Přejít k hlavnímu obsahu

Utubering s účastí PLAYzone arény je za námi

9. 5. 2016 | 13:00 Všechny hry
Druhý ročník festivalu YouTube zábavy je za námi. V letošním roce se unikátní festival odehrál hned ve dvou městech, v Praze i Brně sklízel velký úspěch. A to také díky PLAYzone aréně, jejíž stránky v Gaming zóně byly po většinu času obléhány.
Výchozí obrázek

Druhý ročník festivalu YouTube zábavy je za námi. V letošním roce se unikátní festival odehrál hned ve dvou městech, v Praze i Brně sklízel velký úspěch. A to také díky PLAYzone aréně, jejíž stránky v Gaming zóně byly po většinu času obléhány.

Praha, ČR – 9. května 2016 – Festival Utubering vznikl jako jedinečný projekt v roce 2015, kdy se uskutečnil na výstavišti v Praze – Letňanech. Letos se organizátoři rozhodli rozdělit festival na pražskou a brněnskou zastávku, připravena byla tak dvakrát větší porce zábavy pro každého díky kratším frontám. I tak ale festival praskal ve švech a nejpopulárnější domácí YouTubeři se nenudili. Program byl stejně jako v loňském roce rozdělen do čtyř částí: Fashion, Entertainment, Music a Gaming. Na místě nechyběla ta největší jména, jako je Gogo, Jirka Král, Herdyn, Teri Blitzen nebo hvězdy domácí hudební scény.

Utubering

PLAYzone aréna a její stánky na obou zastávkách Utuberingu tvořili program právě zmíněné Gaming zóny. Velice populární byly stánky Intel a Samsung. U prvního jmenovaného si každý návštěvník mohl zkusit za pomoci promotérů tvorbu videí na strojích Intel Media Creation, zapařit si jednu z her svými gesty díky Intel RealSense nebo z pohodlí gauče na obří televizi za pomoci Intel Compute Stick. U Samsungu pak frčely moderní technologie, velkým lákadlem byly vlajkové mobilní lodě Galaxy S7, virtuální realita nebo zajímavý herní zážitek na prohnutých monitorech.

Přítomna byla také společnost MSI, která již tradičně nabídla to nejlepší ze světa špičkových základních desek, grafických karet a nadupaných herních strojů. Veškerý program však nebyl pouze o počítačích, u Xbox One bylo věčně plno a to zejména díky Kinectu nebo hraní Forza 6 v suprovém playseatu. Velké popularitě se těšil také stánek NVIDIA v Brně, kde byla k vyzkoušení virtuální realita v podobě HTC Vive, která ochromila naprosto každého. Když se vrátíme k programu okolo pravého gamingu, spousta akce se děla také na stánku Acer Predator, kde byly připraveny herní mašiny a monitory právě z této série.

Utubering

Odpočinek brněnským návštěvníkům poskytl stánek DXRacer, který nabídl opravdové pohodlí, k vyzkoušení bylo alespoň jedno herní křeslo od každé série. Herní arénu na obou zastávkách Utuberingu tvořily oficiální mašiny Mistrovství ČR v počítačových hrách – HAL3000 MČR Pro. Herní požitek podpořily také herní monitory AOC, na jejichž stánku byla v Praze k vyzkoušení nová motokrosová pecka MXGP2. V Brně byl celý program doplněn o stánek Dell Alienware, na jejichž mimozemských strojích se od rána do večera hrál Overwatch, tedy nově vycházející titul od Blizzardu.

Zábavu v PLAYzone aréně zabezpečili partneři MSI, Samsung, HAL3000, AOC, Xbox One, INTEL, Acer, NVIDIA, DXRacer, DELL, Alienware.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.