Přejít k hlavnímu obsahu

TI 2014: NAR vítězí

15. 5. 2014 | 00:36 Dota 2
Americká kvalifikace je téměř u konce a nás čekají poslední dva rozhodující zápasy. Dnes večer se dozvíme jméno dvanáctého účastníka The International 2014. UPDATE: Tým North American Rejects potvrdil svou výtečnou kvalifikační formu a po vydařené páté finálové hře si zajistil místo na červencovém turnaji. Tým Liquid porazil poměrem 3:2.
Výchozí obrázek

Americká kvalifikace je téměř u konce a nás čekají poslední dva rozhodující zápasy. Dnes večer se dozvíme jméno dvanáctého účastníka The International 2014.

UPDATE: Tým North American Rejects potvrdil svou výtečnou kvalifikační formu a po vydařené páté finálové hře si zajistil místo na červencovém turnaji. Tým Liquid porazil poměrem 3:2.

Poslední tři dny byly především za oceánem ve znamení Doty 2. Jedenáct nejlepších týmů Severní i Jižní Ameriky (samozřejmě nepočítaje již pozvané {#Spojené státy americké} Evil Genuises) dostalo možnost porvat se o dvanáctý slot v milionovém turnaji.

Základní skupina hrána formátem bo1 žádné velké překvapení nepřinesla. Největší favorité se již po prvním dni usadili na špici tabulky a vše tak měli ve svých rukách. Druhý den v nastoleném trendu pokračovali a až na menší zaváhání si své pozice pohlídali. Největší kontroverze tak přineslo až úplně poslední střetnutí základní části.

Výsledky skupinové fáze

zdroj: http://wiki.teamliquid.net/

Liquid vs uG a tie-break

Zápas měl být už pouhou formalitou před následujícím play off. Hráči {#Spojené státy americké} Liquid měli finále horní části pavouka již jisté, a tak k zápasu k nelibosti spousty fanoušků přistoupili laxně a značně neprofesionálně. To vedlo k jejich porážce a důležitému bodu pro tým z Peru, který posunul Peruánce na dělenou postupovou pozici, kde se v tu chvíli nacházely tři týmy se shodnou bilancí 6-4. Ty se tak musely poprat o dvě postupová místa v následných tie-break zápasech. A právě {#Peru} Union Gaming se díky vítězství nad {#Spojené státy americké} eHug společně se {#Spojené státy americké} Sneaky Nyx Assasins probojovaly do play off. Především špatný výkon týmu Liquid vyvolal na internetových fórech řadu negativní reakcí, když jeho hráči svou hrou připravili eHug o vyřazovací boje.

Play off

Ve finále Winner Bracketu proti sobě nastoupily týmy Liquid a {#Spojené státy americké} North American Rejects, v jehož sestavě figuruje {#Spojené státy americké} Steven "Korok" Ashworth, který na minulém The International hájil právě soupeřovy barvy. A stejně tak jako v posledních vzájemných měření byli opět úspěšnější hráči NAR, když zvítězili celkem jednoznačně 2:0, což jim zaručuje účast ve večerním boji o letenky do Seattlu.

Kdo bude jejich oponentem, ukáže zápas od 18:00, kde se postaví poražení Liquid proti SNA. Ti sice týmu se zvučným jménem v základní skupině podlehli, ovšem minulý týden jej dokázali porazit v rámci The Summit kvalifikace. A stejně jako v případě NAR, i SNA má ve svých řadách bývalé zástupce týmu Liquid.

play off

zdroj: http://wiki.teamliquid.net/

Prize pool

Částka, kterou si v druhé polovině července mezi sebe rozdělí ti nejlepší hráči z celého světa, neustále díky příspěvkům hráčů roste. V současné chvíli celková výše prize poolu přesahuje neuvěřitelné 4 750 000 dollarů. Vlastníci interaktivního přehledu tak odemkli již desátou odměnu, kterou pro ně vývojáři připravili.

Watch live video from EUhub on www.twitch.tv