Přejít k hlavnímu obsahu

Amazon bude zadarmo vysílat zápasy Premier League na Twitchi

20. 6. 2020 | 21:10 Twitch.tv
Amazon oznamuje, že bude vysílat čtyři zápasy Premier League úplně zadarmo skrze streamovací platfromu Twitch, kde se akce takového formátu odehraje zcela poprvé. Diváci tak mají možnost sledovat zápasy a zároveň mezi sebou komunikovat skrze chatovací okno. Nebude chybět ani virtuální fandění davů.
Amazon Premier League
Amazon Premier League

Již začátkem června Amazon oznámil velkou zprávu, že má v plánu poskytnout Premier League zápasy ke zhlédnutí zadarmo, avšak doteď se nevědělo, jak a kde budou hry vysílány. Znamená to tedy, že úplně poprvé v historii bude fotbalová Premier League vysílána také skrze streamovací platformu a prvním zápasem na Twitchi bude utkání mezi Crystal Palace a Burnley, které se odehraje 29. června. Během vysílání bude navíc k dispozici chatovací místnost, která tak umožní všem fanouškům komunikovat a užít si tak celé utkání společně.

Novinky přímo navazují na druhou dávku přidělení jednotlivých britských vysílacích partnerů Premier League, a to od zápasového týdne 33 až 35. V důsledku toho pak Amazon získal zápas Evertonu proti Southamptonu, který se odehraje 9. července a utkání Watfordu s Newcastlem 11. července, což znamená, že stále nejsou informace o čtvrtém zápase. Dále BBC, které poprvé vysílá živé zápasy Premier League, zveřejnilo další zápas Southampton vs Manchester City na 5. července a Sky Sports, kteří vlastní většinu vysílacích práv v celém UK, budou během července vysílat dalších 20 zápasů.

Po boku těchto britských mediálních velikánů se tedy úplně poprvé můžeme díky Amazonu těšit na Premier League také na Twitchi, kde uvidíme celkem 4 zápasy zcela zdarma. Vše navazuje na strategii, která se snaží více zpřístupnit fotbalové zápasy během současné pandemie. Další zajímavostí je, že kvůli chybějícímu publiku Amazon navázal spolupráci s EA Sports, aby tak divákům poskytli ten samý virtuální povyk davu během zápasů, na který můžeme narazit ve hrách FIFA.