Přejít k hlavnímu obsahu

Alza, eXtatus nebo Yikes z první kvalifikace na MČR nepostupují. První finále ovládli Trust.Universe.

14. 10. 2018 | 20:54 PUBG: Battlegrounds
Obě fáze první kvalifikace NVIDIA Mistrovství České republiky jsou za námi a my tak známe první čtvrtinu účastníků. V našlapaném startovním poli překvapivě neuspěli největší favorité.
Výchozí obrázek

Finále první kvalifikace na NVIDIA MČR v PUBG slibovalo možná to nejnabitější lobby, které česko-slovenská scéna dosud zažila. Ve startovním poli jsme měli řadu favoritů a nedalo se nikoho předem vyřadit, že má šance minimálně. Právě díky tomuto faktoru byla finálové best-of-five série opravdu vyrovnaná, pořadí se přesýpalo nahoru dolů a nikdo si nedokázal připsat více než jednu vyhranou hru.

Nejlépe do prvního finále vstoupil tým QuadraTrouble, který na Erangelu v první zóně zvolil horu a postupně ji ubránili až k výhře. Miramar byl pro změnu krasojízdou týmu Alza Gaming, který nastřílel parádních 17 killů a nedal nikomu šanci, díky čemuž se dostal posunul na druhé místo. Pomyslný trůn po druhé hře obsadili díky dvěma druhým místům hráči Yikes. Třetí hra byla pro změnou parádní prací NecroRaisers, kteří si v oblasti Quarry počínali opravdu neohroženě. Čtvrtého vítěze určil druhý Miramar, kde uspěli Inside Games. Závěr celého dne završili hráči Trust.Universe, kteří dokázali vyrovnat počet zabití Alzy ve druhé hře.

NVIDIA PUBG MČR kvalifikace #1 - finále

Čtyři postupující týmy nakonec vzešly právě z vítězů jednotlivých her. Jediným, kdo může smutnit, je Alza Gaming, kterým čtvrtá příčka utekla o 40 bodů. Bohužel se kromě triumfálního Miramaru ve zbytku zápasů oKKovi a spol. nedařilo, díky čemuž je tak čeká boj v dalších kvalifikacích. Totéž se týká i Yikes, tedy týmu, který podobně jako Alzu potkalo prokletí průběžného vedení a od třetí hry se prostě nedařilo. Možná si říkáte, proč jsme dosud nezmínili ROG.eXtatus, jednoho z favoritů. O těch by se dalo říci, že jim dnes nevyšlo nic, na co sáhli. Teoretickou šanci na postup formou jedné povedené hry zhatil závěrečný Erangel a poslední místo, 11. pak celkově.

Vítězem první kvalifikace na NVIDIA MČR v PUBG se stává tým Trust.Universe, kteří sice nedělní klání odstartovali 13. místem, postupně zlepšující se výkony vygradovaly nejprve 2. a poté i 1. místem s parádním počtem killů, nejvyšším za celé finále. Jediný postupující celek bez organizace, QuadraTrouble, se pro změnu může pyšnit stabilními výkony po celý den, ani jednou neskončil hůře než sedmý. Cesta Inside Games k postupu byla podobná jako u Universe – pomalý rozjezd, avšak následná výhra, která znamenala katapult na v tu chvíli 2. místo, finálně třetí. Postup čtvrtého týmu NecroRaisers byl sice těsný, ale zapečetěn přímým soubojem s Alzou. A tak to má být. Gratulujeme této čtveřici k postupu, a vy ostatní, nezoufejte, v pátek pokračujeme druhým dějstvím!

Konečné pořadí 1. kvalifikačního finále NVIDIA MČR v PUBG
Trust.UniverseMajkl, StanleyPotato, Enthory, Romcekk1160 b.
QuadraTroubleHaziQQ, Crow-ley, frodbal, Tixiii1140 b.
Inside GamesRedgieBeardo, Caukymnauky, sT4mZ, KomiaX1070 b.
NecroRaisersL0LAN, RadkosGG, Trakt0r, jouhan970 b.
Alza GamingYukihira, oKKo, seniks, SquirtLex930 b.
YikesKejdoran, FreeKill, zuppaa, Hawki830 b.
Escape6JOHNYBeee, MUSTAFA, GhostSpark, Faz0lek760 b.
OoopsHanteFW, use_mKZ, Fukmik, Neon_CZ69760 b.
CITRONSZacpik, NetworkENZIE, smurfpOWAAa, ERIZUU730 b.
AOX GamingTRoGXD, ZidiGames, Sakrblik, Shadee600 b.
ROG.eXtatuselwzoy, Wany, arSHO, Pablitos600 b.
NeverLuckyMadis, masrrr, FrodoTriceps, D0UBLLE390 b.
Cyber Gamingehblebleble, KOKOKO, 11Speedy11, craNich390 b.
The GunnersM1st1ck, Tichpe, cr4sh_tv, Sazzi_tv380 b.
Hammer SquaddEfaultGO, JustDave, Coudy, DesertGun360 b.
4TheWinKnusperone, k1dojust1, D3adSh4dy, TwinzZzZ200 b.
NVIDIA PUBG MČR kvalifikace #2 - kvalifikace
Štítky: MČR PUBG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.