Přejít k hlavnímu obsahu

Trojnásobný mistr ČR Denyk míří do Španělska

14. 3. 2017 | 15:13 League of Legends
Další mistr České republiky nachází zahraniční angažmá. Řeč není jen tak o někom, ale o bývalém kapitánovi Fraternitas a majiteli zlatého hattricku mistra ČR z let 2014 až 2016.
Výchozí obrázek

Další mistr České republiky nachází zahraniční angažmá. Řeč není jen tak o někom, ale o bývalém kapitánovi Fraternitas a majiteli zlatého hattricku mistra ČR z let 2014 až 2016.

Petr 'Denyk' Haramach po další úspěšné sezóně přenechal pozici supporta ve Fraternitas mladší krvi, konkrétně Václavu 'Vasked' Bendovi, se kterým celá pětka včera zamířila do Majestic Lions. Zatímco zkušený support trénoval Inside Games, přišla mu neodmítnutelná nabídka, díky které si jako další z řady českých hráčů vyzkouší zahraniční angažmá.

Již před letošní sezónou do Španělska zamířil Denykův bývalý parťák Patrik 'Sheriff' Jírů, s týmem Origen.ESP aktuálně bojuje v dolních patrech nejvyšší lokální soutěže, ze které se dá probojovat až do LCS. Denykovi se bohužel nepodařilo získat angažmá ve stejné lize, jeho novým působištěm se stává celek x6tence hrající Segunda Division, druhou španělskou soutěž.

Z celkových čtrnácti kol této ligy je aktuálně odehráno prvních pět a x6tence aktuálně drží pátou pozici se skórem 1-2-2. Český support do tohoto týmu přichází jako náhrada za Xixauxase, důležitým faktorem byl i odchod belgického junglera Sigmy, díky němuž vzniklo po boku holandského topaře Ringela a tří Španělů druhé volné místo pro importovaného hráče.

Spojení Denyk a Fraternitas je již minulosti, takhle se radoval ze svého třetího titulu. (Foto: Radek Vebr - PLAYzone)

Na své fanpage se Denyk mimo jiné vyjádřil, že přestup pod křídla x6tence je pro něj ideální volbou. Do Španělska se nemusí stěhovat a tak bude moci hraní skloubit se studiem na vysoké škole. Když k tomu připočteme trenérskou pozici u Inside Games, opravdu se nudit nebude.

Svoji premiéru si Petr 'Denyk' Haramach odbude již tuto středu, kdy jeho nový tým čeká duel proti Arctic Gaming, kteří prozatím nemají na kontě jedinou výhru - STREAM.

Aktuální složení týmu x6tence:

{#Nizozemsko} Jari 'Ringel' Ringeling - Top Laner
{#Španělsko} Alejandro 'Iny4face' Méndez - Jungler
{#Španělsko} Manuel 'Echarzey' Roca - Mid Laner
{#Španělsko} Juan Carlos 'Kami' Camino - AD Carry
{#Česká Republika} Petr 'Denyk' Haramach - Support

Štítky: x6tence, Denyk
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.