Přejít k hlavnímu obsahu

Zero mezi 5 nejslibnějšími talenty pro rok 2016

16. 12. 2015 | 18:35 Counter-Strike 2
Slovenský talent Patrik 'Zero' Žúdel se dostal do žebříčku pěti nejslibnějších CS:GO hráčů pro rok 2016, který byl zveřejněn v eSport rubrice na stránkách Red Bullu.
Výchozí obrázek

Slovenský talent Patrik 'Zero' Žúdel se dostal do žebříčku pěti nejslibnějších CS:GO hráčů pro rok 2016, který byl zveřejněn v eSport rubrice na stránkách Red Bullu.

Blíží se nám konec roku s patnáctkou na konci a pomalu je třeba sumírovat klady a zápory uplynulých dvanácti měsíců. Článků o těch nejlepších týmech, jako jsou Fnatic, Na`Vi nebo ex-TSM, či žebríčků nejlepších hráčích, na které se koneckonců můžete po Novém roce těšit taky, bude ještě habaděj. eSport rubrika na stránkách Red Bullu se zaměřila na nejslibnějších talentů do nové sezóny a mezi pět vybraných se dostal i slovenský střelec Patrik 'Zero' Žúdel.

Rodák ze slovenské Rožňavy Patrik Žúdel vyletěl vysoko již jako mladý střelec, když si ho vybral Dev1 do FU.sk. Jeho kometa se během pár měsíců působení na scéně dostala až do kádru týmu nEophyte, kam se letos v dubnu FU.sk přestěhovali. Již od svých prvních měsíců, kdy bylo jeho jméno vidět na scéně, tak mohl sbírat zkušenosti na vysoké úrovni.

Patrik Zero Žúdel

V dresu nEophyte vedle oskara, STYKA a dalších si podmanil například jednu z největších českých akcí LanCraft 2015. O pár měsíců později, konkrétně začátkem října, však právě tito dva jeho spoluhráči odešli do zahraničí hrát za HellRaisers. Šlo právě o dobu, kdy probíhali přesuny mezi nEophyte a Fraternitas a v této době skončil u týmu i Zero, jenž si údajně chtěl pauzu od kompetitivního hraní a soustředit se na jiné věci. Dlouho mu to však nevydrželo.

O pár týdnů později se Žúdel připojil k maďarskému týmu Revolte, v jejichž barvách se zúčastnil ESL South East Europe Championship. Tady jeho tým ve finále porazil bulharské E-Frag.net a Zero získal svůj první mezinárodní titul. V současné době Zero stále u Revolte působí a uvidíme, jestli si v ho následujících měsících nevybere některý ze známějších zahraničních týmů, jako letos oskara se Stykem HellRaisers. Našlápnuto má ale dobře, to se musí uznat!

Na celý žebříček od Red Bullu se můžete podívat tady. Na seznamu kromě Žúdela figuruje další čtveřice hráčů, jmenovitě tahsiN, Mystic, maxie a pauf. Všichni čtyři, podobně jako slovenský střelec, vystrkují na evropské scéně pomalu růžky již letos. Uvidíme, jak moc tenhle list bude přesný a kteří z těchto hráčů se v příštím roce opravdu prosadí. Za redakci PLAYzone budeme držet palce, ať je to právě Zero, kdo bude následovat kroky svých bývalých spoluhráčů.

Zdroj: redbull.com
Štítky: Red Bull, Zero
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.