Přejít k hlavnímu obsahu

Top20 hráčů roku 2014 od HLTV.org (6-10)

22. 1. 2015 | 20:29 Counter-Strike 2
Po hráčích na pozicích 11-20 je načase si projít ty vyvolené, kteří odpočítávali čísla 6-10 nejlepších hráčů podle Petara "Tgwri1s" Milovanovice z HLTV.org, od Vincenta "Happy" Cervoniho až po Kennyho "kennyS" Schruba.Od začátku roku Petar "Tgwri1s" Milovanovic vydával každý den jednu pozici v žebříčku nejlepších hráčů světa, založený na detailních statistikách, které po celý rok mezinárodní jednička ve zpravodajství Counter-Strike sbírala.
Výchozí obrázek

Po hráčích na pozicích 11-20 je načase si projít ty vyvolené, kteří odpočítávali čísla 6-10 nejlepších hráčů podle Petara "Tgwri1s" Milovanovice z HLTV.org, od Vincenta "Happy" Cervoniho až po Kennyho "kennyS" Schruba.

Od začátku roku Petar "Tgwri1s" Milovanovic vydával každý den jednu pozici v žebříčku nejlepších hráčů světa, založený na detailních statistikách, které po celý rok mezinárodní jednička ve zpravodajství Counter-Strike sbírala.

11. až 20. pozici jsme si představili v předchozím díle a teď je načase, abychom ukázali další pětku, tedy 6. až 10. nejlepší hráče světa, Vincentem "Happy" Cervonim z LDLC počínaje, Kennym "kennyS" Schrubem z Titan konče.

6. {#Francie} Kenny "kennyS" Schrub
7. {#Švédsko} Patrik "f0rest" Lindberg
8. {#Francie} Richard "shox" Papillon
9. {#Švédsko} Freddy "KRiMZ" Johansson
10. {#Francie} Vincent "Happy" Cervoni
11. {#Slovenská Republika} Ladislav "GuardiaN" Kovács
12. {#Švédsko} Olof "olofm" Kajbjer
13. {#Polsko} Paweł "byali" Bieliński
14. {#Švédsko} Adam "friberg" Friberg
15. {#Francie} Dan "apEX" Madesclaire
16. {#Dánsko} Peter "dupreeh" Rasmussen
17. {#Francie} Nathan "NBK" Schmitt
18. {#Spojené státy americké} Braxton "swag" Pierce
19. {#Francie} Fabien "kioShiMa" Fiey
20. {#Dánsko} Nicolai "device" Reedtz

 

10. {#Francie} Vincent "Happy" Cervoni

Světoznámý in-game leader týmu LDLC Vincent "Happy" Cervoni za celý rok neobměnil organizaci - v září však jeho sestava prodělala zásadní změny a vlastně zůstal jediný z původního mančaftu.

Co se výsledků týká, LDLC ještě v původní sestavě s  Danem "apEX" Madesclairem a spol v průběhu roku šli stále více nahoru. Prokázali to obzvláště semifinálovým finišem na druhém major turnaji roku, ESL One Cologne, kde jim chybělo jen málo, aby porazili NiP a dostali se do grand finále.

Po celou dobu Cervoni stál za strategickou stránkou věci u jeho týmu, navíc k tomu nezaostával ani v individuálních statistikách a proto je taky jediným in-game leaderem v celém rankingu.

Poté, co mu Titan ukradli dvojici apEX-KQLY si postavil zcela nový tým s velejmény Richard "shox" Papillon, Edouard "SmithZz" Dubourdeaux a Nathan "NBK" Schmitt, doplněnými o mladého Fabiena "kioShiMa" Fiey.

S nimi se ustálili jako jeden ze dvou nejlepších týmů světa po fnatic, které nedokázali porazit až do posledního majoru roku, DreamHack Winter 2014 - a ani tam to nebyla zrovna výhra jaksepatří.

