Přejít k hlavnímu obsahu

Zpátky do minulosti: nabušená CS movie

24. 10. 2015 | 21:02 Counter Strike 1.6
K Counter-Strike jsem si poprvé "přivoněl" ve svých 12 letech a to je už poměrně dlouhá doba. Velký díky patří Sondicovi a zázemí v jeho tehdejší počítačové herně, kde nám pouštěl denně při hraní nová fragmovie. Možná i trochu motivačně. Pár mi jich v paměti uvízlo a já doufám, že vám tohle nostalgické nakročení do minulosti nebude proti srsti. 
Výchozí obrázek

K Counter-Strike jsem si poprvé "přivoněl" ve svých 12 letech a to je už poměrně dlouhá doba. Velký díky patří Sondicovi a zázemí v jeho tehdejší počítačové herně, kde nám pouštěl denně při hraní nová fragmovie. Možná i trochu motivačně. Pár mi jich v paměti uvízlo a já doufám, že vám tohle nostalgické nakročení do minulosti nebude proti srsti. 

Samozřejmě, většina z hráčů má svá "movie", která jsou uvízlá v paměti stejně tak, jako tyto v té mé. Také se musí přiznat, že většina těch movie nejsou na efekty nějak propracovaná, ale fragy v nich se počítají a kdo si pamatuje portál Gamerztube, který již neexistuje, tak zde měla videa jedny z největších počtů shlédnutí. 

Annihilation 2 
Toto video mi uvízlo v paměti především díky Dev1mu a jeho legendárnímu ACE s USP na De_Dust2. Každopádně si mé sympatie video získalo i zvoleným soundtrackem a propracovanými (občas až přeplácanými) efekty. Kdo hrál a bral 1.6 trochu vážně, tomu tohle movie nemohlo utéci. V tomto videu lze spatřit především fragy z turnajů a clanbase. 

The Underground 2
Vynikající video, které je přehuštěné vynikajícími fragy. Nejedná se jen o záznamy z turnajů, ale i fragy od hráčů dodaných z mixů nebo neoficiálních lig. Pokud si dobře vzpomínám, tak tenkrát zajímavé fragy do tohoto movie mohl zaslat každý. Na videu se pracovalo dlouho a vyšla z toho v pořadí druhá, ještě nabušenější pecka, než byl její předchůdce Underground 1. 

Complexity at ISC 2006
Jedná se o video mapující cestu za vítězstvím na ISC 2006 známého amerického týmu Complexity. Nenajdete tedy jen "pěkné" fragy, ale celkově pohled na hráče při hraní jako takové. V pozadí nesmí chybět manažer týmu hecující své svěřence a ani neunikly záběrům emoce. Kdo ztrácí motivaci ke hraní, tak doporučuji toto video. Pokud s vámi nehne ani tohle, tak už asi nic. 

SkyRiders 
Co dodat. Gedeona zná asi každý a tohle video z dílny českých IPT zřejmě asi taky. Na tomto videu jsem v tehdejší době strašně ujížděl. A čím mě oslovilo? Zpracování, pokud se nepletu, tak snad i mapa De_Plant byla vytvořená pro samotné video. Prvky jako scéna použitá z filmu a samozřejmě fragy. Tehdy Hawaiovo parta s Ufem, Efronem, Petrasem a Rasanem válela a nemohli tak chybět ani v reprezentaci, okdud pár fragů také pochází. Ostatně, přesvědčte se sami. Za povšimnutí stojí, že někteří z těchto  "CS 1.6 dinosaurů" hrají dodnes a valí dál. 

SK Believe movie
Za mě jasně nejlepší video všech dob, které mapuje cestu SK Gaming za titulem na CPL Winter v roce 2005. Průřez všemi zápasy skrze turnajovým pavoukem. Nechybí ani vhodně zvolený soundtrack vystihující atmosféru a složitost jednotlivých zápasů. Nesmím také zapomenout na fenomenální Nijna defue v podání Spawna za dramatického řevu komentátorů. Kdo neviděl, měl by tuhle chybu napravit. Samozřejmě nesmím zapomenout na skvělé fragy a ukázku nějakých "taktických" prvků dotažených k donolasti, bez kterých se takový turnaj nemůže obejít.

A co vy? Jaké fragmovie vám uvízlo v paměti? A které z těchto pěti zmíněných má od vás nejvíce hlasů? Podělte se s námi o vaše "movie zážitky" v diskuzi.