Přejít k hlavnímu obsahu

TomikuS mistrem Ostravy!

19. 4. 2018 | 21:11 StarCraft 2
31. března 2018 se v Ostravě konal turnaj ve hře Starcraft 2. A jak už to tak bývá, nejednalo se o žádnou malou akci, ale přímo o Mistrovství Ostravy ve hře Starcraft 2. Kdo se stal mistrem Ostravy a kdo si zaslouženě odnesl cenu nejvyšší, společně s finanční částkou 3 000Kč se spoustou dalších hodnotných cen partnerů turnaje?
Výchozí obrázek

31. března 2018 se v Ostravě konal turnaj ve hře Starcraft 2. A jak už to tak bývá, nejednalo se o žádnou malou akci, ale přímo o Mistrovství Ostravy ve hře Starcraft 2. Kdo se stal mistrem Ostravy a kdo si zaslouženě odnesl cenu nejvyšší, společně s finanční částkou 3 000Kč se spoustou dalších hodnotných cen partnerů turnaje?

OSTRAVA CHAMPIONSHIP Starcraft 2

 

Turnaje se účastnilo celkem 24 hráčů, což je velice pěkné číslo na to, že většina lidí tvrdí, že Starcraft je mrtvá hra. Těchto 24 hráčů bylo rozděleno celkem do 8 skupin po 3 hráčích. Ve skupinách nemusel mít nikdo strach, jelikož ze skupiny postupovali všichni, ovšem hráč, který skončil na prvním místě ve skupině se v pavouku posunul rovnou do osmifinále. Hráči na druhém a třetím místě šli do 1. kola pavouka.

 

Průběh turnaje

Skupiny se stihly odehrát rychleji, než bylo v plánu, a tak si hráči mohli dát obědovou pauzu. Po pauze se šlo rovnou na nejdůležitější část dne a to na odehrání zápasu Pavouka, kde už šlo opravdu o všechno.

Většina zápasů byla jednoznačná, ale jak už to v esportu bývá, došlo i na nějaká překvapení. Prvním překvapením pro všechny jistě byla porážka slovenského zástupce Hopta, který překvapivě vypadl pro prohraném duelu s lumpasem ve čtvrtfinále.

Do semifinále se probojovala čtveřice TomikuS, BlueCheese, Korty a Nolimit. První semifinálový duel TomikuS vs BlueCheese přinesl velice krásné a napínavé hry, na které se opravdu dobře koukalo. Po vydařeném začátku slovenského hráče BlueCheese, kde to vypadalo, že za stavu 2:0 doslova přejede svého soupeře, se stal "zázrak". TomikuS našel všechny své zbylé rezervy a jak sám říká, začal si užívat hru. Tento okamžik vedl k tomu, že TomikuS otočil nepříznivý stav na 3:2 a stal se tak prvním finalistou a my tak mohli pokračovat druhým semifinálem.

V druhém semifinále na sebe narazili hráči Nolimit a Korty, kde jistě první zmíněný byl velkým favoritem na vítězství a při rozhovoru před zápasem si hodně věřil. Po první mapě to tak i vypadalo, Nolimit vyhrával 1:0 a zdálo se, že to bude pro něj hladká cesta do finále. Korty se však nevzdal. Poučil se z první mapy, zapracoval na svých chybách a po velice krásných hrách, o kterých by se dalo ještě dlouho diskutovat, otočil svůj nepříznivý stav na 3:1 a stal se tak nejen velkým překvapením turnaje, ale taky druhým finalistou.

Závěr celého turnaje se pomalu, ale jistě blížil. Důkazem toho bylo i finále, kde se mělo rozhodnout o všem. TomikuS na straně první proti Kortymu na straně druhé. Někteří si možná mysleli, že finále bude jednostranná záležitost, ovšem opak byl pravdou. Korty hned v první mapě překvapil svou skvělou macro hrou svého soupeře a v sérii se ujal vedení 1:0. Po nevydařeném překvapení, které si Korty přichystal pro TomikuSe, se série vyrovnala na 1:1. Vypadalo to, že TomikuS se poučil ze své ztracené první mapy a už svého soupeře nepustil do macro hry a tak si i následujíci dvě mapy urval pro sebe a za stavu 3:1 se stal zaslouženým mistrem Ostravy ve hře Starcraft 2 pro rok 2018.