Přesto si však na konci roku odnesli hlavní cenu z DramHacku a zároveň si Cervoni vysloužil i titul MVP turnaje - to vše přestože je in-game leaderem jeho týmu a tedy má na svých bedrech daleko více než ostatní hráči.

Desáté místo na žebříčku si zasloužil za stabilní výkony po celý rok, jeden z nejlepších Teroristických ratingů vůbec a celkově měl největší přímý dopad na výhry jeho týmu za Terroristy. Navíc patřil k nejlepším clutcherům vůbec - zajímavostí je, že průměrný hráč clutchne jednou za 94 kol, zatímco Cervonimu se to povedlo průměrně jednou za 58 kol.

 

9. {#Švédsko} Freddy "KRiMZ" Johansson

Freddy "KRiMZ" Johansson začal rok s týmem LGB, třetím nejlepším týmem Švédska po NiP a fnatic, avšak druhé jmenované dokázal porazit hned na prvním majoru ve čtvrtfinále po velmi těsném de_train na 3. mapě.

Také proto se dostal na radar fnatic, kteří se rozhodli vyměnit dvojici Devilwalk-schneider právě za Johanssona a jeho spoluhráče Olof "olofm" Kajbjera. Hned na prvním turnaji si s nimi odnesl třetí místo, přestože na turnaj měli přípravu jen několik dní.

Jeho tým se pomalu dostával na přední příčky - také díky jeho stabilním výkonům, které občas vykrystalizovaly až v nejlepší z jeho týmu - obzvláště můžeme vypíchnout ESL One Cologne (stříbro).

Později však přišla totální dominance, která by se dala - s větší nadsázkou - přirovnat k tomu, co NiP předváděli od začátku CS:GO (v menším měřítku). Fnatic v určité době neprohráli jediný z několika desítek on-line zápasů a brzy se to prokázalo i na LAN turnajích, počínaje FACEIT Season 2 Finals, ESEA S17 Global Finals konče.

Proč je však Johansson devátým nejlepším hráčem žebříčku? Jeho pozice více či méně support hráče se prokázala ve statistikách daleko více než u kohokoliv jiného - v 68.8% vyhraných kol vypomohl killem, přežitím nebo assistem. Mezi jeho nadprůměrné statistiky patří i rating za CT stranu (1.32). MVP výkony na FACEIT S2 Finals a ESWC jej k tomu vykoply o něco výše než by se dalo očekávat.

 

8. {#Francie} Richard "shox" Papillon

Richard "shox" Papillon vstoupil do roku 2014 s reputací pravděpodobně nejlepšího hráče světa v posledních několika měsících roku 2013, právě díky němu dokázali tehdejší VeryGames zlomit kletbu NiP a porazit je dokonce několikrát v řadě, dokud jim to Švédi nevrátili na prvním majoru CS:GO.

Po neúspěchu na EMS One Katowice a Copenhagen Games však Papillon odešel z týmu Titan, za čímž stál podle vyjádření problém s gaming housem, který mu ubíral na sociálním životě a tedy se rozhodl přejít ke konkurenčním Epsilon.

S nimi zůstal téměř půl roku a přestože neměl téměř žádné výsledky, stále patřil k nejlepším hráčům jeho týmu. Poté, co přešel k LDLC na tom sice nebyl o moc lépe, ale výkon celého týmu jej vyšvihnul o něco výše, přestože statisticky stál kolem průměru uvnitř LDLC.

V průběhu roku však měl několik turnajů, kde měl natolik dobré individuální výkony, že se dal považovat za nejlepšího z jeho týmu, jmenovitě ESEA S15 Global Finals, DH Stockholm #1 a EMS One Katowice s Titan, DreamHack Valencia s Epsilon a DH Stockholm #2 a ESWC s LDLC.

Také proto je osmým hráčem v žebříčku Milovanovice, který vypíchnul především to, že byl nejlepším hráčem světa v prvních měsících roku 2014, patřil k nejlepším pistolkářům a jeho oblíbenou mapou byl de_nuke (1.28 rating, druhý na světě).

