Přejít k hlavnímu obsahu

Steam napadnut hackery

12. 11. 2011 | 20:10 Všechny hry
Steam, on-line služba k nakupování her, byla před několika dny napadena hackery, ukradeno bylo neznámé množství citlivých dat uživatelů.Největší distributor her na počítači ve čtvrtek rozeslal svým uživatelům zprávu, ve které nabádá své uživatele, aby si pro jistotu změnili své přihlašovací údaje a dávali si v příštích dnech pozor na převody prováděné z jejich bankovních účtů a kreditních karet.
Výchozí obrázek

Steam, on-line služba k nakupování her, byla před několika dny napadena hackery, ukradeno bylo neznámé množství citlivých dat uživatelů.

Největší distributor her na počítači ve čtvrtek rozeslal svým uživatelům zprávu, ve které nabádá své uživatele, aby si pro jistotu změnili své přihlašovací údaje a dávali si v příštích dnech pozor na převody prováděné z jejich bankovních účtů a kreditních karet.

Důvodem je napadení služby Steam hackery, kteří se podle oficiální zprávy Valve dostali ke jménům, e-mailovým adresám, zakódovaným heslům a informacím o bankovních účtech uživatelů.

Valve rozeslalo svým uživatelům následující mail (verzi v angličtině si můžete přečíst zde):

Vážení uživatelé Steamu a Steam fór,

v neděli 6. listopadu večer byla Steam fóra napadnuta. Začali jsme situaci vyšetřovat a zjistili jsme, že problém sahá daleko za Steam fóra.

Zjistili jsme, že se vetřelci dostali k databázi samotného Steamu společně s fóry. Tato databáze obsahovala informace zahrnující přihlašovací jména, zakódovaná hesla, nákupy her, e-mailové adresy, fakturační adresy a zakódované informace o kreditních kartách. Zatím nemáme žádný důkaz, zda byly zakódované údaje o kreditních kartách a osobní údaje ukradeny nebo dokonce rozkódovány. Stále pracujeme na vyšetřování.

Zatím nemáme žádný důkaz o zneužití informací, i přesto vám ale výrazně doporučujeme hlídat si převody na vašich kreditních kartách.

I když zatím víme pouze jen o několika málo účtech na fórech, které byly zkompromitovány, jakmile se příště uživatelé přihlásí na svůj účet ve fórech, budou požádáni o změnu svého hesla. Pokud heslo, které jste na Steam fórech měli, bylo použito i jinde, měli byste si také tato hesla změnit.

Zatím nevíme o žádných zneužitých Steam účtech, proto neplánujeme nutit uživatele, aby si svá hesla měnili (pokud jsou rozdílná oproti heslu na Steam fórech). I přesto by bylo lepší, kdybyste si také změnili hesla na Steam účtech, zvláště pokud je toto heslo stejné jako na fóru.

Fóra opět otevřeme hned jak budeme moci.

Je mi opravdu líto, že se toto stalo, a omlouvám se za potíže, které vám tímto byly způsobeny.

Gabe

Důrazně vám proto i my doporučujeme změnit si svá hesla, ať už na Steam fóru nebo Steam účtu.

Štítky: Steam, valve