Přejít k hlavnímu obsahu

TOP20 nejlepších hráčů dle HLTV.org (11-20)

12. 1. 2016 | 01:46 Counter-Strike 2
Rok se s rokem sešel a opět tu máme každoroční HLTV ranking nejlepších dvaceti hráčů na světě. Dnes se podíváme na kompletní druhou desítku.20. Tyler "Skadoodle" Latham
Výchozí obrázek

Rok se s rokem sešel a opět tu máme každoroční HLTV ranking nejlepších dvaceti hráčů na světě. Dnes se podíváme na kompletní druhou desítku.

HLTV.org

20. Tyler "Skadoodle" Latham

Americký sniper v současné době působí v týmu Cloud 9 a do žebříčku se dostal jako jediný hráč z americké scény. Se svým týmem se zúčastnil dvou major turnajů - v Kolíně nad Rýnem se těsně udržel nad ratingem 1, naopak DreamHack Cluj-Napoca byl pro něj nejhorší turnajem sezóny. Kromě turnaje v Rumunsku nebyl na žádné lan akci za rok 2015 horší než druhý nejlepší v týmu Cloud 9 dle HLTV.org ratingu.

Skadoodle

19. Aleksi "allu" Jalli

Nejlepší finský hráč současnosti působil v loňské sezóny Ninjas in Pyjamas, na přelomu roku však odešel. I tak se ale zapsal do srdcí fanoušků švédského týmu svými výkony, jeho AWP bylo velice silné. Ve více než polovině lan turnajů v roce 2015 patřil mezi dva nejlepší hráče NiP, ani tak se mu však nepodařilo dotáhnout svůj tým k jedinému primátu.

allu

18. Dan "apEX" Madesclaire

Tento střelec začal sezónu v týmu Titan, nicméně během roku byl součástí změn na francouzské scéně, což mu jen prospělo, v EnVyUs si dokázal spolu se svými spoluhráči dojít nejprve pro druhé a následně i pro první místo na jednom z majorů. Madesclaireho výkony v průběhu roku byly však jako na houpačce. Kuriozní je také to, že při jednom ze tří vyhraných turnajů v podání EnVyUs nebyl nejlepším hráčem týmu.

apEX

17. Filip "NEO" Kubski

Zkušený Polák se dokázal poprvé od vydání CS:GO dostat do tohoto žebříčku. Zasloužil se o to vyrovnanými výkony, nicméně je nutno uznat, že začátkem sezóny se mu dařilo více než na konci. S týmem Virtus.pro se loni zúčastnil tří majorů, bohužel ani jednou nedokázal polský celek projít přes semifinále. Domácí atmosféra dokázal Kubskiho vždy motivovat, suverénně nejlepším turnajem pro něj byl domácí major ESL One Katowice s ratingem 1.27.

Neo

16. Patrik "f0rest" Lindberg

Druhý ze tří zástupců Ninjas in Pyjamas v žebříčku se po pěti letech propadl z nejlepší desítky a musí se spokojit se 16. pozicí. Svou roli v tom hraje i fakt, že NiP už nejsou tím týmem, kterým byli začátkem éry CS:GO. I tak ale f0rest předvedl vcelku povedený rok a pouze na dvou offline akcích klesl pod rating 1, shodně s 0.90. Ke konci roku nehrál vůbec špatně a uvidíme, jak se na jeho pozici v týmu po odchodu allua podepíše absence snipera.

f0rest

15. René "cajunb" Borg

Dánský hráč se svými spoluhráči v Team Question Mark zúčastnil loni celkem 21 lan akcí a do žebříčku od HLTV.org ho dostal zejména fakt, že i když není takovou hvězdou, jakou je devve (device), a i když nebyl MVP jediného loňského turnaj, tak je nadprůměrný ve většině důležitých statistik. Konec roku pro něj nebyl šťastný a poslední dva turnaje pro něj byly nejhorší za celý rok. No alespoň nešlo o žádný major.

cajunb

14. Egor "flamie" Vasilyev

Nejmladší přírůstek do sestavy Natus Vincere měl jistě povedený rok. I když nejde o žádného zkušeného hráče, tak by ho v tomto žebříčku neměl přeskočit jiný spoluhráč než suverénní Ladislav "GuardiaN" Kovács. Flamieho výkony měly v průběhu roku vzrůstající tendenci a pokud se bude takhle zlepšovat i v příštím roce, mohl by se již v sezóně 2016 stát jednou z hvězd scény. A třeba by i díky jeho výkonům konečně Natus Vincere vyhrály major!

flamie

13. Richard "shox" Papillon

Francouzská hvězdička byla ještě v roce 2013 považována za nejlepšího hráče na světě, jeho forma má však klesající tendenci, po dvou letech tak vypadl v žebříčku z první desítky. Dle ratingu by se sice do TOP10 vešel, nicméně jeho forma v průběhu roku velice kolísala. Na tomto umístění se podepisuje také fakt, že se mu nepodařilo zanechat velkou stopu na žádném z velkých turnajů. Uvidíme, jak se mu bude v Titanech dařit v roce 2016.

shox

12. Peter "dupreeh" Rasmussen

Druhý zástupce ex-TSM zažil jistě povedený rok. Zúčastnil se se svým dánským týmem tří majorů a na žádném z nich neklesl pod rating 1. To také hovoří něco o jeho konzistenci, jelikož nikdy moc nevystřelil do výšin a naopak nejhorším ratingem je pro něj 0.97. To jen dokazuje, jak je celý tým "?" vyrovnaný a dokáží se hráči vzájemně doplnit. Od umístění v první destíce dělí Rasmussena především nepříliš výrazné výkony v závěrečných zápasech turnajů.

dupreeh

11. Christopher "GeT_RiGhT" Alesund

Megastar ze Švédska nemůže být s loňským rokem spokojena a to zejména z důvodu týmových výkonů, Ninjas in Pyjamas se nepodařilo vyhrát jediný lan turnaj, což zapříčínilo jeho pád - poslední čtyři roky nebyl hůře než druhý a letos dokonce útočil na zlatý hattrick! I přes týmové neúspěchy dokázal stejně jako f0rest předvádět velice stabilní výkony, nejlepším individuálním turnajem pak byl pro něj stříbrný major v Katowicích.

GeT_RiGhT

Žebříček TOP20 nejlepších hráčů dle HLTV.org:

1. - 10. pozice budou odhaleny v nejbližších dnech

11. {#Švédsko} Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
12. {#Dánsko} Peter "dupreeh" Rasmussen
13. {#Francie} Richard "shox" Papillon
14. {#Ruská federace} Egor "flamie" Vasilyev
15. {#Dánsko} René "cajunb" Borg

16. {#Švédsko} Patrik "f0rest" Lindberg
17. {#Polsko} Filip "NEO" Kubski
18. {#Francie} Dan "apEX" Madesclaire
19. {#Finsko} Aleksi "allu" Jalli
20. {#Spojené státy americké} Tyler "Skadoodle" Latham

Zdroj: hltv.org
Štítky: HLTV, HLTV ranking
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.