 

7. {#Švédsko} Patrik "f0rest" Lindberg

Druhý nejlepší hráč roku 2013, Patrik "f0rest" Lindberg, spadnul hned o několik příček dolů vzhledem ke konkurenci, avšak přestože NiP neměli zdaleka tak dominantní výkony jako v roce 2013, stále si zasloužil sedmé místo na žebříčku.

NiP v průběhu roku měli velice nestabilní výkony - Z dobrého startu roku s dvojicí stříbrných medailí a výhře na Copenhagen Games a na DreamHack Summer přešli k propadáku na ESEA S16 Global Finals a Gfinity 3 a poté k výhře majoru na ESL One Cologne.

Pak opět zpět k propadákům na DH Stockholm #2 a ESWC, po kterých jejich téměř dvouletý spoluhráč, kritizovaný Robin "Fifflaren" Johansson, ukončil kariéru a nastoupil za něj Maikel "Maikelele" Bill. 

S ním potvrdili svoji pozici mezi nejlepšími týmy světa, dokonce čtvrtým finálem ze čtyř majorů, přičemž Lindberg byl alespoň druhým nejlepším hráčem svého týmu po téměř celý rok, vyjma SLTV StarSeries IX Finals a ESL One Cologne.

Měl k tomu excelentní výkony hodné MVP převážně na DreamHacku Summer a k tomu i nadprůměrný výkon oproti jeho týmu na DreamHacku Winter. Mimo to byl podobně jako Papillon jedním z nejlepších pistolkářů a jeho nejlepší mapa byla taktéž de_nuke, navíc si může připsat i třetí příčku v Teroristickém ratingu a desátou v entry killech.

 

6. {#Francie} Kenny "kennyS" Schrub

Posledním z dnešního seznamu je Kenny "kennyS" Schrub, hvězdný sniper, který si během roku prošel dvěma týmy, Clan-Mystik a po Papillonově odchodu z Titan se vrátil zpět ke svému dřívějšímu jádru pod křídly Kévina "Ex6TenZ" Droolanse.

Jeho stáž u Clan-Mystik netrvala příliš dlouho, vlastně jen jediný LAN turnaj, který se sice z pohledu týmu nedá brát v potaz kvůli 9. - 12. umístění, Schrub byl však jediným z jeho týmu, který se doopravdy předvedl a mohl být pyšný alespoň na svůj výkon.

U Titan se však stal doopravdovou hvězdou i s příslušnými umístěními - tedy alespoň několika. Jeho tým bez Papillona najednou nepatřil k těm naprosto nejlepším, Schrub však celou dobu předváděl výkony, jakým se jiným hráčům ani nemohlo snít. 

Z celkových osmi turnajů za Titan pouze na dvou z nich nebyl nejlepším hráčem svého týmu - a i tehdy byl druhý. Jinak byl co se týká jeho týmu hráčem se zdaleka největším vlivem na vyhraná kola.

Co jej však táhne ke dnu jsou výsledky jeho týmu. I přes jeho individuální výkony někdy Titan neprošli ani přes skupinovou fázi a pokud ano, tak vypadli hned v prvním kole play-off. Navíc v některých důležitých zápasech najednou vymizel z mapy, obzvláště na ESL One Cologne, kde je přímo zdevastovali dignitas na de_nuke a Schrub měl téměř nulový vliv.

Může být pyšný na pěknou řádku prvních míst, co se statistik týče - nejlepší rating na mapách de_dust2, de_inferno a de_mirage, nejlepší Teroristický rating, nejvíce killů za kolo, největší úspěšnost v entry duelech a zároveň druhý největší počet entry killů na kolo.

 

Jak byste pozice 6-10 postavili vy? Patří podle vás někomu z hráčů lepší nebo horší umístění?

Zdroj: HLTV.org
Štítky: HLTV.org, top20