Přejít k hlavnímu obsahu

1000 Dreams Fund vyhlašuje BroadcastHER Academy, první esportový program zaměřený na ženy

14. 2. 2020 | 07:00 Všechny hry
Ve spolupráci s Allied Esports a HyperX odmění 1000 Dreams Fund v programu BroadcastHER Academy, zaměřeným na zvýšení zastoupení ženského pohlaví v esportu, deset mladých a talentovaných amerických studentek tisícem dolarů a možností praktické výuky s esportovými odborníky. Program by se měl opakovat po tři roky, tedy podpořit celkem 30 mladých žen.
broadcastHER
broadcastHER

Americká nezisková organizace 1000 Dreams Fund, společnost, jejímž cílem je ulehčit tisíci amerických studentek splnění svých snů, oznámila nový program sponzorovaný společnostmi Allied Esports a HyperX. Jeho náplní je podpora žen hledajících kariéru v esportu – ať už před kamerami, nebo v pozadí.

Podle zakladatelky a současné CEO 1DF Christie Garton je „pro prospěch herního průmyslu třeba rozmanité a talentované pracovní síly – a ženy musí mít své místo u stolu.“ Věří, že se Academy, s budoucí investicí a podporou svých partnerů, může stát místem, které bude fondem talentů pro jakoukoliv firmu pohybující se v oboru. Zároveň pomůže ulehčit cestu ženám, které se v tomto průmyslu chtějí angažovat.

Esport, prosperující a rychle se rozvíjející odvětví, by měl podle očekávání do roku 2021 dosáhnout celosvětového obratu 1,65 miliardy dolarů. Podle informací průzkumů je 44 % hráčů ženského pohlaví. I přes tyto statistiky je však průmysl stále považován za především mužskou záležitost a platy tomu odpovídají.

V roce 2020 bude oznámena skupina 10 talentovaných dívek, které budou v rámci programu podporovány po jeden rok. Uchazečky musí předložit doporučení své školy a dále seznam, kterým popisují, jak by s případnou podporou naložily. Na základě těchto dvou dokumentů vybere nadace vítězky.

Vybrané ženy obdrží:

  • 1000$ určených k prohloubení svého vzdělání
  • Hodinové sezení s mentorem, poskytnutým jedním z partnerů, prostřednictvím videokonference. Ten bude vybrán na základě dovednostní a profesního zájmu jak jeho, tak jeho budoucí žákyně.
  • Plně hrazenou exkurzi do významného střediska esportu – HyperX Esports Areny v Las Vegas, kde budou moct dívky sledovat práci týmu Allied Esports, a kde jim bude umožněna například: 
    • Praktická prohlídka celého prostoru budovy
    • Strávit čas s vysílacím štábem za účelem získání znalostí a dovedností o vysílání
    • Večeře s výkonným ředitelem Allied Esports nebo expertem přes vysílání
  • Dále budou mít výherkyně přístup k dalším příležitostem, které se vyskytnou v budoucnu, ať už během herních eventů nebo konferencí, jednorázovým smlouvám s partnery, stážím, učňovskému vzdělávání nebo dokonce práci na plný úvazek
HyperX Esports Arena

„Naše spolupráce s 1DF a BroadcastHER Academy je jedna z nejprospěšnějších příležitostí, které jsme měli od otevření HyperX Esports Areny a jsme nadšení růstem programu,“ řekla Jud Hannigan, CEO Allied Esports. „Zvědavost, zápal a talent těchto hráček je inspirující a nemůžeme se dočkat podporování jich všemi možnými způsoby,“ dodává.

Jsme denně ohromeni novými talenty v esportovém odvětví a jsme nesmírně rádi, že můžeme být součástí tohoto partnerství, podporujícího budoucí šampionky – ať už před, nebo za kamerami,“ uvádí Wendy Lecot, vedoucí partnerských vztahů HyperX.

Program BroadcastHER Academy je dostupný pouze pro dívky starší 18 let a bohužel jen pro ty, které trvale žijí v USA. Můžeme jen doufat, že investoři uvidí potenciál pro podobnou záležitost i v Evropě a možná se časem dočkáme stejné podpory i u nás.

Playzone challenge