Přejít k hlavnímu obsahu

TOP20 nejlepších hráčů dle HLTV.org (1-10)

21. 1. 2016 | 21:22 Counter-Strike 2
Rok se s rokem sešel a opět tu máme každoroční HLTV ranking nejlepších dvaceti hráčů na světě. Dnes se podíváme na desítku těch úplně nejlepších.10. Jesper "JW" Wecksell
Výchozí obrázek

Rok se s rokem sešel a opět tu máme každoroční HLTV ranking nejlepších dvaceti hráčů na světě. Dnes se podíváme na desítku těch úplně nejlepších.

HLTV.org

10. Jesper "JW" Wecksell

První zástupce nejlepšího týmu na světě se dostal do TOP10 již potřetí, oproti loňskému roku si však o pět příček pohoršil. Že šlo o jeho dosud nejslabší rok, to dokazují veškerá čísla. V jediném turnaji nebyl nejlepším hráčem Fnatic, na žádném ze tří majorů dokonce nebyl lepší než čtvrtý mezi spoluhráči. I tak mu ale až překvapivě rating 1.03 stačil na umístění v TOP10, k čemuž mu dopomohla zejména jeho kvalita týkající se otevírání kol.

JW

9. Nathan "NBK-" Schmitt

NBK se s týmem EnVyUs letos podíval na tři majory a díky postupné tendenci francouzský tým vybojoval na DreamHack Open Cluj-Napoca zlaté medaile, na všech třech majorech byl Nathan prostředním článkem týmu, vždy třetí nejlepší i nejhorší. Z tohoto francouzského střelce se rok od roku stává stále více komplexnější hráč, který i bez získávání ocenění MVP může být nejplatnějším článkem týmu, hned vedle hvězdného kennySe.

NBK

8. Vincent "Happy" Schopenhauer

Část komunity očekávala Happyho na vyšší pozici a to hlavně díky jeho ratingu, jenž je opravdu brilantní. U vůdce týmu EnVyUs jde však také o to, jakým stylem hraje. Vincent měl v loňském roce největší rozdíl zabití a úmrtí, celkem 624 killů v plusu. Nicméně i tady hraje hlavní roli to, že Happy je tzv. lurker, často dává soupeře dozad nebo jako poslední přeživší urve alespoň jednoho soupeře. Osmá pozice se tak zdá naprosto adekvátní jeho výkonům.

Happy

7. Freddy "KRIMZ" Johansson

Fnatic se to elitní desítky dostali hned ve čtyřech, sedmé místo vybojoval KRIMZ. Stejně jako zbytku týmu se i jemu loňský rok opravdu vyvedl. Místo v TOP10 si švédský hráč vybojoval zejména svojí stabilitou. Rating přes 1.00 měl v 64.6% mapách, v dalších třech statistických údajích je celkově na prvním místě. Jde například o průměrný počet smrtí na kolo (0.61) či největší počet vyhraných clutch situací, celkem 79, z nichž 56 bylo 1v1.

KRIMZ

6. Kenny "kennyS" Schrub

Francouzský sniper se dá považovat za jednu z hvězd současné scény, bohužel jeho výkony mu na lepší než šestou pozici nestačily. Je až absurdní, jak často je v turnajích veden jako statisticky nejlepší hráč týmu, nicméně svoji roli hraje i také fakt, že část sezóny působil v týmu Titan, kde jeho výkony nestačily na jediný titul. Těch se dočkal až v EnVyUs, byly celkem čtyři. Výrazně pozitivní statistikou kennySe je rating 1.18 ve finále všech turnajů.

kennyS

5. Robin "flusha" Rönnquist

Jedna z méně populárních postav současné scény oproti loňskému žebříčku spadla o tři pozice. Koncem roku při posílení Fnatic o dennise se přesunul na pozici ingame leadera, což se podepsalo na jeho výkonech. Pro švédský tým naštěstí pouze na individuálních, jako vůdce dokázal flusha svůj tým ve třech případech dotáhnout pro tři tituly. Že je flusha hráč velkých akcí dokazuje i fakt, že na loňských majorech má nejlepší rating ze všech hráčů - 1.22.

