Přejít k hlavnímu obsahu

100 Thieves jsou kompletní. Kráčí do nové sezóny se správným složením?

27. 11. 2018 | 13:45 League of Legends
Kompletní sestavu hlásí i 100 Thieves. V tomto NA LCS celku se objeví dva noví hráči - Bang a Huhi.
100 Thieves Aphromoo
100 Thieves Aphromoo

Překvapivé příchody

Na první pohled je poznat, že 100 Thieves před novou sezónou posílili. Otázkou však je, jestli to bude stačit na to, aby se zapojili do boje o titul. Pro 100 Thieves rozhodně bylo klíčové udržení toplanera Ssumdaye, který byl pro tým klíčovou postavou už letos a ukázal, že zejména v NA LCS patří k jedněm z těch absolutně nejkvalitnějších hráčů vůbec. Mnoho fanoušků se podivovalo tomu, že v základní sestavě ani letos nebude figurovat vietnamský jungler Levi. Ten se do hry určitě nedostane už kvůli import pravidlům a kdyby si hráč jeho kvalit nenašel nový tým, bylo by to opravdu podivuhodné. Na pozici junglera se však zdál reálný příchod jiného amerického rodáka, jako Dardocha, MikeYeunga, Blabera či Contractze. Samozřejmě ale nevíme, jestli byli právě tito hráči k mání a u některých ani, jestli by byli pro tým lepší volbou, než právě AnDa. 

Současná sestava 100 Thieves:

 Jižní Korea Kim "Ssumday" Chan-ho
 Kanada Andy "AnDa" Hoang
 Francie Choi "Huhi" Jae-hyun
 Jižní Korea Bae "Bang" Jun-sik
 Spojené státy americké Zaqueri "Aphromoo" Black

100 Thieves Huhi Bang 2019

Velkým překvapením byl samozřejmě příchod dvojnásobného mistra světa a bývalého hráče SKT, Banga. Ten sám letošní sezónu nepodával nejlepší výkony, čímž se podílel na celkovém úpadku SKT, ale kdyby to byl od přírody slabý hráč, rozhodně by nedokázal vyhrát dvakrát světový šampionát a dvakrát triumfovat na MSI. Hra se však hodně mění a sám korejský marksman hrál od svého příchodu na vrchol s pouze dvěma supporty. Nikdo navíc neví, jak se v USA aklimatizuje. Když všechny faktory spojíme dohromady s tím, že Bangova výplatní páska bude určitě pěkně tučná, vyjde nám z něj poměrně riskantní akvizice. Na druhou stranu, Bang je určitě lepším hráčem než Rikara a nejspíš i než Cody Sun, takže po individuální stránce jde pro 100 Thieves určitě o zlepšení. Jak ale zvládne jazyk a přechod na specifický styl NA LCS je otázka za milion.

Huhi + Aphromoo = Návrat ke dnům v CLG?

Do týmu přišel i Huhi, který je známý zejména svou týmovostí a netradičními picky v čele s Aurelion Solem či Fiorou. Příchodem do 100 Thieves navázal na spolupráci z Counter Logic Gaming, kde spolu s Aphromooem v roce 2016 zažili asi nejlepší období svých kariér. Nová posila na midlane překvapením pro veřejnost rozhodně není, protože Ryu byl všebecně považován za asi největší slabinu letošní sestavy. Huhi sice není individuálně výrazně lepší hráč, ale v minulosti ukázal, že jeho přínos může být obrovský i bez skvělých mechanik a lane dominance. Je to typologicky podobný hráč, jako Pobelter a nejlépe mu tedy bude sedět nějaký utility pick jako Orianna, Zilean, Taliyah či Malzahar. Pro tým zároveň hraje velkou roli i to, že z pohledu Riotu není považován za importovaného hráče a umožnil tak příchod Banga.

Bang bude spolu se Ssumdayem pro nový tým 100 Thieves rozhodně klíčovou postavou. Od Huhiho se čeká pasivní hra, protože se okolo něj nejspíše hrát nebude a ani v minulosti moc nedalo. Aphromoo patří dlouhodobě k nejlepším supportům v lize a je možná nejsilnějším článkem týmu, který všechno bude muset držet po spolu. AnDa rozhodně patří do LCS, ale velké věci se od něj čekat nedají, a to vzhledem ke zkušenostem i hernímu projevu v letošní sezóně. Ssumday byl letos často nucen k hraní tanků i v době, kdy se dali hrát šampioni jako Irelia, Gangplank, Jayce či Fiora. Pokud chtějí 100 Thieves uspět, budou muset nechat Ssumdayovi co nejvíce prostoru a nechat ho hrát tak, jak si on myslí, že týmu bude schopný nejvíce pomoci. Bang bude letos postaven do nové situace, ve které by měl být hlavním damage dealerem. Když se však podíváme na jeho minulost, tak z hyper carry šampionů se mu dařilo jen s Tristanou a bude zajímavé sledovat, jakou roli bude hrát v novém týmu. Pro jeho Ezreala nebo Varuse tu asi moc prostoru nebude, ale nechme se překvapit. Třeba se 100 Thieves vytasí se zajímavými taktikami s úplně jiným rozdělením rolí, než jaká se dá očekávat podle hráčské minulosti. 

100 Thieves před devátou sezónou sestavu rozhodně zlepšili po stránce kvality. Oproti letošnímu roku však budou muset výrazně změnit herní styl a před prvním zápasem zapracovat na komunikaci. V jarním splitu se pro 100 Thieves zdá reálný postup do play-off, ale rozhodně nejsou horkými kandidáty na titul.

Štítky: 100 Thieves, NA LCS