Přejít k hlavnímu obsahu

Úpadek Immortals, z finále Majoru až do hlubin

1. 11. 2017 | 12:18 Counter-Strike 2
Brazilská scéna zažila v posledních letech raketový boom. Od KaBuM přes Luminosity Gaming až ke dvěma týmům v TOP10 světové scény, SK Gaming a Immortals. Před nedávnem vznikl nový žhavý prospekt s bratry Telesovými, ten však zapříčinil úpadek druhého jmenovaného. Pojďme si přiblížit příběh Immortals a jejich cestu od finále Majoru až do hlubin americké scény.
Výchozí obrázek

Brazilská scéna zažila v posledních letech raketový boom. Od KaBuM přes Luminosity Gaming až ke dvěma týmům v TOP10 světové scény, SK Gaming a Immortals. Před nedávnem vznikl nový žhavý prospekt s bratry Telesovými, ten však zapříčinil úpadek druhého jmenovaného. Pojďme si přiblížit příběh Immortals a jejich cestu od finále Majoru až do hlubin americké scény.

TL;DR: SK Gaming jsou s boltzem TOP1 na světě. Nová sestava Immortals nevykazuje příliš velký potenciál a nepostoupila ani na NA Minor. Na ELEAGUE Majoru uvidíme nový brazilský tým, který dosud není pod žádnou organizací, ta bude muset tři hráče vykoupit ze smlouvy v Immortals.

{#Brazílie} SK Gaming: FalleN, fer, coldzera, TACO, boltz (na hostování) / felps (jen pro Major)
{#Brazílie} Immortals: steel, horvy, destiny, zqkS, shz (neoficiálně potrvzeno)
{#Brazílie} ex-Immortals: HEN1, LUCAS1, fnx, kNgV, bit (potvrzená sestava)


Emotivní brazilská pětka šla výkonostně stále výše, letos v únoru však přišla výměna s SK Gaming, kdy do Immortals zamířil fnx namísto felpse. Tato anabáze však trvala pouhé tři měsíce a fnx se kvůli interním problémům posadil na lavičku. Jeho náhradou se stal střelec kNgV, který na tuhle šanci čekal a od prvních zápasů předváděl skvostné výkony. To se psal květen a do PGL Majoru v polském Krakowě zbýval pouhý měsíc. Dál už to znáte. Překvapivé stříbrné medaile, zajištěná účast na příštím Major turnaji ELEAGUE v Bostonu. Pouhé dva dny po skončení krakowského Majoru navíc přichází oznámení o permanentním přesunu kNgV do základní sestavy.

Immortals měli v tu chvíli sestavu, která měla na to sekundovat brazilské jedničce a atakovat stabilní TOP5 v HLTV rankingu. Vše se začalo hroutit o dva měsíce později. Po zaspání a nestihnutí začátku finále DreamHacku v Montrealu tuhle situaci právě nejnovější člen týmu kNg nezvládl a přišlo například na vyhrožování jednomu z konkurentů skrze sociální síť Twitter. Následoval bench a v průběhu řešení situace nastoupil kNgV do kvalifikace na EPICENTER jako záskok, ačkoliv to měl od vedení organizace zakázané. Den na to přišel vyhazov a vše se začalo hroutit.

Již v průběhu léta se trio LUCAS1, HEN1 a kNgV vyslovilo, že má zájem z týmu odejít a to kvůli neshodám se zbytkem týmu a koučem zakkem. O měsíc později, tedy v září, vše začalo nabírat reálnější rozměry, protože pouhé dva dny po vyhazovu kNgV z Immortals vyšlo oznámení o přesunu bratrů LUCAS1 a HEN1 na lavičku. Situace, kdy v průběhu EPICENTER kvalifikace odmítli po prohře první mapy pokračovat se zakkem namísto kNgV a ten přes zákaz nastoupil, byla posledním hřebíčkem do rakve pro Immortals, stříbrný tým z Majoru, jaký jsme do té doby znali.

V té chvíli už se v kuloárech nahlas mluvilo o tom, že by tohle trio chtělo k sobě do nového týmu získat fnx, který od května seděl na lavičce Immortals. Navíc díky odchodu hned tří hráčů bylo jasné, že organizace jako taková přijde o slot na následujícím Majoru, celá cesta musí proběhnout od úplného začátku. CEO Immortals Noah Whinston v rozhovoru veřejně zareagoval, že účast na Majoru není nad hodnotami, kterých se organizace drží. V dnešní době je vznik nového brazilského týmu realitou, výše vypsanou čtverku doplnil zkušený bit, ačkoliv tři hráči jsou stále pod platnou smlouvu u Immortals a pokud se chtějí zúčastnit Majoru, jejich nová organizace je bude muset vykoupit. Do dnešního dne se o jejich novém působišti pouze spekuluje, žádné oficiální info.

Immortals si sice drží slot v dlouhodobých ligách EPL a ECS, kde se postupem času vykrystalizuje nová sestava, mezitím ale přichází další tvrdé rány. V sestavě steel, boltz, horvy, destiny a zqkS se takřka kompletně nový tým zúčastnil amerického Closed Qualifieru pro následující Major, kde přišlo první selhání. Skóre 2-2 na postup nestačilo a od stříbrných medailí tak po pouhých třech měsících přichází sešup až do hlubin americké scény. IMT dostali šanci v následném Last Chance Qualifieru o jeden extra slot, ale ani tam to neklaplo. To bylo vše, co v Immortals zažije boltz. Ten opustí posledního přeživšího steela, aby se připojil namísto felpse v SK Gaming, aktuální světové jedničce. Zatím je tam pouze na hostování, ale po zisku prvního titulu je jasné, že se do Immortals už nevrátí, ačkoliv si na Majoru nebude moci zahrát a v akci se naposledy ukáže felps.

V tuhle chvíli už jde o zbrusu nový tým. Steel se připojil k IMT loni v listopadu a nová pětka se postupně dává dohromady během oficiálních zápasů v ESL Pro League a ECS, které stále dokola překládat na pozdější termíny nejdou. O prvních posilách horvym a destinym se alespoň teoreticky dá mluvit o nějakém tom potenciálu, pokud dokáží navázat na úroveň své hry z Luminosity Gaming. Krátce na to však přišel do Immortals zqkS, o kterém se říká, že se všude dostane jen ze známosti a bohužel to jeho ratingy dlouhodobě potvzují. Skvadru by měl doplnit shz, jehož v průběhu roku v Luminosity vyměnili a donedávna hrál za Tempo Storm.

Kolem a kolem, steel může smutnit. Do žádného z papírově silnějších týmů se narozdíl od boltze nevešel a to i přesto, že nynější SK Gaming jsou až na +TACO -steel totožní s 2015 sestavou, která se jako Luminosity Gaming probíjela po boku FalleNa na špičku CS:GO scény. Žádný ze steelových nových spoluhráčů není žádnou hvězdou, která by se v takovém týmu dokázala ukázat, pokud se nestane žádný zázrak. Ať si přečtete jakoukoliv zahraniční diskuzi, v podstatě všichni se steelem soucítí a nevěří, že tento tým by se i po setrvání společně mohl dostat tam, kam Immortal v poslední éře. Smutný příběh týmu, který to dotáhl tak daleko, ale i o tom je Counter-Strike.

Štítky: Immortals
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.