Přejít k hlavnímu obsahu

TOP články roku 2016: vévodí oskar a Freeze

28. 12. 2016 | 21:36 Všechny hry
Kalendářní rok 2016 nám přinesl spoustu zajímavých domácích i zahraničních akcí, povedených i nepovedených přestupů a všechny tyto aktivity jsme v průběhu roku samozřejmě mapovali. Poslední dny utíkají jak voda a nastal správný čas se poohlédnout, které články se letos zařadily mezi ty nejčtenější a nejzajímavější.Fenomén roku: Tomáš "oskar" Šťastný
Výchozí obrázek

Kalendářní rok 2016 nám přinesl spoustu zajímavých domácích i zahraničních akcí, povedených i nepovedených přestupů a všechny tyto aktivity jsme v průběhu roku samozřejmě mapovali. Poslední dny utíkají jak voda a nastal správný čas se poohlédnout, které články se letos zařadily mezi ty nejčtenější a nejzajímavější.

Fenomén roku: Tomáš "oskar" Šťastný

Slavný český střelec po dlouhých letech čekání naplno prorazil v zahraničí a svými výkony v FPL a zejména v týmu HellRaisers si v Evropě vydobyl solidní renomé. Velký boom však přišel až ve chvíli, kdy vyplaval na povrch jeho chystaný přestup do mousesports. Hranici 11 tisíc přečtení překonalo červnové oznámení o krátké pauze, oficiální "Přestup roku je zde! Oskar míří do mousesports!" se stalo nejčtenějším článkem roku s 12646 přečteními. Do elitní dvacítky se dostal také jeho konec v mouz či spekulační článek před samotným přestupem.

League of Legends? Aleš "Freeze" Kněžínek táhne

Rok 2016 z hráčského hlediska nebyl pro nejlepšího českého LoLkaře nejšťastnější. Zámořské působení v Renegades se nevyvedlo dle představ a po návratu do Evropy to sice s H2K Gaming nevypadalo zle, TOP4 umístění z Worlds budiž důkazem, Freeze však do kouta zahnalo táhlé zranění ruky, které ho omezovalo. Jeho působení na scéně však zaujalo naše čtenáře ze všech League of Legends témat, mezi TOP5 článků se nachází dokonce třikrát.

Turnajové coverage vévodí nade vším

Pokud některé reporty mohou konkurovat našim slavným rodákům, tak jsou to pokrytí turnajů, které u nás tradičně probíhají v rámci jednoho článku. Absolutním vítězem v této kategorii se stává "MČR: eXtatus šampiony, Frozen MVP turnaje" z prostředí CS:GO, v TOP10 se objevují i další velké domácí i zahraniční offline akce. Jedinou výjimkou je působení Inside Games ve Skylla CS:GO Cupu, kde se tento tým v srpnu umístil na třetím místě.

Závěr roku byl pořádně šťavnatý

Jak bývá zvykem, na domácí scéně bývá po dohrání bojů na Mistrovství České republiky rušno. Díky ROG Masters od Hitpointu nebyl boj na přestupovém trhu tak markantní, i tak se našly výjimky, u nás i ve světě. Také tady můžeme zařadit nejnovější tým Aleše "Freeze" Kněžínka, dále nečekaný přestup tahouna eSuba.CSGO týmu MonttYho do ROG.eXtatus, boj Fraternitas a českých hráčů o Challenger Series a také nostalgické vydání CS: Classic Offensive.

A co Hearthstone, dámy a pánové, nebo další hry?

Další hry jsou nebo byly v letošním roce součástí bojů MČR 2016, nicméně naše komunity nejsou tak početné a konkurovat CS:GO není jen tak. I tak se však najdou výjimky a to mezi články ze světa Clash Royale, Overwatche a zejména Hearthstone. Čeští hráči si často skvěle počínají na evropském poli a mimo článků o změnách ve hře zabodoval například DreamHack.

V roce 2016 se toho dělo opravdu mnoho, u nás, na celém starém kontinentu i za mořem. My jsme rádi, že jste u toho byli s námi a společně můžeme vkročit správnou nohou do příštího kalendářního roku, který jistě přinese neméně zajímavých situací, přestupů či turnajů.

  • Celkový počet publikovaných článků: 1209

Pokud byste se rádi stali součástí skvělé party kreativních tvůrců, jinak řečeno redaktorů, neváhejte nás kontaktovat na adrese malina (zavináč) playzone (tečka) cz a určitě něco vymyslíme!

Štítky: freeze, oskar
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.