Přejít k hlavnímu obsahu

Akademie GTK jde do play-off z prvního místa, základní část 3. ligy je u konce

18. 3. 2021 | 18:53 League of Legends
Známe konečné pořadí základní části Hitpoint 3rd Division. Kdo postoupil a kdo v soutěži končí?
Hitpoint
Hitpoint
Zdroj: Hitpoint

V úterý proběhl poslední hrací den základní části 3. nejvyšší úrovně League of Legends u nás a my tak známe účastníky play-off. Z prvního místa do vyřazovacích bojů miří Gaming Team Kravaře Academy, která zvládla oba své úterní zápasy a natáhla šňůru vítězství již na 8 duelů. Na druhé místo tak odsouvá Gifted Gaming, kterým se v posledních kolech nezadařilo, ale do čtvrtfinále postupují z dobré pozice.

Ve vrchní části pavouka svou cestu zahájí také týmy Gunrunners a Rulers Esports. Zvláště první jmenovaný tým si vedl v poslední den velmi dobře, porazil právě Rulers a také silný Gifted Gaming, momentum při vstupu do play-off tak bude na jejich straně. Páté místo patří Team Gravity, který si postupové místo vysloužil konzistentními výkony a vyrovnaným skóre 7:7, přičemž s většinou týmů zaznamenal během základní části bilanci 1:1, v obou hrách podlehl pouze GTK. 

Tabulka 3. Hitpoint ligy
Tabulka 3. Hitpoint ligy
Zdroj: Leaguepedia

Poslední postupovou příčku získali Repre Gold. Před závěrečnými koly v jejich táboře panovaly obavy, jelikož forma týmu nebyla dobrá, ale postup byl potvrzen už prvním výsledkem dne, kdy dokázali porazit akademii Dynamo Esports a NecroRaisers, jejich přímý rival v boji o šesté místo, podlehl Gravity. Následně pak došlo k setkání právě RPG s NR, kde měl první jmenovaný celek opět navrch. NecroRaisers tedy zůstávají před branami vyřazovací části, společně s Dynamem, které i po posledním hracím dni zůstalo na jediné výhře.

Play-off začíná v sobotu 20.3., GTK vyzvou Rulers, Gifted narazí na Gunrunners a ze spodní části pavouka cestu zahájí Gravity a Repre Gold.

Výsledky 3. Hitpoint ligy
Výsledky 3. Hitpoint ligy
Zdroj: Leaguepedia