Přejít k hlavnímu obsahu

Začátek sezóny 2014

21. 1. 2014 | 14:14 League of Legends
Začíná nová sezóna a s ní samozřejmě také MČR kvalifikace. Tento rok se objeví hned několik změn a novinek, které – jak pevně věříme – budou zajímavé pro všechny hráče.
Výchozí obrázek

Začíná nová sezóna a s ní samozřejmě také MČR kvalifikace. Tento rok se objeví hned několik změn a novinek, které – jak pevně věříme – budou zajímavé pro všechny hráče.

Nebudu vás zdržovat dlouhými řečmi, dovolím si ale shrnout předešlou sezónu. Z mého pohledu všechno fungovalo „tak nějak napůl“. To co mě zaskočilo nejvíce byl špatně nastavený systém kvalifikace na samotné MČR, který bude letos o dost více specifický a dopředu jasně daný a v druhé řadě potom také to, že bylo (hlavně v první polovině sezóny) méně lidí, kteří by pomáhali s organizací turnajů a případně jejich přenosem, či psaním reportů. Po skončení sezóny potom ještě byly problémy se samotným webem, který několikrát po sobě spadnul (ironicky vždy v době Nightcupu) a věřím, že spoustě lidí tím způsobil nepříjemnosti. Za to i předešlé chyby bych se chtěl omluvit.

Co nás čeká tuto sezónu? Podíváme se na to pěkně po bodech. Ještě úvodem jednu věc - sezóna započne koncem ledna, tedy přesně od 31. 1. 2014, kdy se koná invitational turnaj na LegendConu na PragoFFestu.

1) Stream, reporty, záznamy

Jako první bych rád zmínil to, že se v tomto roce můžete těšit na přenosy zápasů a následné reporty víceméně na týdenní bázi. Streameři, kteří se budou starat o přenos nejen Nightcupu, ale také offline akcí a jiných turnajů jsou Nevada a Micak. Většina z vás je jistě zná a kdo nezná, tak pozná – a věřím, že bude příjemně překvapen. Spolu se streamem se dočkáte také zpětných reportů domácích turnajů a záznamů (alespoň z posledních zápasů), pokud stream prošvihnete.

2) Měsíční finále

Vracíme se k systému měsíčního finále, které si zahrají ty týmy, které daný měsíc získají největší počet bodů. V měsíčním finále se mimo jiné dočkáte zajímavých cen (ať už půjde o RPčka anebo menší věcné ceny) a větší dávky MČR bodů. Měsíční finále se bude hrát na konci každého měsíce a nebude narušovat chod Nightcupů – v den měsíčního finále tak budou mít šanci získat MČR body i týmy, které se do něj nedostaly a to hraním klasického Nightcupu (který bude kvůli menšímu počtu týmů a menší konkurenci ohodnocen méně než normálně).

3) Ligy

Během celé sezóny se dočkáme hned několika online lig a turnajů, které budou určeny pro domácí hráče různých výkonností. Chceme docílit toho, aby si o pěkné ceny mohly zahrát i méně zkušené týmy a nehrozilo jim, že vypadnou v prvním kole proti domácímu týmu, který funguje již několik let a má daleko více zkušeností. Zároveň nechceme nejlepší domácí týmy „nutit“ hrát pravidelně na domácí scéně, když se jim daří v zahraničí.

4) MČR kvalifikace

MČR kvalifikace se lehce změní. Tento rok nebudu tolerovat neustálé změny v soupiskách týmů. Již se nestane, že na MČR pojede tým, který se složí dva týdny předem. Neustálé přesuny hráčů mezi týmy narušují celou domácí scénu obrovským způsobem. Pojďme se podívat na několik opatření:

a) Již nebudeme povolovat přestupy hráčů mezi týmy, které jsou „nad limit“. Tým může každý měsíc vyměnit jednoho hráče. 

b) Při nahlédnutí k okolnostem se lze domluvit na dalších přestupech. To se ale bude řešit osobně se mnou a zkrátka už nebude možné, aby se tým tři týdny před MČR rozhodl, že změní celou svou sestavu.

c) Pokud v týmu bude méně než tři zakládající hráči (čili minimálně tři hráči, kteří byli v základní sestavě při založení týmu), hrozí to, že bude tým smazán a MČR body propadnou. 

Jinak bude probíhat také závěrečná kvalifikace – zatímco několik týmů bude mít postup jistý, o některá místa se bude hrát online kvalifikace. Ještě nevíme přesně, kolik týmů na MČR pojede, počítejte ale s tím, že o polovinu míst se nejspíše bude hrát formou kvalifikace, které se budou moci zúčastnit týmy, které mají dostatek MČR bodů (obrazně řečeno – na MČR pojedou 4 týmy, první dva v tabulce MČR pojedou rovnou a o další dvě místa si zahrají 3. - 6. tým v online kvalifikaci).

To je ode mě prozatím všechno, chci vás ještě upozornit na to, že turnaje budou vypsány v následujících dnech a první měsíční finále se bude konat na konci února, kvalifikace na toto finále začíná logicky také v únoru. Díky za pozornost a za to, že u nás hrajete a přeji všem hodně štěstí a zábavy do sezóny 2014!

(Vyhrazujeme si právo cokoliv měnit, jde o jakýsi náčrt toho, jak by sezóna měla vypadat, o všech změnách a novinkách budeme informovat v průběhu sezóny)

Štítky: 2014, LoL, MČR, sezona