Přejít k hlavnímu obsahu

Zoiren míří za Diamondproxem do Gambitu!

21. 1. 2017 | 22:40 League of Legends
Exodus českých a slovenských hráčů do zahraničí pokračuje, další bývalý člen eSuby se rozhodl zkusit štěstí za hranicemi. Řeč je o midlaneru Zoirenovi.
Výchozí obrázek

Exodus českých a slovenských hráčů do zahraničí pokračuje, další bývalý člen eSuby se rozhodl zkusit štěstí za hranicemi. Řeč je o midlaneru Zoirenovi.

Pro Michala 'zoiren' Zíku nepůjde o první zahraniční působení, naposledy zkoušel štěstí v kvalifikaci do EU Challenger Series v barvách španělského týmu NeverBack Gaming. Postup se nezdařil a tak se talentovaný středopolař vrátil domů, v barvách eSuby se v závěru roku zúčastnil ROG Finals 11 a po boku Thale, Kamiliuse a dalších získal stříbrnou medaili.

Další kapitola Zoirenovy kariéry startuje nyní. Další zahraniční anabáze nebude jen tak ledajaká, pro jarní část letošní sezóny se český hráč stěhuje do Ruska. Jeho služeb bude moci využívat tým, jehož kapitánem je legendární jungler Danil 'Diamondprox' Reshetnikov. Ten se po neúspěšném působení v Severní Americe a zamítnutí víza pro evropskou soutěž musel smířit s návratem domů a od loňského jara to opětovně zkouší v barvách Gambitu.

V roce 2016 prošla LoL sekcí Gambit Gamingu celá řada zahraničních hráčů - Polák, Švéd, Estonec či Moldavec. Jelikož musí být většinová část týmu složená z domácích hráčů, do základové kostry týmu si Diamondprox zvolil FIReese a NikSara z týmu RoX. Čtvrtým do party je právě český midař Michal 'zoiren' Zíka a sestavu uzavírá litevský support Xavieles.

Dle hráčského složení lze těžko předem soudit, jak by se mohlo Gambit.CIS týmu dařit. Kombinace zkušeností a talentu může, ale také nemusí fungovat, navíc konkurence v ruské soutěži je čím dál tím větší. Jedno je však jasné, pokud by se Zoiren ukázal ve velkém stylu, z ruské LCL se dá také postoupit na světový šampionát!

Sestava Gambit.CIS pro jarní split:

{#Ruská federace} Ivan 'FIRees' Silantiev - Top Laner
{#Ruská federace} Danil 'Diamondprox' Reshetnikov - Jungler
{#Česká Republika} Michal 'zoiren' Zíka - Mid Laner
{#Ruská federace} Valentin 'NikSar' Zimakov - AD Carry
{#Litva} Vilius 'Xavieles' Baltušis - Support

Zdroj: gambit.gg
Štítky: gambit gaming, Zoiren
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.