Přejít k hlavnímu obsahu

5 faktorů, díky kterým Entropiq dokráčeli k českému titulu + ZÁZNAMY

2. 12. 2020 | 18:04 PUBG: Battlegrounds
Tým Entropiq na Vodafone MČR v PUBG vyrazil jako jednoznačný favorit, pro kterého by bylo druhé místo zklamáním. Profesionálové však nezaváhali a po celý turnaj jasně prokazovali svou individuální i týmovou kvalitu. Pojďme si shrnout pět nejdůležitějších aspektů, které dovedly Entropiq k českému titulu.
Entropiq
Entropiq

1. Profesionální podmínky a příprava

Entropiq jsou v současnosti jediným českým profesionálním týmem a nejvyšší příčky na domácích turnajích jsou pro ně takřka povinností, což u formátu 24 map platí dvojnásob. Jako jediní navíc MČR odehrávali z offline prostředí, konkrétně z kanceláří organizace Entropiq, díky čemuž se mohli spolehnout i na profesionální servis, a mohli se tak soustředit jen a jen na hru. K tomu disponují zahraničním koučem, kterého jim každý může závidět.

2. Konzistentnost jednotlivých dnů

Dobrá příprava a vyrovnanost výkonů se na MČR ukázala v celé kráse. Entropiq ani v jednom dni nejlepším týmem, ve všech třech ale skončili na druhém místě. V pátek byli lepší FADEE Gaming, v sobotu NecroRaisers a v neděli ENTERPRISE esports. Entropiq jsou navíc jedním ze dvou týmů (spolu s Eclot Gaming), kterým se každý den podařilo získat Chicken Dinner. Není tedy žádnou novinkou, že konzistentnost je u PUBG klíčová.

3. Nejlepší loot spoty a rychlé rotace

Dlouhodobou předností Entropiq jsou na domácích turnajích jejich loot spoty. Díky tomu, jak dominantní pozici tu mají, tak mohou hrát ty nejlepší středové lokace, které jednotlivé mapy nabízejí. Na Erangelu jsou to Pochinki, na Miramaru Pecado a v minulosti na Sanhoku hrávali Bootcamp. V dlouhodobém měřítku tedy mají nejlepší možnost brzkého rotování, čím se také vyznačuje. Víceméně vždy odjeli ze své lokace úplně jako první.

4. Individuální hvězda jménem Double

Ač se to zdá nemožné, tak i v takhle špičkovém týmu se dokázal jeden hráč utrhnout ze řetězu. Vojtěch 'Double' Ptáček byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem už před rokem, kde s tím ale každý úplně nesouhlasil. Zato letos? Jen za sobotu napáchal přes 6 tisíc poškození, ale své špičkové výkony a agresivní playe předváděl po celý turnaj. Celkově nastřílel 11219 poškození a má o 3,5 tisíce více než nejbližší následovník RedgieBeardo. Killů nastřílel 53 a nejblíže mu byl Klimson s 41. O jeho dominanci a vyhlášení MVP tedy nebylo pochyb (rozhovor zde).

5. Nejvíce nasbíraných killů

Entropiq ale nejsou pouze o Doublovi. Aktivním vyhledáváním soubojů se dlouhodobě prezentuje celý tým, což potvrzuje finální tabulka. Za celý turnaj na umístěních nasbírali až pátý nejvyšší součet, ale z hlediska eliminací jednoznačně kralovali. Celkem nastříleli 158 killů, tedy v průměru 6,5 hráče na hru. Nikdo kromě Hawkiho není v celkovém času přežití mezi dvaceti nejlepšími hráči, ale to jim vzhledem k hernímu stylu vůbec vadit nemusí.

MČR merch
Štítky: MČR, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.