flusha

4. Janusz "Snax" Pogorzelski

Polský tým Virtus.pro nebyl v roce 2015 tak úspěšný jako dříve, Snax je pouze jedním ze dvou hráčů VP v tomto žebříčku. I tak byl ale díky výtečným individuálním výkonům Snax schopen udržet si 4. pozici, kterou obsadil i loni, opět je tak bramborový. Když se podíváme na výčet všech offline turnajů v loňském roce, Januszovi by se daly vytknout snad jen dvě akce, jinak byl suverénně nejlepším hráčem týmu. Uvidíme, jakou formu si letos přiveze do Katowic.

Snax

3. Nicolai "devve" Reedtz

Mladá dánská puška měla opravdu povedený rok a jeho výkony šly v roce 2015 prudce nahoru. Devve je přesným úkazem hráče, který dospívá a na jeho herním stylu to je hodně poznat. V 11 z 20 offline turnajů v minulém roce byl Nicolai nejlepším hráčem svého týmu, což jen podtrhuje tento fakt, statisticky byl jedním z nejvyrovnanějším hráčů celého žebříčku, v celé řadě statistických údajů patří mezi nejlepších pět. Roste z něj velký hráč.

device

2. Ladislav "GuardiaN" Kovács

Konečně druhá pozice a Slováci mohou slavit. Ačkoliv na vrchol se GuardiaN nedostal, tak jeho výjimečně výkony se nedaly v roce 2015 jen tak přehlédnout. Nebýt něj, je těžko představitelné, jak by na tom Natus Vincere v loňském roce byli. Slovy čísel, sniper z Komárna dal loni 1686 AWP killů, průměrně 0.42 na kolo. Nejlepší je také jeho K:D rozdíl v otevírání kol. K tomu, aby se probojoval až na trůn, mu chybí pouze týmové úspěchy Na`Vi.

GuardiaN

1. Olof "olofmeister" Kajbjer

A jsme na konci. Ale kdo loni sledoval CS:GO turnaje, muselo mu být jasné, že jedničkou loňského roku bude olofmeister. Nikdo jiný nad scénou nevyčníval, jako švédská hvězda. V roce 2015 dal ze všech hráčů nejvíce killů (3746), 0.82 zabití na kolo na major turnajích a jeho tým v 71.2% vyhrál kolo, když Olof někoho zabil. V těchto třech statistikách byl loni nejlepší, čím ale opravdu vyčnívá, tak jako jediný je nad průměrem v killech, asistencích, smrtích, otevírání kol, zabití s AWP, automatem i pistolí, a také v 1vX situacích. Prostě výjimečný hráč.

olofmeister

Kompletní žebříček TOP20 nejlepších hráčů dle HLTV.org:

1. {#Švédsko} Olof "olofmeister" Kajbjer
2. {#Slovenská Republika} Ladislav "GuardiaN" Kovács
3. {#Dánsko} Nicolai "devve" Reedtz
4. {#Polsko} Janusz "Snax" Pogorzelski
5. {#Švédsko} Robin "flusha" Rönnquist

6. {#Francie} Kenny "kennyS" Schrub
7. {#Švédsko} Freddy "KRIMZ" Johansson
8. {#Francie} Vincent "Happy" Schopenhauer
9. {#Francie} Nathan "NBK-" Schmitt
10. {#Švédsko} Jesper "JW" Wecksell

11. {#Švédsko} Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
12. {#Dánsko} Peter "dupreeh" Rasmussen
13. {#Francie} Richard "shox" Papillon
14. {#Ruská federace} Egor "flamie" Vasilyev
15. {#Dánsko} René "cajunb" Borg

16. {#Švédsko} Patrik "f0rest" Lindberg
17. {#Polsko} Filip "NEO" Kubski
18. {#Francie} Dan "apEX" Madesclaire
19. {#Finsko} Aleksi "allu" Jalli
20. {#Spojené státy americké} Tyler "Skadoodle" Latham

Zdroj: hltv.org
Štítky: HLTV, HLTV ranking
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.