Přejít k hlavnímu obsahu

WCG hlásí návrat na scénu

8. 11. 2017 | 15:35 Všechny hry
Legendární série turnajů World Cyber Games se vrací. Korejská firma Smilegate se rozhodla vzkřísit populární akci World Cyber Games (WCG) a dát jí druhý dech. 8. dubna v thajském Bangkoku se totiž uspořádá turnaj pod záštitou WCG. O které esportové disciplíny se bude jednat ještě v tuto chvíli není jasné.WCG (World Cyber Games) se pořádal od roku 2000 v Koreji a byl herním svátkem, hlavním turnajem roku a esportovou alternativou olympijských her. Hlavní organizátor Samsung vybudoval jednoduchou strukturu turnaje, kde každý dostal šanci se dostat na WCG.
Výchozí obrázek

Legendární série turnajů World Cyber Games se vrací. Korejská firma Smilegate se rozhodla vzkřísit populární akci World Cyber Games (WCG) a dát jí druhý dech. 8. dubna v thajském Bangkoku se totiž uspořádá turnaj pod záštitou WCG. O které esportové disciplíny se bude jednat ještě v tuto chvíli není jasné.

WCG (World Cyber Games) se pořádal od roku 2000 v Koreji a byl herním svátkem, hlavním turnajem roku a esportovou alternativou olympijských her. Hlavní organizátor Samsung vybudoval jednoduchou strukturu turnaje, kde každý dostal šanci se dostat na WCG.

Národní online a offline kvalifikace, které vyvrcholily mezinárodním LAN finále s pořádnou porcí prize money a medailemi. Hráči nesli vlajky, reprezentovali svou zemi, dostávali zlaté, stříbrné a bronzové medaile. Vše vypadalo tak, jako byste se zúčastnili regulerních olympijských her. Pro zúčastněné hráče a týmy to byla velká čest reprezentovat svou zemi na tomto mezinárodním klání. Každý pařan snil o tom, že se mu jednou povede kvalifikovat na turnaj snů a třeba ho i vyhrát.

Bohužel vše netrvá večně. V roce 2013 bylo oznameno, že série turnajů WCG končí. WCG pronásledovaly dlouhodobé problémy. Organizátoři se snažili připravit turnaj za hranicemi Jižní Koreji. Podařilo se, ale neúspěšně z organizačního pohledu. Měli jsme tu WCG v Evropě a Americe, jenže to nebylo to pravé ořechové.

Navíc organizátoři se snažili experimentovat s herními disciplínami. Na turnajích byly divácky nezajímavé herní tituly, tím máme na mysli: TrackMania, World of Tanks, CrossFire, Counter-Strike Online atd. Některé hry se uměle tlačily s vývojářskou pomocí a jejich velkými, štědrými dotacemi. To vše mělo negativní vliv na sérii World Cyber Games a vyvrcholilo to tím, že začátkem roku 2013 bylo rozhodnuto skončit s WCG.

Všechno má svůj začátek a konec. A tam kde je konec, přichází začátek něčeho nového ...

Nový logotyp World Cyber Games 

Včera večer se k nám donesla radostná zpráva o tom, že legendární série turnajů World Cyber Games se vrací. 8. dubna budeme moci sledovat epické bitvy nejlepčích esportových celků. Více podrobností se dozvíme po novém roce.

Štítky: esport, wcg