Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO: Oskar a LBMT mi dali svou důvěru

19. 8. 2017 | 18:43 Counter-Strike 2
Osmého srpna ukončil Martin "STYKO" Styk působení v Hellraisers a vydal se na další velkou pouť v jeho kariéře. Připojil se k mousesports, kde bude spolu s českou stár Oskarem dalším tuzemským reprezentantem. Rozhovor nejen o tomto přestupu si pro nás připravil portál The Score Esports.
Výchozí obrázek

Osmého srpna ukončil Martin "STYKO" Styk působení v Hellraisers a vydal se na další velkou pouť v jeho kariéře. Připojil se k mousesports, kde bude spolu s českou stár Oskarem dalším tuzemským reprezentantem. Rozhovor nejen o tomto přestupu si pro nás připravil portál The Score Esports.

Jak moc se bude Martinovi v mouz dařit? Foto: HLTV.org

Hellraisers jsi opustil ani ne po dvou letech, ještě před vypršením smlouvy. Co tě dovedlo k tomu, abys tým opustil? 

Jeden z důvodů, který mě právě teď napadá, je pomalý růst týmu. Všechni ostatní se zlepšovali rychle, my jsme jim zkrátka nestačili. Zkusili jsme změnit pár věcí, ale ani to nepomohlo a zůstávat v týmu, který stagnuje se mi nechtělo.

Zase se jednou musíš loučit se svým spoluhráčem (a věřím, že i s dobrým přítelem) Patrikem "Zero" Žúdelem. Chtěl bys mu něco vzkázat?

S Patrikem jsme opravdu dobří přátelé, na každém turnaji jsme spolu sdíleli pokoj, takže se známe opravdu dobře. Ale nebude to poprvé, co budeme hrát každý v jiném týmu, pochopil tedy moje rozhodnutí opustit HR a připojit se k mouz. Navíc jsme oba cítili, že tým potřebuje změnu. Až na to, že se nebudeme tak často vídat, budeme stále dobří přátelé. Na tom nic nezmění ani to, že se staneme konkurenty.

Nově budu pokoj nejspíše sdílet s oskarem. Je to šťastlivec, protože se mnou objeví skryté drahokamy světové kinematografie!

Když už mluvíme o oskarovi, je to tvůj starý spoluhráč, který se na tvém přestupu k mouz určitě podílel. Jak moc velkou roli v něm odehrál?

Rozhodně velkou. Tomáš a Sergey "LMBT" Bezhanov mě znají dlouho, takže věřím, že se za mne zaručili. Děkuji jim za to a doufám, že jejich důvěru nezklamu.

Styko a oskar zase spolu! Bude se jim pospolu dařit?

Jak moc se budeš muset přizpůsobit novému stylu hraní? Ve vyjádření od mouz stojí, že budeš ChrisJeovi pomáhat s callováním, liší se tato pozice hodně od té, cos měl v HR?

Novým rolím a pozicím se přízpusobit muset budu, o tom žádná. Ale poté, co jsme si prošli náš herní plán a to, jak chceme hrát, si myslím, že tato pozice v mouz mi bude vyhovovat více, než v mém starém týmu.

Všichni se nyní budeme soustředit na callování, Chrisovi budeme pomáhat, jak jen to půjde a spolu s suNnym se snažíme donést nějaké inovace z našich minulých týmů. Chápeme, že pro Chrise nebude lehké vést nový tým, takže se mu to snažíme ze všech sil ulehčit.

Když už mluvíme o ChrisJ-ovi zdá se mi, že být IGL může mít negativní efekt na jeho gameplay. Kdyby to bylo nezbytné, stal by ses hlavním callerem týmu?

Popravdě, necítím se úplně pohodlně, když dělám takto duležitá taktická rozhodnutí. Možná, že později, až mě Chris zaučí, mu budu nápomocen více.

Kdy se konečně rozhodnete utvořit kompletní, československý tým? 

Rozhodně se to nestane v blízké budoucnosti. V nejlepším případě to bude ještě aspoň tři roky trvat. Potřebovali bychom najít spoustu domácích talentů a především nám na domácí scéně chybí nějaký kvalitní vůdce.

Tvůj první event, kterého se s mousesports zůčastníš, bude DreamHack Masters Malmö, jak moc  se tým připravuje? A co příprava obnáší?

Máme opravdu nadupaný tréninkový rozvrh. Každý den hrajeme proti TOP týmům světa a věnujeme dostatek času individuální přípravě. Ve Švédsku chceme ukázet to nejlepší, co v nás je, i když se ještě musíme lépe sehrát a vypilovat taktiku. Ale i přesto podáváme v přípravných zápasech pěkné výsledky a věříme tedy v dobré umístění.

Štítky: styko
miluju videohry a hlavně ligu legend