Přejít k hlavnímu obsahu

SLTV: HR se kvalifikovali na finále v Kyjevě

22. 3. 2017 | 23:14 Counter-Strike 2
V napínavém duelu o všechno dokázali hráči týmu HellRaisers přehrát ambiciozní francouzský celek EnVyUs ve třech mapách a slaví postup na závěrečné LAN finále, které se odehraje za dva týdny v Kyjevě.
Výchozí obrázek

V napínavém duelu o všechno dokázali hráči týmu HellRaisers přehrát ambiciozní francouzský celek EnVyUs ve třech mapách a slaví postup na závěrečné LAN finále, které se odehraje za dva týdny v Kyjevě.

Úvod kvalifikace začal pro ukrajinskou organizaci dva týdny zpět, kdy čelila pětice hráčů celku HellRaisers dánskému týmu eFuture. První mapu hráči HR prohráli, ovšem další dvě si suverénně pohlídali a mohli se již pomalu připravovat na svého dalšího protivníka, jímž byl ruský tým Spirit, který si nečekaně poradil s německým soupeřem mousesports.

Ani tento zápas se pro HR nevyvíjel příliš pozitivně, jelikož hned na první mapě svému ruskému soupeři nestačili a prohráli. Další dvě mapy však byli v režii hráčů HR, kteří se tak mohli radovat z postupu do semifinále kvalifikace, kde je čekal těžký celek ze Švédska – týmu fnatic.

Martin "STYKO" Styk a Patrik "Zero" Žúdel (zdroj: HLTV)

Do semifinálového duelu vstoupil však celek HellRaisers úspěšně, jelikož první mapu zvládl ve svůj prospěch. Taktéž druhá mapa vypadala velmi dobře na mapě de_train, jelikož hráči HR vedli v polovině utkání 9:6 a šli hrát za obranu, tedy teoreticky lehčí stranu. Druhá polovina mapy však již tak pozitivní nebyla, protože tým HR dokázal vyhrát pouze jediné kolo a radoval se tak nakonec jejich švédský protivník. Poslední mapu si velezkušený švédský tým v poklidu pohlídal a mohl se radovat z postupu na samotné LAN finále.

Jeden den měli hráči týmu HellRaisers čas se připravit na jejich závěrečného soupeře z Francie, kterým nebyl nikdo jiný než tým EnVyUs. Ten nestačil v semifinále na svého francouzského rivala, tým G2, který EnVyUs přehrál v poklidu 2:0 na mapy.

Zápas o všechno byl na pořadnu dne dnes. Pokud se chtěli hráči HellRaisers vidět na LAN finále v Kyjevě, tak museli toto utkání bezpodmínečně zvládnout. Duel se pro HR nevyvíjel na mapě de_train vůbec dobře, jelikož hned z úvodu museli dohánět narůstající manko, což nakonec nezvládli a prohráli. První mapu hráči hodili za hlavu a soustředili se na druhou, což byl jejich pick. Na mapě de_mirage si spravili sebevědomí po jednoznačném vítězství 16:5. Poslední mapa byla de_inferno, která měla rozhodnout o tom, který ze dvou týmu se nakonec podívá na závěrečné LAN finále. Poslední mapa byla nejvyrovnanější ze všech a o vítězi nakonec muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém byl tým HR přeci jen úspěšnější a zvítězil 19:17. 

Celek HellRaisers tak doplnil jako poslední šestnáctku týmů, která bude mezi sebou bude bojovat na turnaji SL i-League StarSeries Season 3 Finals, jenž se koná od 4. do 9. dubna v Kyjevě. Obrovskou zásluhu na úspěchu týmu HellRaisers má taktéž slovenské duo Martin "STYKO" Styk a Patrik "Zero" Žúdel, kteří odehráli individálně povedené zápasy.