývalého hráče předních týmů nubleX, NecroRaisers či v loňském roce nEophyte.
Výchozí obrázek
foto: Jiří Gajdoš

Poměrně povedený debut v konfrontaci s domácí elitou zaznamenal český klub SkyRiders na nedávném turnaji AMD United Games v Litoměřicích. Zkušený tým, jehož soupisku tvoří známé tváře tuzemské scény, se jen kráce před startem soutěže ocitl ve složité situaci. Z osobních důvodů se akce nezúčastnil Milan Kučera alias Hitman (na snímku vpravo), jehož místo zaujal brněnský rodák Milan "pepik" Musil. Přesto SkyRiders dokázali v tvrdé konkurenci bodovat na slušné čtvrté příčce, což jedna z tváří týmu - Petr Olma - považuje za rozporuplný výsledek. "Je to spíše zklamaní. Čtvrté místo je určitě krásné, ale spíše nás mrzí, že nemohl dorazit náš - nyní už bývalý - hráč Hitman. Ale díky dobrémů posílení na poslední chvily to dopadlo jestě relativně dobře." prozradil nám v rozhovoru ekluzivní informaci o odchodu v minulosti kontroverzního Milana Kučery, bývalého hráče předních týmů nubleX, NecroRaisers či v loňském roce nEophyte.

Zatímco Olma byl na detaily ohledně změn v sestavě skoupý, David Hloch nám celou situaci objasnil. Za nedobrovolným odchodem dvacetiletého Kučery stojí především nízká aktivita zkušeného hráče, jenž se potýká s rodinnými problémy. "Hitman odešel nedobrovolně. Tak jinak jsme ho vyhodili. A to kvůli jeho časté absenci, za kterou zřejmě nemohl, neboť měl rodinné problémy, což ale nebyl jediný důvod jeho inaktivity. Nechci tady na něj provalit všechno, já úplně přesně taky nevím, co všechno za tím stálo," vysvětluje Hloch.

"První velké překvapení - nejen pro mě - bylo určitě to, že se neobjevil v sestavě na UGT. Už když jsem dorazil do Prahy a kluci me vyzvedávali, mi bylo divné, že Hitman vypadá jako by Pepikovi z oka vypadl. Stručně mě seznámili se situací a to bylo tak vše. Je škoda, že se na to 'vydláb', protože když chtěl, zahrát uměl opravdu výborně, to se mu nedá zapřít." chválí Kučeru, který v minulosti nechvalně proslul svým proviněním vůči regulím v internetové soutěži.

foto: Jiří Gajdoš

Již samotná účast Milana Musila (na snímku vpravo) s týmem na litoměřičkém turnaji prozradila, že po Kučerově odchodu bude v otázce nové posily zcela logickou volbou. "My alespoň do určité doby potřebujeme aktivního hráče a Pepik, si myslím, je víc než dobrá volba. Možná si hodně lidí řekne, že od Invexu pořádně nehrál - což je mimochodem pravda - ale ti co sledovali UGT na HLTV musí uznat, že Pepa ze své formy jen tak nevypadne." uvedl na adresu nového spoluhráče. Pro Milana Musila, jenž byl v poslední sezoně tváří slavného, leč výsledkově strádajícího klubu BlackTrains, není angažmá u SkyRiders premiérou. Odchovanec týmu Danger v řadách českého klubu působil již v roce 2005, kdy se dokonce coby člen české reprezentace zúčastnil evropského šampionátu v Hannoveru, který je pořádán pod hlavičkou soutěže World Cyber Games a společnosti Samsung.

Veškerou pozornost nyní SkyRiders věnují blížícímu se Mistrovství České republiky v Brně. Na turnaji, který svou rozlohou a zaměřením platí za stále nejvýznamnější akci u nás, se tým v čele s Tomášem Bojanovským pokusí pořádně zatopit úřadujícímu mistru ze Slovenska FU.sk a rovněž přerušit výbornou formu tuzemského klubu faberi Bellatores. I přes výsledky z Litoměřic, jež by v Brně ani zdaleka nestačily na stupínky vítězů, je Petr Olma s výkonem mužstva spokojen. "Nemyslim si, že hrajeme špatně, byl to náš první turnaj a ještě v mixu, jak jsem zmiňoval. Faberi Bellatores na UGT zahráli určitě dobře, uvidíme jak jim půjde InvexCup," sdělil nám.

Značných úprav rovněž doznaly webové stránky klubu, a to po všech směrech. Za rekonstrukcí webové prezentace SkyRiders-Team.com tým vděčí studiu Neutrion. "Nový web slibuje všechny předpoklady k novým aktivitám SkyRiders, tím konkrétně myslím tak trošku vrácení zpět na scénu elektronických sportů. Zazemí SkyRiders se zatím nějak neliší, stále spolupracejeme s firmou Planitronics, dále spíše očekaváme příchod nových sponzorů, ale to vše se včas dozvíte." uzavírá Olma náš rozhovor.

Sestava klubu SkyRiders
Tomáš Bojanovský (zEro)
Tomáš Kozar (ganksta)
Petr Olma (kac0r)
David Hloch (Selby)
Milan Musil (Pepik)