Přejít k hlavnímu obsahu

WCG Polsko a Francie za námi

21. 9. 2009 | 14:15 Warcraft 3
foto: Yoan "ToD" Merlo
Výchozí obrázek
ToD
foto: Yoan "ToD" Merlo

V několika uplynulých dnech se hned ve dvou evropských zemích, Francii a Polsku, pořádaly národní kvalifikace na jeden z nejznámějších světových turnajů, World Cyber Games. My se teď podíváme do Warcraft 3 částí kvalifikací, abychom zjistili, kdo se podívá na celosvětové finále, které bude v listopadu hostit čínské univerzitní město Chengdu.

Francouzská kvalifikace zažila jeden velký návrat. Představil se v ní totiž Yoan "ToD" Merlo, známý francouzský veterán, který má mezi svými trofejemi například druhé místo z WCG 2004, třetí místo z WCG 2006 a první místo z World GameMaster Tournament 2008. Před nedávnem oznámil konec své kariéry, ale na WCG kvalifikaci ukázal, že je stále nejlepším francouzským hráčem, když mu žádný z jeho soupeřů nedokázal sebrat ani jednu mapu.

Konečné pořadí kvalifikace WCG France:

1. místo: {#Francie} Yoan "ToD" Merlo
2. místo: {#Francie} William "SyDe" Rochet
3. místo: {#Francie} Mateusz "hG" Pietrzak
3. místo: {#Francie} BSK

TeRRoR
foto: vlevo Tomasz "TeRRoR" Pilipiuk

Opakem francouzské kvalifikace byla polská, která neměla jen jednoho favorita. Na výlet do Číny si brousili zuby hlavně hráči Betsson Voodoo Gaming, Przemek "Paladyn" Wadoń a Tomasz "CasiN" Rutkowski, ale ani jeden z nich se nedokázal dostat do finále. Prvním finalistou se totiž stal Artur "Almost" Kuleszka z týmu GFO. Ten se střetl s Tomaszem "TeRRoR" Pilipiukem, který si dával nějakou dobu pauzu  a většinu tohoto roku vůbec nehrál. Na polskou kvalifikaci se ovšem dostavil s formou a vypálil rybník všem svým soupeřům.


Konečné pořadí kvalifikace WCG Poland:

1. místo: {#Polsko} Tomasz "TeRRoR" Pilipiuk
2. místo: {#Polsko} Artur "Almost" Kuleszka
3. místo: {#Polsko} Przemek "Paladyn" Wadoń
3. místo: {#Polsko} Dariusz "MeS" Kramp