Přejít k hlavnímu obsahu

Velké změny v EG, druhý Čech v LCS!

11. 12. 2013 | 11:46 League of Legends
Světoznámý LoL tým Evil Geniuses se rozpadá a jejich hráči se rozdělují do dvou týmů, které budou působit v obou LCS regionech.Hodně dlouhou dobu se spekulovalo, jak to vůbec s populárním evropským týmem bude a poslední dobou už byly domněnky velice konkrétní, jelikož se na internetu objevil také screenshot ze scrimu, kde byla nová sestava. Nyní je vše oficiální!
Výchozí obrázek

Světoznámý LoL tým Evil Geniuses se rozpadá a jejich hráči se rozdělují do dvou týmů, které budou působit v obou LCS regionech.

Hodně dlouhou dobu se spekulovalo, jak to vůbec s populárním evropským týmem bude a poslední dobou už byly domněnky velice konkrétní, jelikož se na internetu objevil také screenshot ze scrimu, kde byla nová sestava. Nyní je vše oficiální!

Dvojice hráčů Froggen a Wickd zůstává v Evropě a dnešním dnem odhaluje novou sestavu, která bude v nové sezóně působit jako The Alliance. Tento název jsme dosud mohli znát z Doty 2, kde tento tým patří mezi tu nejužší elitu. Pravidla LCS nedovolují dva týmy pod stejnou organizací a majitel EG i Alliance se tak odhodlal k tomuto kroku.

Co se týče sestavy, tak se pouze potvrdilo to, co se před pár dny objevilo na Redditu. V jungli doplní sestavu Shook a novou botlinku utvoří dvojice Tabzz, Kazmitch. Ano, čtete správně, Česká republika má druhého profesionálního hráče League of Legends!

Původně se ovšem spekulovalo a částí komunity se bralo už za hotovou věc, že Kazmitch bude v sestavě působit pouze na zápas v Bitvě o Atlantik a následně se k týmu připojí Nyph, tohle je ovšem vyvráceno a Kazmitch si tak po boku hráčů jako je Froggen a Wickd bude moci jako druhý Čech plnit svůj sen v nejpopulárnější online hře současnosti.

Evil Geniuses jako jméno také nezmizí z mapy LCS, stěhuje se ovšem do Ameriky. Zbylá trojice Krepo, Snoopeh, Yellowpete před pár týdny zmizela do zámoří, kde už nějakou dobu na "tajných účtech" v nové sestavě pilně trénuje na udržení v LCS NA. Evil Geniuses totiž svůj slot koupili od Velocity eSports, kteří dostanou z kvalifikace toho papírově nejtěžšího soupeře.

Sestavu EG.NA kromě známé trojice Evropanů tvoří méně známá dvojice - na topu bude hrát Innox a na midu Pobelter. Oba týmy, jak EG tak i Alliance, se ukáží již v blízké době, jelikož do zápasu o záchranu respektive zápasu v Bitvě o Atlantik zbývá relativně už jen pár hodin!

Nynější sestava The Alliance:

{#Dánsko} Mike 'Wickd' Petersen - Top Laner
{#Nizozemsko} Ilyas 'Shook' Hartsema - Jungler
{#Dánsko} Henrik 'Froggen' Hansen - Mid Laner
{#Nizozemsko} Erik 'Tabzz' van Helvert - AD Carry
{#Česká Republika} Martin 'Kazmitch' Hamalčík - Support

Nynější sestava Evil Geniuses:

{#Kanada} Tyson 'Innox' Kapler - Top Laner
{#Velká británie} Stephen 'Snoopeh' Ellis - Jungler
{#Spojené státy americké} Eugene 'Pobelter' Park - Mid Laner
{#Německo} Peter 'Yellowpete' Wüppen - AD Carry
{#Belgie} Mitch 'Krepo' Voorspoels - Support

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.