Skupiny a celého pavouka pak můžete najít na stránkách turnaje zde.

OSTRAVA CHAMPIONSHIP

"Mistr Ostravy ve hře Starcraft 2 pro rok 2018 Pavel "TomikuS" Tomášek s pohárem mistrů"

Živé vysílání

Pro všechny diváky v herním klubu bylo připraveno obří plátno, kde mohli sledovat vybrané zápasy. Stejně tak všichni diváci mohli ze svých domovů sledovat úžasné hry online. Podtrhnuté to vše bylo parádním komentářem, který pro vás přineslo duo Ivan „Ivanydes“ Holobradý a Pavel „Pinguin“ Kristián.

Díky našemu živému vysílání vám všem můžeme samozřejmě přinést i všechny důležité momenty turnaje formou záznamu, který jsme pro vás nahrali na náš YouTube kanál a můžete si tak všechny momenty vychutnat znovu ZDE.

Konečné pořadí turnaje

1. místo = TomikuS
2. místo = Korty
3. místo = BlueCheese
4. místo = Nolimit
5. – 8. místo = uniqFazer
5. – 8. místo = BlackMikes
5. – 8. místo = maGe
5. – 8. místo = lumpas
9. – 16. místo = Shelby
9. – 16. místo = czJOHNcz
9. – 16. místo = Keiras
9. – 16. místo = Markus
9. – 16. místo = robotikov
9. – 16. místo = Raddow
9. – 16. místo = SolusRex
9. – 16. místo = Hopt
17. místo (Vítěz Loser Bracketu) = BADLERDAKING
18. místo = Funny
19. místo = vEEdaCZE
20. místo = Baku
21. – 24. místo = Succubare
21. – 24. místo = Ryuzakhi
21. – 24. místo = Domimaru
21. – 24. místo = Cathilek

 

Poděkování

Děkujeme všem hráčům za účast na turnaji. Děkujeme všem divákům, kteří s námi měli trpělivost a vydrželi na nás koukat až do konce. Obří poděkování samozřejmě patří i dvojici komentátorů, byli jimi Ivan „Ivanydes“ Holobradý a Pavel „Pinguin“ Kristián, kteří vám jistě přinesli velice napínavé komentování streamovaných zápasů.

Poděkování patří i celému organizačnímu týmu, který pro vás turnaj připravil a který se o vás během turnaje staral, a samozřejmě velké poděkování patří i našim partnerům, bez kterých by tato akce nemohla ani vzniknout.

A co na celý turnaj říká Hlavní Organizátor Lukáš Stařičný?

"Turnaj od začátku provázela velice příjemná atmosféra, průběh byl klidný a až do konce turnaje nepřišla žádná velká komplikace. Velkým překvapením pro nás bylo i to, že hráči Starcraftu jsou do jisté míry samostatní, trpělivý, přišli včas a řádně naslouchali pokynům, které pak dodržovali, tohle jsou věci, které jistě hodně přispěli k tak hladkému průběhu. Věřím, že se akce všem líbila a náš cíl, který byl nejen utvořit "obyčejný" turnaj, ale i akci, kde by se aspoň část české Starcraft 2 scény opět sešla, byl dle mého soudu splněn a podtrhnut ještě i tím, že hráči při odchodu vypadali opravdu spokojeně. Co víc si já jako organizátor mohu přát? Otázce zda můžete očekávat další ročník, bych se rád vyhnul, ale i tak odpovím krátce a stručně: Budeme dělat vše, co bude v našich silách, Děkuji za rozhovor"

Hlavní Organizátor Lukáš Stařičný

Záznam z finále TomikuS vs Korty