Přejít k hlavnímu obsahu

Americká kongresmanka přiznala, že získala svou trpělivost díky League of Legends

3. 12. 2020 | 12:00 League of Legends
Toxicita a naštvané odcházení v League Legends přeci jen mohou k něčemu být, zvláště pak, pokud jste kongresman. Své o tom ví i americká kongresmanka za New York, Alexandria Ocasio-Cortez.
AOC
AOC

Alexandria Ocasio-Cortez nedávno vstoupila do světa streamerů. V říjnu poprvé v životě streamovala Among Us, společně s dalšími známými jmény, jako je třeba populární streamerka Pokimane, kdy ji v jeden moment sledovalo více než 400 tisíc diváků. Po tomto úspěchu se minulý týden ke streamování vrátila, a to za dobrým účelem – aby vybrala peníze na podporu potřebným. Během několika hodin se jí pak podařilo získat více než 200 tisíc dolarů. Ocasio-Cortez se zkrátka svou láskou ke hrám netají. A i v negativní stránce her dokáže najít něco pozitivního. 

Během streamu prohlásila, že toxicita v herním žebříčku přispěla k posílení její duševní odolnosti, což se jí zvláště hodí pro její práci ve vládě. „Být zaseknutý v pekle ELO vyžaduje opravdu hodně trpělivosti,“ řekla. „Hrála jsem s nějakými dvanáctiletými hráči, kteří naštvaně odcházeli během pěti minut ve hře. Takže to opravdu přispěje k vaší trpělivosti.“ 

Kongresmanka zároveň prozradila, za jaké supporty ráda hraje. Mezi ně patří Janna, Lux, Morgana a Sona. Politička preferuje „obranné postavy“, při hraní za tyto šampiony však má sklon k agresivnímu přístupu. League of Legends hrála i během jarní karantény, a dokonce se dostala do Silveru 3.

Po pouhých dvou streamech nasbírala kongresmanka na svém Twitch kanálu více než 817 tisíc sledujících. Až jednou pověsí politickou kariéru na hřebík, může se klidně pustit do streamování naplno.