Přejít k hlavnímu obsahu

Virtus.pro berou na polském Majoru zlato

26. 2. 2018 | 17:33 Dota 2
Máte rádi Dotu 2? Tak vám určitě neuniknul Major v polských Katowicích, ve kterém světová elita bojovala o prizepool v celkové hodnotě 1 000 000 dolarů. Kdo si nakonec odnesl titul šampiona?
Výchozí obrázek

Máte rádi Dotu 2? Tak vám určitě neuniknul Major v polských Katowicích, ve kterém světová elita bojovala o prizepool v celkové hodnotě 1 000 000 dolarů. Kdo si nakonec odnesl titul šampiona?

I když si co do počtu hráčů Dota 2 s konkurenčním titulem League of Legends zadávat nemůže, esport scéna je v této MOBA hře z dílny Valve opravdu rozvitá. To potvrzuje i velikost prizepoolu na posledním Majoru, který se hrál právě minulý týden, celkově si mezi sebou ti nejlepší hráči rozdělili 1 000 000 dolarů, přičemž samotný vítěz sebral 400 000! Favorité na zisk této krásné sumičky byli bezpochyby Team Secret, ale i další trojice pozvaných týmu Virtus.Pro – Team Liquid – Newbee měla do bojů o zlato co říct. A ani zbytek týmů s pozvánkou nevypadal beznadějně, oproti této čtveřici (a především pak Team Secret) ale tak silně nepůsobili. 

Turnaj pak také podle těchto predikcí probíhal, překvapením bylo vlastně jen selhání Newbee, kteří sice po úvodní prohře s domácími Team Kinguin ve skupině doskákali až do finále LB, svůj comeback ale nedokončili a s turnajem se loučili bez bojů v playoff. To naopak kvalifikanti z fnatic překvapili velice pozitivně, ve finále WB skupiny B zaskočili Team Secret a přímý postup do čtvrtfinále brali právě oni. V A skupině se už žádné větší překvapení nekonalo, rovnou do semifinále postoupili Vici Gaming, čtvrtfinálové souboje zase čekaly na Virtus.pro a Team Liquid. 

Team Secret roli favorita neobhájili ani v playoff, hned ve čtvrtfinále totiž nestačili na Team Liquid a s turnajem se loučili na 5. až 6. místě. Úspěšní nebyli v prvním kole ani Evil Geniuses, nad jejich síly byli Rusové z Virtus.pro. Následovalo samozřejmě semifinále, které ukončilo dosavadní krasojízdu fnatic, i jejich katem byli Virtus.pro. V horní polovině pavouka naopak selhali Team Liquid, ti pro změnu nestačili na Vici Gaming. Chuť si ale TL napravili v zápase o třetí místo, kde porazili papírově slabší fnatic. Z Majoru už tedy zbývalo jen finále Virtus.pro vs. Vici Gaming, do kterého šli jako favorité bezpochyby VP. A svou roli v BO5 souboji potvrdili, Vici Gaming pro sebe urvali jen jednu hru a po konečném skóre 3-1 se radovali východoevropané!

Štítky: IEM Katowice
miluju videohry a hlavně ligu legend